icon

Riziko Downovho syndrómu a amniocentéza

zuzana1888
17. jún 2025

Dobrý deň
Chcela by som sa opýtať či je riziko dawnovho syndrómu 1:20 dôvodom k vaznym obavam , vek 37 a vysledky krvi papp-a 0,400 MoM, HCG 2,937 MoM, uterine artery pi 0.930. Bolo mi povedane ze riziko je dost vysoke a odporucili mi amniocentezu, ktoru som sa rozhodla postupit. Bola by som velmi vdacna za nazory pripadne skusenosti v pripade pozitivneho vysledku amniocentezy. Ďakujem pekne

Strana
z2
nelca0510
17. jún 2025

@zuzana1888 ten výsledok je len štatistický. Odpoveď ti dá amniocenteza alebo Nitry/Trizomy testy

sara07
17. jún 2025

dala by som si urobit trisomy testy tie rozšírené, nie tie klasicke čo preplaca poistovna , pripadne grochal v košiciach sono , ja som nakoniec ani nemusela ist na amniocentez, teda mohla som ale nemusela som

gejb
17. jún 2025

@zuzana1888 radšej by som si zaplatila trisomy alebo nifty testy, ktoré ti to potvrdia na 100% a berie sa len krv tebe z ruky...žiadne ihly do brucha 😬

zuzubb007
17. jún 2025

Je to 1 k 20 čiže pravdepodobnosť je veľmi vysoká, chod na testy aby si vedela presne či budeš mať zdravé bábo tu môžeme len hadat

rora26
17. jún 2025

Kolegyna mala 1:6 a ma zdrave dieta. My sme mali nizku pravdepodobnost ale soft markery na ultrazvuku tak som sla na trisomy a vsetko bolo v poriadku. Mam zdravého chlapčeka. Amniocentezu som kvoli riziku potratu odmietla.

lucik194
17. jún 2025

isla som na amnio, uplne v pohode

kiwi3
17. jún 2025

tieto testy vychadzaju falosne pozitivne aj falosne negativne, kedze ide len o pravdepodobnost. jedina spolahliva metoda je amniocenteza. pri trisomny testoch je stale mala pravdepodobnost, ze to vyjde inak, ako bude skutocnost + zakladny stoji 350 eur. pri amniocenteze je male riziko potratu, ale kedze sa to robi pri ultrazvuku, tak je to velmi nepravdepodobne, ze trafia nieco, co nechcu.

tyssa
17. jún 2025

Ja som mala pred 17 rokmi riziko 1:8, druhé odbery 1:135, je to štatistika, a tu mi vyšla veľká odchýlka, amnio som odmietla, bol som na veľkom morfoultrazvuku, dawna na ultrazvuku vidno, nakoniec som mala zle vypočítaný týždeň tehotenstva,..preto aj tie zlé výsledky..v danom čase boli len tieto testy, ktoré vykazovali falošnú pozitivitu u veľa mamičiek, a len amnio, čo je ale riziko,

jaja1979
17. jún 2025

@zuzana1888 ja som mala 1:16 a dieťatko je zdravé. Túto štatistiku veľmi ovplyvňuje vek matky.

simona92101
17. jún 2025
@gejb

@zuzana1888 radšej by som si zaplatila trisomy alebo nifty testy, ktoré ti to potvrdia na 100% a berie sa len krv tebe z ruky...žiadne ihly do brucha 😬

@gejb 100% je len amniocenteza.tak mi to aj na genetike povedali.platene testy vysli falosne pozitivne,na amnio sa nic nepotvrdilo.dcera je zdrava.

ewell13
17. jún 2025

Ja som bola tiež na amniocenteze. Pokial by som ju nepodstupila, viem ze by som do konca tehotenstva bola v strese, a nemyslela na nic ine.
Nam vysla dokonca aj hodnota NT 3,6.

zuzana1888
autor
17. jún 2025
@ewell13

Ja som bola tiež na amniocenteze. Pokial by som ju nepodstupila, viem ze by som do konca tehotenstva bola v strese, a nemyslela na nic ine.
Nam vysla dokonca aj hodnota NT 3,6.

@ewell13 dakujem za spravu, mozem sa opytat ake boli vysledky?

taktotedanie
17. jún 2025
@zuzana1888

@ewell13 dakujem za spravu, mozem sa opytat ake boli vysledky?

@zuzana1888 amniocenteza je na 100%
Mala som znamu 1:30 amniocenteza potvrdila ale dalsia mala 1:4 a amniocentera to vyvratila, nifty nejednoznacne, dieta zdrave takze jednoznacne zakrok ti da 100% istotu

ewell13
17. jún 2025

@zuzana1888
Myslis vysledky amnio?

zuzana1888
autor
17. jún 2025
@ewell13

@zuzana1888
Myslis vysledky amnio?

