icon

Rh negatívna skupina mamičky a pozitívna dieťaťa

mmama
24. jan 2021

Ahojte maminy.Je tu prosim niektora,ktora ma/mala podobny problem a mala ste tri porody?ci uz ok alebo ak sa zvysili protilatky ako to riesili?dakujem

adkamladka
24. jan 2021

@mmama Po kazdom porode ak zistia Rh pozit dieta pri Rh negat matke, podaju matke protilatky a teda pri kazdom dalsom tehotenstve, teda aj pri tretom, zacina matka "z bodu nula". Malo by byt vsetko OK.

mmama
autor
24. jan 2021

@adkamladka ano po oboch tehotenstvach mi pichli injekciu.Cize to je dobre?

mmama
autor
24. jan 2021

@adkamladka este ma napadlo nevies,preco niektorym stupaju protilatky v tehotenstve?lebo aj to som sa docitala.

adkamladka
24. jan 2021

@mmama Je velmi dobre, ze Ti pichli tie protilatky, teda nemas nic zanedbane v tomto smere. Teraz je dolezite, aby sledovali v dalsom tehotenstve vysku protilatok v priebehu tehotenstva, ak stupaju, dolezita je ich hodnota. Niekedy podavaju mamickam anti Rh- aj pocas tehotenstva. Ale po porode urcite vsetkym Rh negat mamickam. Vsetko bude OK.

mmama
autor
24. jan 2021

@adkamladka dakujem ti...a ta rhega sa picha aj v tehotenstve ak sa zacnu vytvarat protilatky?pomoze to?

jahodova01
24. jan 2021

Ja som rh negatívna, mám za sebou dva pôrody, čakám tretie. Po prvom mi pichli protilátky - dcéra sa narodila s rh+ po druhom mi nepichali nič, syn zdedil moju skupinu. Počas tehotenstva sledujú protilátky, ak je to potrebné pichnu injekciu.

mabumb
24. jan 2021

Ja som tiež Rh negatív a obe deti pozitív, po narodení oboch mi pichali protilátky a v druhom tehotenstve aj počas neho.

mmama
autor
24. jan 2021

@mabumb aha tebe sa pocas druheho tehotenstva zacali vytvarat protilatky tak ti pichli injekciu, normalne si ukoncila 3 trimester?

kiki68
24. jan 2021

Ja som mala teraz v tehu injekciu a po porode zase, kedze dieta ma rh poz. Predtym molarne tehu a po kyrete tiez automaticky podana profylaxia.

mmama
autor
24. jan 2021

@kiki68 a ta injekcia pocas tehu sa dava len ak sa zacinaji vytvarat protilatky?a donosila si babo do konca 3.trimestra?

mabumb
25. jan 2021

@mmama zobrali mi krv na vyšetrenie,keď sa kontrolujú druhýkrát počas tehotenstva protilátky a lekár usúdil,že pre istotu ich treba pichnúť. Malá je narodená o týždeň skôr,ale to len z dôvodu nepravidelných oziev. Tiež som sa bála tej injekcie,ale dôverovala som mu.