Rubeola v tehotenstve
Ahojte dievčata. V krvi mam hodnotu rubeola IgG pozit 1,737. Neviem o tom že by som ružienku niekedy v živote prekonala. Myslite že toto množstvo protilatok môže byť ešte z očkovania, ktore som podstupila ako dieťa? Na začiatku tehotenstva som mala skoro 2 tyždne teploty. CRP aj sedimentaciu som mala zvyšenu, dostala som vaskulitidu. LEkarka povedala že to je nejaky zapal v tele. Ale teraz ma normalne hloda myšlienka či to nemohol byť nejaky zvlaštny prejav ružienky
mne potvrdili rubeolu pocas tehotenstva 2 krat. bola som aj na infekcnom, kde mi lekarka povedala, ze mam legitimne pravo si dat dieta zobrat. citila som vsak, ze som uplne v poriadku. sara sa narodila zdrava a je velmi ciperna... urcite je tam riziko, ale ani krvne testy nemusia vzdy pravdu hovorit...
@modrofuzik11 a ake si mala hodnoty? Kedy ti to zistili?
v 15.stom tyzdni. hodnoty boli vysoke. uz si ich napamatam. proste bola som pozitiv na rubeolu. popravde radim, daj na svoj instinkt. popr. chod na dobre 3D sono, aby si si bola ista, ako sa plod vyvija. drzim palce.
ahojte, mne dnes volala sestrička že tam mám zajtra prísť že mi vyšla rubeola z testov tak momentálne čítam na nete všetko možné a bučím tu jak krava neskutočný strach ma premkol, tak som zvedavá aké mám hodnoty...držme si palce nech to dopadne ok....
@bagaja ahoj, teraz citam co si pisala, ako si dopadla?
@ivka_marek ahoj v podstate abi neviem...rubeolu som tetaz nemala bud to su protilatky z ockovania z detstva alebo som bola v styku s niekym kto ju mal ale mam vysoke obranne latky cize babo by mali byt ok aj usg ukazal vsetko ok takze uz len budem verit a cakat....
@bagaja ahoj, ja som dopadla asi rovnako. Mam vysoke protilatky ze akoby som mala rubeolu ale zase mam aj protilatky ktore ma chrania, takze len pozorovat...na kontrolu idem az 21veho, som zvedava ked porovname krvne testy s minulym tehotentsvom, lebo ak by to malo byt z ockovanie, tak predsa by som to mala v krvi aj predtym..
No mne minuleho tyzdna brali znova krv na kontrolu....zatial nemam vysledky a ja nezistim ako to bolo pri prvom tehu lebo som presla k inej Dr. A tehu knizku z prveho tehu nemam ptefotenu....ja zajtra budem volat vseobecnemu ci som bola v detstve ockovana takze som zvedava
@ivka_marek no ja som práve volala mojmu všeobecnému že som bola očkovaná v detstve na rubeolu...tak verím že to práve to vybehlo....držme si palce nech nám to rýchlo ubehne a máme zdravých drobcov pri sebe 🙂
@bagaja
@ivka_marek ahojte baby, no pridávam sa do klubu 😝 tiež mám vysoké aj IgM aj IgG, až mi zle ostalo, keď mi to povedali...pri predošlých tehu som mala stále len tie IgG (očkovaná som bola v detstve)...na papieri z labáku bol uvedený aj index 82% a z toho môj doki vyčítal, že to je infekcia už spred niekoľkých mesiacov - o ktorej vôbec neviem...čím je to číslo vyššie, tým lepšie..že nie som prvá ani posledná a vraj vždy bolo všetko v poriadku, tak mi ostáva len veriť..Sono bolo ok, ale tak budem sa báť asi už do konca...tak si držme palce 🙂
@bagaja
@denduska caute, tak mne druhykrat vysli zase vysoke hodnoty, no tentokrat z labaku neposlali hodnoty, ale bolo tak ze Igm pozitivny, IgG pozitivne, a IgG vysoka avidita. moja zenska tomu nerozumela tak ma poslala na infektologiu na Kramare, tam mi doktor povedal, ze mam akoby prebiehala choroba,ale ta vysoka avidita znamena ze som aj chranena aj dietatko. Tak ze ostava nam len sledovat..
@ivka_marek no mne poslali z labaku presne takéto výsledky bez hodnot....takže tiež sledujeme....
@denduska no nič iné nám neostáva len veriť....držme si palce ale isto bude všetko ok....
@ivka_marek pri prvom tehu ja tiež nič a teraz zlé výsledky,zajtra na infekčné,na odbery a čakať ,no a že pre našu generáciu je to bežné ,že z očkovania 😠
@barcelona94901 no ale je to zaujimave, ze rpve tehu nic a teraz to skocilo.. som zvedava co ti povedia
@ivka_marek no ved to,mna zarazilo aj to,že pre vašu generáciu uplne bežné,že očkovanie ..ako keby išlo o cukrík
@barcelona94901 co myslis pre vasu generaciu? ja som 85tka, a vraj v tom roku sa zacalo ockovanie na rubeolu a preockovavanie
@ivka_marek Ahoj, ja mam presne take iste vysledky, IGG pozit, IGM pozit a vysoka avidita, moj gyn ma pomaly uz chcel poslad na zakrok, primar na infekcnom mi zobral krv na dalsie testy, ze nemam zatial stresovat, ze to je dobre ta vysoka avidita, ja pravdu povediac tomu moc nerozumiem, ale snad to bude dobre, cakam tera zna vysledky, cas sa vlecie, uz by som chcela vediet na com som. Inak asi tak dva tt pred otehotnenim bol moj 1, 5 rocny syn na ockovani proti rubeole, ale aj ten primar na infekcnom aj primar na gyn. odd. povedali ze to z toho urcite nemoze byt tak nevciem, zaockovana som bola v 3 rokoch, priznaky ze by som mala rubeolu som nemala ziadne., dnes om bola u toho svojho gyn a sestricka mi povedal ze pri prvom tehu mi ani testy na rubeolu nerobili....-to som vtedy v inom meste byvala.tak ani neviem ake vysledky som mala vtedy.a teda teba tak uzavreli ze si ok hej? akurat ze ta budu sledovat ci?
