Rizikové tehotenstvo, kľudový režim, serkláž
Ahojte baby. Som v 18.tt a mam uz nariadeny kludovy rezim. O 2 dni ma caka preventivna serklaz. Minuly rok som mala predcasny porod v 25.tt, predchadzalo mu predcasne otvorenie krcka v 21.tt. Tak v tejto gravidite sme sa rozhodli s mojim gyn. nic nepodcenit, zasit krcok kym este drzi a v kludovom rezime dolezat do terminu porodu (koniec oktobra 2019). Bola by som rada keby sa mi ozvali tehulky, co su na tom podobne, aby sme si trosku sprijemnili mesiace lezania. Budem sa tesit na Vase prispevky. Samozrejme akykolvek prispevok potesi, aj od neleziacich tehuliek 🙂
Ja ležala od 7 tyz do 37 v kuse.oplatilo sa...
@lenija63 ahoj tesim sa z dobrych sprav. chcem sa spytat co uzivas na tvrdnutie brucha okrem magnezka...
a este baby kam chodite do poradne ? uz po serklazi do nemocnice, alebo k svojmu dr. ? robia vam tam aj vsetky vysetrenia co sa maju pocas tehu?
Mna to asi tiez caka, je tu niekto z Ba? pomozu mi konkretne mena.. kam chodite k dr? moj gyn je fajn, ale obavam sa, ze v rizikovom tehu asi nebude velmi odbornik.
dakujem za info 🙂
@boba82 nie, po serklazi normalne ku svojmu gynekologovi. Vsak bola len v 19.tt, takze ma nadalej sleduje on. Ale dal mi castejsie kontroly. A od 29.tt uz trval aj na rizikovej ambulancii v nemocnici. Ale to nie kvoli serklazi, ale protilatkam co mam.. inak by som nadalej chodila len k nemu. Takze teraz striedacka aj tam-aj tam. No s menami lekatov ti neporadim, ja som z BB nie v BA. A na tvrdnutie mam ventolin, niektore baby maju guajarucan (ci ako sa to pise) niektore maju ine.. zavisi od lekara. Vela bab pisalo ze na krcok si davaju ultrogestan vaginalne, co je asi super vec, mne to nepredpisali neviem preco:(( ale zaklad mi peide ze je ten kludovy rezim. Nenamahat krcok, nedrazdit maternicu a pekne sa tyzdne odsypaju a dojdeme vsetky do stastneho konca;)
@olivia1425 tak serklaz a lezanie je super vec v tvojim pripade. Nech potiahnes co najdalej. Urcite sa setri a lezkaj, kludovy rezim v prisnej forme;) a na krcok si pytaj aj ten ultrogestan ak ho este nemas
@boba82 @lenija63 Ahojte baby, tak hlásim sa aj ja po čase. Ja už som v 35. týždni a o týždeň v pondelok mi povedal, že ma bude strihať (to budem už 37tt). 😮 Tak som zvedavá. Boba, ak si ešte len na začiatku lezania, tak ta chcem povzbudiť, aby si vydržala 😊 Ten druhý trimester bol dosť nudný aj stresový teda, ale už teraz k záveru je to celkom fajn, aj keď teda bruško je veľké, ale oveľa viac vládzem, čo je brutal posun, veď v starších príspevkoch sme písali, aké sú pre nás výkony prejsť aj 100 metrov... 😊 Treba v každom prípade ležať a dostať sa do bezpečnej zóny, potom sa už aj psychika trochu uvoľní. Inak na poradne chodím k svojej obvodnej gynde, ona mi predpisuje lieky a vypisuje papieriky, ale kontroluje ma každé 2 týždne ten, čo ma operoval v nemocke. Tak vás zdravím teda! 😊
@dagmarix jj, presne ako pises, ja som neni ani zasita, cize lezim hop alebo trop a uz sme to dotiahli do 34tt🙏🏻 Sice lezim podstivo 23h/den ale hlavne z psychickeho hladiska je to od 28tt uz vyrazne lepsie nemat taku obavu z predcasneho porodu😉 da sa to zvladnut len treba naozaj lezat a lezat.
@dagmarix cauko. Za 2 tyzdne dole serklaz? No to je paradicka!;) inac haluz, ale aj aj to tak mam, ze v 3.trimestri viac vladzem, menej sa mi toci hlava a odpadavam... proste oveeela lepsie sa citim. Hoci brusko je obrovske a to este 6 tyzdnov predomnou?? Kokso. Kvoli protilatkam co mam mi budu vyvolavat porod najneskor v 37.tt, takze uvazujem ze v 35.tt by som si dala zlozit serklaz a zacala sa hybat, nech sa krcok a telo pripravia na porod a mozem ist prirodzene. No uvidime.. zacala som chodit do Blavy za jednym primarom, ktory mi sleduje drobca ci protilatky nanho neutocia. A uz aj krcok rovno sleduje. No a on vravel, ze existije test, ktory sa vola FATALNY FIBRONEKTIN (robi sa normalne sterom z posvy) a ten test urci, ci zene hrozi predcasny porod. Ci musi lezat, ci ma mat serklaz.. poculi ste uz o tom? Ja prvy raz. Ale ten primar celkovo take novinky do SK gynekologie a porodnictva pritiahol ze az. Ale predpokladam ze mne by ten test vysiel, ze mi hrozi predcasny porod a ze mam pekne lezat😝
@lenija63 Vôbec som o tom nepočula, ale isto by to po mojich skúsenostiach vyšlo aj mne... No ja sa tiež bojím pôrodu, moja kondička je na bode mrazu. Ale bábätko je KP a neviem, či sa ešte stihne pretočiť, takže mám trochu rátať aj sekciou. Tak teda rátam, na pôrod KP sa po preležanom tehotenstve teda necítim...
