icon

Silná bolesť hlavy v tehotenstve

21. júl 2026

Pekný deň, som v strede 3m tehotenstva a veľmi ma bolieva hlava. Áno, tehotná môže paracetamol- paralen, ale to nie je ideálne riešenie. Dr idem až v strede augusta na sono, a je mi blbe jej volať takúto “hovadinu”, tak skúšam najskôr šťastie tu. Môže ísť o nejaký nedostatok? Stretli ste sa s tým? Čo pomohlo ?

anonym_5b3a1c
21. júl 2026

Dr ta nepoucil ze v pripade komplikacii aleho problemov mas prist alebo ozvat sa? Mne to sestricka prizvukuje pri kazdej navsteve od 5tt. Urcite by som to riesila s dr., moze to byt hovadina ale moze to byt aj nieco vaznejsie.

janinah
21. júl 2026

Vies si zmerat tlak?

kiki68
21. júl 2026

Aky mas tlak?

autor
22. júl 2026
@kiki68

Aky mas tlak?

Bežne mávam nízky tlak 98/65 a teraz v tehotenstve mávam tak 110/70.
@kiki68

kiki68
22. júl 2026
@anonym_autor

Bežne mávam nízky tlak 98/65 a teraz v tehotenstve mávam tak 110/70.
@kiki68

@anonym_autor tak to je potom v poriadku. Ale sledovat, nech to neskace. Z toho moze byt tiez bolest hlavy a zmeny videnia

berenike38
22. júl 2026

@anonym_autor nedostatok železa môže spôsobiť bolesti hlavy, každopádne radšej si dať skontrolovať krvný obraz, alebo aspoň sa spýtať doktora

marcela199
22. júl 2026

Ahoj, mám tiež bolesti hlavy 🙂 v prvom tehu ma nebolela hlava ani 1x, v tomto tehu ma boli minimálne 2x do tyzdna 🤦 mne zaberá PastTense od doterry, potriem krk, spanky a vrch čela( až pri vlasoch) a vždy je okamžitá úľava, samozrejme neprejde hneď bolesť ale úľava tam je, natriem 2x behom hodinky 😅
Ešte dodám že všetky vyšetrenia mám ok, tlak stabilný