@bagaja k tomu netu... 🙂 ja to tiez citam, tiez mam zmiesane pocity, uz sme si s mm aj poplakali, ale na infekcnom mi povedali ze nech preboha necitam veci z netu, pre laika je to matuce, zbytocne sa vystresuje a podobne, tak som si povedala ze maju pravdu, nebudem sa esta viac stresovat, ja sa podvedome citom dobre tak musim tomu verit....
Ahojte ja cakam moje prve babo,som v 13.tyzdni a na kontrole doktor zamumkal nieco o vysledkoch z krvi a rubeole,ale hodil rukou ze si nemusim robit s tym starosti,ale ja uz mam nervy ci nieco nezanedbava,v tehotenskej knizke mam pri rubeole taketo hodnoty: IgM 1,71 IgG 268 co hovorite na tieto hodnoty,ja tomu nerozuniem,je to zle,mam to nejak riesit?
@veve07 podla mna to mas v pohode, IgG je dobre ze je vysoka hodnota, IgM asi len mierne zvysena ale kedze mas IgG take vysoke tak sa nemas coho bat
@vejula Ahoj,ja mam hodnoty IgG na rubeolu 24 a IgM negativne.Moj gynekolog to vobec neriesi..Volala som aj mojej obvodnej lekarke aby mi pozrela do karty ked som bola este dieta ci som neprekonala rubeolu a nic take tam nieje,iba ze som zaockovana..Sestricka mi povedala ze pokial su hodnoty na protilatky v norme a nespozorovala som na sebe nejake vyrazky tak je to v pohode..V papieroch mi pise ze mam hodnoty v norme a nic som na sebe nespozorovala tak sa tym netrapim..Ja som sice vo stvrtom mesiaci a naj riziko je do tretieho ale tak lekar nemoze taku vec zanedbat a keby sa dialo nieco vazne riesil by to.Drzim palce a klud 😉
@cichlidka u mna to bolo tak: pozrie si papier s hodnotami,pozrie rok narodenia,opýta sa, či ťa normálne na všetko očkovali a pošle ťa domov 🙂
Dievčatá, ja mám zase takýto problém....Chcem si dať zistiť protilátky proti rubeole a akosi sa k tomu nemôžem dopracovať. Je to vôbec možné? Človek je aj ochotný si to zaplatiť ale neviem kde a ako. Moja obvodná lekárka mi povedala, že to nerobia bežne bezdôvodne. Bola som sa pýtať v laboratóriu (kde si môže človek dať vyšetriť z krvi hocičo) ale tam som tiež nepochodila, vraj nemajú k tomu ani cenník, ani to nemali v PC - tí ma poslali k obvodnému, vraj mám skúsiť cez neho (lenže tam som nepochodila) a ku gynekologovi sa pre istotu ani neodvážim s tým ísť keďže nie som tehotná. Ale čo má v takomto prípade robiť napr. žena, ktorá má doma dieťa, čo navštevuje škôlku a snaží sa o ďalšie tehotenstvo a rubeolu nemala? Veď keď napr. ochorie počas tehotenstva, čo potom? Potom lekári samozrejme za nič nemôžu. Toto je štát.....všade sa hovorí o tom, ako sa ľudia majú zaujímať o svoje zdravie, preventívky atď.......ale keď ideš lekárovi, popýtaš sa.......pozerajú na teba akoby si priletela z inej planéty.... 😖
@tslobik podla mna skus gynekologa, povedz mu co je vo veci a hotovo...dufam ze ta pochopi. pokial viem niektory gyn toto vysetrenie nerobia v tehotenstve.
@ivka_marek No veď to.....ani mne ho pri prvom nerobili....Mne nechcel gyn. spraviť ani protilátky proti toxoplazmoze (lebo vraj to skoro každý v mladosti prekonal.....), tak som si ich zaplatila sama a veru ja som toxo nikdy nemala. Tak som si dávala pozor aspoň.
to je neuveritelne, protilatky na rubeolu treba vediet pred otehotnenim, kedze v pripade, ze nie su treba zaockovat a potom sa caka myslim, ze nejaky mesiac, kym sa moze otehotniet. Tu v Kanade sa vsetkym tehotnym zenam zistuju protilatky na rubeolu automaticky, ako aj HIV, HpB a neviem, co este. V pripade,ze nie su protilatky, moze sa zena dat (zadarmo) zaockovat po porode, hlavne v pripade, ak este chce mat deti.
Sa cudujem, ze obvodna nechce zobrat na to krv, este by som to fakt skusila u gynekologa, mozno pochodis. Drzim palce.
@tslobik konkrétne tieto labáky robia sérologiu aj na rubeolu http://www.synlab.sk/zoznamy-vysetreni.html ak máš niečo z toho blízko, tak by som sa asi najskôr zavolala do jedneho z nich a rovno šla tam, hoc to bude za poplatok. Inak ja taktiež nemám protilátky ani proti toxo, ani proti CMV čo vraj tiež každý má

@matka321 ach jaj, muž mi hovorí že nemysli na to, že nemam zisťovať...až ked budu vysledky.. že sa zbytočne trápim..