@dagmarix no ja kvoli tym protilatkam mam tiez ratat so sekciou.. teda ak by zacali utocit na mimco. Ale ja teda vobec neratam. A dufam ze pojdem prirodzene. Ja si zas netrufam po prelezanom tehotenstve sa este davat dokopy po sekcii kurnik. Chcem sa co najskor zacat hybat, sportovat.. to po sekcii impossible. No vsak uvidime ako nam to dopadne, dufam ze tak ako si kazda zelame;)
@apip42 vies co..neviem ci pomaha. Totiz mne brucho netvrdlo..ale doktor mi robil mega dlhe sono a z neho som prisla s riadnym tvrdnutim. A to nepreslo ani do druheho dna, tak som isla za Dr.co mi robil serklaz a ten mi ho predpisal. A povedal ze za 2 dni sa to ukludni. Ze by sa to ukludnilo asi aj same, ale ze nebudeme riskovat a dame ten ventolin.A mal pravdu. A odvtedy mi brucho zase netvrdne.takze neviem ci je to zasluha ventolinu alebo by mi netvrslo tak ci tak... kazdopadne pred par tyzdnami som si znizila davku. A netvrdne stale. Ja ti ho neodporucam brat samovolne.. on sposobuje silne busenie srdca..takze mi k nemu automaticky predpisali aj isoptin tabletky. Tie spomaluju to busenie. Cize aby si si neublizila ak budes brat len Ventolin. Ak by si vsak chcela vediet davkovanie ake mam tak: 3x denne 5ml Ventolinu, 3x denne 20mg Isoptin, 3x denne 500mg magnezko.
@boba82 robia to lekari v Ruzinove, mne o tom vravel konkretne mudr.Ferianec. mrzi ma, ze si potratila v 24.tt:(( ja som rodila 24tt+2 a po tyzdni maly odisiel... su to male krehke babatka a zaroven uz dost velke deticky, aby mame puklo srdce. Tak verim, ze ti dalsie tehu dobre dopadne ♡♡
Ahojte dievčatá, práve som prišla z nemocky, kde mi strihali steh 😎 Takže krcok už mám uvoľnený v 37 tt. Nebolo to nič extra príjemné teda, ale bála som sa, že to bude horšie, celkom sa to dalo. Teraz cítim, že to mám dole trosku "podžabrané" 😀, ale to vraj prejde. No a už mám len čakať. Bábätko je KP, tak mu doky dal ešte týždeň na obrátenie a ak sa nedohodlá, tak naplánujeme sekciu. Blížime sa do finále, nevedela som si to ani predstaviť na začiatku 😀 Okrem toho som celkom rada, že sa končia horúčavy, mám fakt veľké bruško, také vystúpené dopredu a malý ma kope ako divý, k tomu mi už puchnú ruky... Takže dobre, že sa ide ochladiť. Napíšte ako sa máte. 😊
@dagmarix jooooj zena, to su skvele spraaaavy! Tak uz je krcok volnyyy a slobodnyy🙂) hehe. Tiez si pamatam, ze odstranenie stehu bolo neprijemne.. a to som ho vtedy mala len 4 tyzdne.. tak neviem aky to musi byt pocit po 20 tyzdnoch... no "tesim sa" co ti poviem;) A ochladenie viiitam s otvorenou narucou aj ja. Sice som len doma a mame klimu, ale vzdy ked sa vonku vyrazne menia teploty, tak to citim a je mi z toho zle. Joj, tesim za velmi ze mas babatko coskoro v naruci♡♡ zive, zdrave, donosene, krasne male nunu. Zasluzis si :-* ja nic nove, kontrolu mam v stredu po 2 tyzdnoch, tak budem vediet viac, potom pisnem ;)
Ahojte baby. Dúfam že píšem do dobrej skupiny 😊že tu určite nájdem radu 😊 chcem sa teda opýtať ci sa tu nájde nejaká baba s podobnou skúsenosťou. Pred pol rokom som prekonala potrat. A teraz sa mi podarilo otehotnieť. Som momentálne v 4 týždni zatiaľ. Neviete mi poradiť alebo povedať ci po potrate gynekológ hneď posiela na rizikové tehotenstvo pri ďalšom tehotenstve? Ďakujem baby 😊❤️

@lenija63 nie brucho mi netvrdne len krcok kratky 1,78 ale to mam uz asi od zaciatku a pomaly sa otvara..