@ewell13 ano dakujem

ewell13
17. jún 2025

@zuzana1888
Dawn sa nepotvrdil. Nasledne som este absolvovala sono v 2. Trimestri u dr. Grochala, kde bolo stale vysoke NT oproti normalu.
A mame zdraveho 9 mesacneho chlapceka. Riesila som to co ty takto pred rokom.

zuzana1888
autor
17. jún 2025
@ewell13

@zuzana1888
Dawn sa nepotvrdil. Nasledne som este absolvovala sono v 2. Trimestri u dr. Grochala, kde bolo stale vysoke NT oproti normalu.
A mame zdraveho 9 mesacneho chlapceka. Riesila som to co ty takto pred rokom.

@ewell13 dakujem pekne za tvoju spravu, tak snazim sa na to nemysliet ale neda sa, hlavne na to, co ak to amnio potvrdi

michaela329
17. jún 2025

Ja som s iným syndrómom mala tieto testy negatívne a našli sa vady až na sone. Takže tie testy sú štatistika, nemusí to tak byť. Bola som vtedy aj na amniocenteze a samotné vyšetrenie bolo bezbolestné, aj napriek ťažkému poškodeniu plodu som po nej nepotratila, ani nikoho takého nepoznám.

liz_lemon
17. jún 2025

mala som 1:25, bola som na amnio, nastastie sa to nepotvrdilo

maury
18. jún 2025
@sara07

dala by som si urobit trisomy testy tie rozšírené, nie tie klasicke čo preplaca poistovna , pripadne grochal v košiciach sono , ja som nakoniec ani nemusela ist na amniocentez, teda mohla som ale nemusela som

@sara07 Grochal je v Martine, nie v Košiciach

maury
18. jún 2025

Neviem v kolkom si TT, ale je možné si dať spraviť rozšírene genetické Trizomy, tie môžeš aj skôr absolvovať alebo v 20 TT Grochal. Amniocenteza sa robí od 16TT. Ja som ju odmietla. Mala som kolegyňu, ktorá mala po nej komplikácie a vzorka sa im aj tak znehodnotila, takže nebola použiteľná.

lucia293
18. jún 2025

@zuzana1888 ahoj, mne vyšlo 1:8, kedze mam 40, cakala som zle to cislo, ale az takto nie. Isla som este na usg k inemu odbornikovi na potrebne merania a dala som si urobit Nifty pro testy. Vsetko vyslo negativne.

sara07
18. jún 2025
@maury

@sara07 Grochal je v Martine, nie v Košiciach

@maury aha ja som bola u neho v košiciach ,môže byt

maury
18. jún 2025
@sara07

@maury aha ja som bola u neho v košiciach ,môže byt

@sara07 to mi príde zvláštne, že si bola u Grochala v Košiciach, keďže tam ani nepôsobil. Mohol byt pozvaný do nejakého kolegiálu na nejakú konzultáciu

sara07
18. jún 2025
@maury

@sara07 to mi príde zvláštne, že si bola u Grochala v Košiciach, keďže tam ani nepôsobil. Mohol byt pozvaný do nejakého kolegiálu na nejakú konzultáciu

@maury pozeram že už ani ta web stránka nie je a na tej adrese je iné sono pracovisko a teda z tých tam mudr nepoznám ani jednoho

maury
18. jún 2025
@sara07

@maury pozeram že už ani ta web stránka nie je a na tej adrese je iné sono pracovisko a teda z tých tam mudr nepoznám ani jednoho

@sara07 Grochal v 1998 promoval v Martine, od 1998 - 2013 pôsobil ako lekár v nemocnici v Ružomberku a od 2010 ma svoju stálu ambulanciu v Martine

sara07
18. jún 2025
@maury

@sara07 Grochal v 1998 promoval v Martine, od 1998 - 2013 pôsobil ako lekár v nemocnici v Ružomberku a od 2010 ma svoju stálu ambulanciu v Martine

@maury a v košiciach potom kto bol macher na down sono ?

tomiholjubavi
18. jún 2025

Mne vyšla tiež vysoká šanca na DS. Tiež som mala 37 rokov. A zbytočne mi hovorili, že je to len štatistika. Revala som cely týždeň, už som ledva mohla oči otvoriť od opuchnutia.
Na amniocentézu by som nešla, lebo sú tam riziká. Zaplatila som si Trisomy. Bolo to síce 530 euro ale bez rizika pre bábätko. A rovno mi aj povedali, že čakám dievčatko. 🥰

maury
18. jún 2025
@sara07

@maury a v košiciach potom kto bol macher na down sono ?

@sara07 nepoznám do tam, ale čo sa týka Košíc tak dosť sa bavia o profesorovi MUDr. Dankovčíkovi, Dr. Hatiarovi - hlavne ohľadom toho prvého v 12.TT

sara07
18. jún 2025
@maury

@sara07 nepoznám do tam, ale čo sa týka Košíc tak dosť sa bavia o profesorovi MUDr. Dankovčíkovi, Dr. Hatiarovi - hlavne ohľadom toho prvého v 12.TT

@maury to nie je ono, spravy nemám pri sebe že by som to mrkla

Strana
z2