Reaktívny syfilis v tehotenstve
Dievčatá ahoj idem sa tu vyplakať :( som v 30 TT a dnes ráno mi volala moja gyn že mám výsledok reaktívny syfilis akože nechápala som samozrejme v 12 týždni som mala NEGATIVNE ako je možné že mám teraz toto keď polroka som v tehu nemala sex ? Však naposledy som sex s mojím mužom mala keď sme plánovali dieťa , bola som už aj na dermatovenerologii odobrali mi krv a čakám strašne sa bojím :(
ukľudni sa prosím, nemáš žiaden syfilis.
Reaktivny neznamena pozitivny, takze pevne verim, ze kontrolny odber bude negativny. Ked ste si verni, verim, ze iny vysledok nebude
Autorka neboj, ja robím v gyn ambulancii a toto sa stáva častejšie ako by si si myslela. V 99% prípadov ide o falošnú pozitivitu
@ter ďakujem pekne , veru nemala som a preto aj doktorka sa najprv zľakla že môžem ho mať ale keď som jej povedala že počas celého tehotenstva som nemala sex tak tiež povedala že je to skôr nereálne lebo ak by som bola nakazená už mi ukaze pri prvom teste že mám syfilis a tam bol negatívny a reaktívny bol až teraz a pritom môj pri mne trpí jak hovado
Ja by som ta trochu chcela upokojit, mojmu kamosovi testy stale ukazovali syfilis ( co teda bola uplna blbost) on mal iba nejaku debilnu alergiu nakoniec. Je tam nejake krizenie tych markrov
Verím že aj našom prípade to tak bude už som sa objednala na morfologicky ultrazvuk radšej
@bambulienka25 lekar mi povedal že žiaden kontrolný, načo sa zdržiavať, rovno odobral vzorku a poslal do špecialneho laboratoria, nechcel zdržovať, lebo keby som bola hiv, tak by som musela chodiť už niekde inde ku gynekologovi, kde beru také pacientky
@bambulienka25 nie k inemu gynekologovi , ze by sa ma chcel zbavit, ale do specialneho centra kde riesia hiv pacientky, su tam ine postupy
@bambulienka25 pisala som v rychlosti, moj gyndos sa ma nechcel zbaviť, ze ma posle k inemu, mal pochopenie, utešoval ma že bude všetko c poriadku. Mal na mysli "špecialne stredisko". Popravde ja si takmer nič nepametam čo mi hovoril, bola som mysľou inde.
Partner sa musi ist co najskor otestovat a mozno liecit. Nie je to ziadna hanba, stat sa mohlo cokolvek
@kiki68 objednala som samotest ale preboha keby som bola nakazena tak mi to už ukáže pri tom prvom odbere v 13 týždni :(
Syfilis má dlhu inkubačnú dobu, ale ty nemáš pozitívny syfilis len reaktívny. Nestresuj sa tým
Neviem preco take okolky, Partner by mal ist na testy v ramci svojho zdravia.
A možno v tom 13 týždni ti výsledky ukázali falošne negatívne.Už dávno mal ísť tvoj muž na testy.Nikdy nemôžeš veriť druhému na 100%,len sebe samej.Netvrdím,že musel ťa podviezsť,no stať sa mohlo hocičo...ja ti držím palce a verím,že to je len planý poplach.
@terezia323 minimalne by bolo jasne, ci nieco maju doma a potrebuje aj on liecbu. Ved je to snad v zaujme oboch, vediet ci su zdravi.
Z falošné negatívnymi som sa fakt v živote nestretla ale robte teda no, samozrejme test som mu objednala aj keď pochybujem ze vyjde lebo to by bola chujovina jak traky keďže sme boli nonstop spolu posledný rok a ani jeden nikde bez toho druhého nebol, ale ôk za skúšku nič nedám snáď zajtra príde a ja verím ze nebudem mat nič lebo logicky mi to nedáva vôbec zmysel ale ze vôbec
Mne vyšli v tehu( ku koncu) asi 4 pohlavné choroby 🙄🥴🤯🙈.
Doktorka povedala, že silné pochybuje o výsledku tých testov
Spravila mi stery ešte raz, poslala do labáku...a nové výsledky boli negatívne.
Bola som úplne zdravá.
Sestrička sa rozčuľovala, že nechápe ako sa niečo také môže stať...však to tam toľko ľudí ešte kontroluje.
@cajomila no. Moje boli. Posielané aj do Košíc a sú negatívne, ale musím absolvovať ešte jeden odber :(
pisem vsetky samozrejme moje vysledky su NEGATIVNE OBA ODBERY ....ciže ziadny syfilis nemam ale zistili mi protilatky proti borelioze a asi to mi to urobila ze bol vysledok reaktivny

@trgypadl ani jeden z nás nemal sex s niekým iným , samozrejme každý keď bol mladý tak mal svojich partnerov iných ale teraz vôbec nie , a posledný rok určite na 100 percent nie nikto z nás .....a keby mal a nevedela by som o tom tak predsa by mi to ukázalo už pri Tom prvom odbere nie ? A nie pri druhom kde som polroka nemala sex v tehu .....ja tomu naozaj nechápem až hnackujem celý deň