icon

Riadená hypotermia

asez
30. aug 2017

Dobrý den mám kamošku,čo sa jej maličkej stala po príchode domov z porodnice nehoda.Maličká sa nejak pridusila pri kojení,bolo oživovaná . Neviem či to správne napíšem riadená Hypotermia.Výsledky zatial všetko ok cvičí Vojtovu metodu. Čo sa týka papania tak to je velmi zlé nechce vobec papat z flašky . JZatial je krmená sondou. Skúša všetko možné ale malá akoby nevedela prehltat , neviete niektorá poradit ako malú naučit papat s flašky? Maličká má 3 mesiace . Zakaždú radu dakujem

zuzik307
30. aug 2017

@asez toto je tak specificky stav, ze by som to skor nechala na lekarov, ktori presne poznaju zdravotny stav babatka...riadena hypotermia sa robi po resuscitacii- dieta sa "ochladi" na teplotu ovela nizsiu, ako je bezna teplota tela- je to na ochranu mozgu a ostatnych organov...drzim malinkej palce😉

janickacrazy
30. aug 2017

@asez Chce to veľa trpezlivosti, moja sestra tiež mala s malým takýto problém, on bol predčasne narodený a nevedel papať, postupne sa to naučil, išlo to fakt na začiatku po kvapkách, pomaličky, trvalo to mesiace, ale naučil sa to nakoniec. No doteraz má problém zjesť napr. keksík alebo niečo také suché a to má už 3 roky. Existuje aj taká špeciálna fľaša, ktorá tomu napomáha, len už neviem ako sa volá, ale skús pohľadať niečo na webe. Držím palčeky.