Šalviové pastilky v tehotenstve
Ahojte, pred par dnami som cítila ze ma zacina pobolievat hrdlo, akurát v deň odletu na dovolenku. S istou som siahla po Mullerovych pastikach ktoré mi vždy pri takomto začínajúcom probléme pomôžu. Doma sme mali šalvie ale v tom strese ma nenapadlo pozrieť že či to môžu aj tehotne. Dnes to muž čítal a ze nemôžu. Tak mam strach ci som tým nejak neublížila bábätku som v 15tt. Vycmulala som ich asi 7 alebo 8. Počas letu som mala aj strašne kŕče, ktorých som sa zľakla, neviem ci to môže mať nejaký súvis. Teraz sa bojim ze ci som bábätku nejak neuskodila.
Nepoznám tie pastilky, ony su vedené ako obyčajne cukríky, trebárs Haslerky,alebo už ako také liečivo typu Strepsils, Neoangin a podobne?
Lebo ak je to liečivo, tak celkovo už je prehnane vycmulat ich 7,alebo 8, aj keby si nebola tehotná.
Nemyslím, že to nejako uskodilo bábätku, ale čo viem, že také pastilky môžu byť aj laxativne, teda aj z toho mohla si mat tie kŕče.
Nic netreba preháňať
@pribinak už som 2x potratila preto mam prehnaný strach
Obyčajne volnopredajne cukríky, mizes zjesť aj kilo. Druha vec je sa potom nedostanes na wc
Záleží koľko šalvie reálne obsahujú. Nevypila si predsa 3 litre čisteho odvaru to šalvie. Ale áno šalvia dokonca aj ten let môžu byť rizikové faktory. Ale aj nemusia. Ono je to taky ze co sa ma stat stane sa. Ak má byť bábo choré tak to nedá. Ak bude zdravé tak bude všetko OK. Držím palce 😉💪
Ahoj.mne salviolovy sprej na hrdlo dr dokonca odporucila ked som bola tehu a bolelo ma hrdlo. A tej salvie v cukrikoch je minimalne mnozstvo.neboj sa

Ale zas nepreháňaj, zjedla si pár cukríkov, nie 20 balení