Silné krvácanie v 13. týždni
Ahojte žienky , potrebujem od vás radu skúsenosti. Budem veľmi vďačná za každý jeden príspevok. 🙂 som v 13tt tehu a krvácam už dokopy asi jeden deň. So slabšieho krvácania keď som si volala sanitku (žijem v uk) sa v nemocnici vyklulo silné krvacanie a bolesti.Dr.mi povedal že je to normálne v tehotenstve že to nie je veľa krvy. Poslal má domov že keď budem mať 6 vložiek krvavých, potom sa môžem naspäť vrátiť. Prišla som domov ,a už som minula 4 vložky a krvacanie stále pokračuje. Som zúfalá píšem v noci tak sorry za pravopis ak sú niekde chyby. Scan mám až V pondelok ..som na dne , neviem čo mám robiť. To sú fkst taký blbý ti Dr. V ul ?
@ciernypes ja som tiez tak, v 9tt som spinila na hnedo a teraz som krvacala ale pricinu nenasli, vse ok, nastastie, tak mi pichli injekciu, prestalo to a duphaston a pribudol ascorutin, ten je proti tomu, aby sa praskali zilky. A tiez ma m nizsie placentu, cakame, kedy sa posunie hore. Mam kludovy rezim.
@maslenka47 ty si strasne empaticka zena, teba musi tvoje okolie priam zboznivat :-/
@andrejta zial ma pravdu, sice ju podava bez obalu ale je to tak...U nas urobia sono a daju lieky - ale je to skor pokus omyl či to vyjde alebo nie a či si priroda, aj tak urobi svoje a ide aj o psychiku zeny, ktora dufa a ma pocit, ze sa aspon čo to spravilo aby sa tehotenstvo udržalo. Na druhej strane v 12 nech aj v 13tom týždni nie je čo zachranovat zial...dieta by nijako neprezilo bez matkinej maternice. Z biologického hladiska sa potrácaju predovšetkým poškodené plody. V praci som sa stretla s detmi, kde matky mali ťažku graviditu s krvacanim a niektore deti ostali poškodene DMO...samozrejme nikto nedokaze povedat čo bolo 100% pričinou ale predpoklada sa, ze to mohlo sposobit prenatalne poškodenie. Kto vie...ja nehovorim, ze sa týmto treba ,,utešovat,, ale je to tiez uhol pohladu.
@sardinka335 chapem, ale da sa aj jemnejsie a nie vsetky tehosky, ktore maju problem nazyvat hysterkami, ved ona do nich nevidi, mozu mat aj nejaky zivot ohrozujuci stav ak krvacaju... Ha neviem, asi som potom divna ja
@sardinka335 co sa neda zachranit.to sa neda.ale napr krvacanie a spinenie z nedostatku progesteronu sa da upravit v dnexnej dobe ani dieta sa nemusi poskofit.nakolko chyba nie jev plode ale v hormonoch...ked zena nadalej krvaca sj s hormonami nie je o com.ale velskrat staci foplnit chybajuci hormon.Ten hormon chyba.preto lebo vajecniky ho nestihaju vytvarat v tehu.za to moze povatsine stres.
@sardinka335 kazde krvacanie moze mat iny dovod. Na odhalenie gen.vad je dost testov. Napr.spominana vcestna placenta alebo nedostatok spominaneho progesteronu, alebo aj obyc.vitaminu C, kt.sposobuje lamavost ciev a krvacanie vobec nejde od babatka. Zhadzovat kazde krvacanie na geneticke poskodenie dietata je dost sarlatanske. Prave na to tu mame v dnesnej dobe dr., aby zistili, co je skutocnou pricinou. Nechat vsetko na prirodu, nepotrebujeme ziadnu medicinu.
@chokma duphaston sa dava casto ci skodi sa uvidi neskor.no kazdopadne mozemat nejaky zly dopad na matku.napr neskor sa to ukaze ale to aj HAK a kolke zeny ju beru aj 10rokov??a potom ved ten duohaston sa v tehot berie max 4mesiace a co su to 4 mesiace v porovnani s 10rokmi? ako aj rozne lieky. umely hormon ma stitnu zlazu .tuez je to umely hormon a vela ludi bez neho nedokaze fungovat. zbytocne lieky na cholesterol atd...
@ciernypes tak su zeny, co ohrnaju nos nad duphastonom a antiku beru bez vycitiek, co je dost paradoxne. Ale ked je niekto tak velmi za prirodu, ze ziaden liek, lebo skodi, jeho vec. Moze zit aj kludne na lazoch, kazdy sme zodpovedni za ten svoj zivot. Napadlo mi vsak, aby nezialila zakladatelka temy viac ako treba... Samozrejme je tu vela zien v temach o krvacani, u kt.krvacanie bolo znamenim potratu, a to nezvratneho, lebo babo uz v case krvacania nezilo.
@chokma tak si najdi temu Krvacanie z nizko polozenej placenty v 15tt .tam sa prislieva na to.....ved hej v dnesnej dobe je tolko liekov a skoro kazdy clovek po 40 ma daku tabletu...ale aj klesaumrtnost.kedysi sa ludia dozibali 40...potom by aj ockovanie bolo skodlive .lebo je to tiez umely zasah do organizmu a kazdy z nas je ockovany
@chokma asi je rozdiel ,,krvacat a krvacat,,. Ja som tiez za to aby mamička bola vyšetrena bez vyhovoriek, a teda zdravotnictvo UK povazujem za horšie ako naše. Napr. ja mam takeho gyndára, ze robí prve posledne aby pomohol, iste neodbije a ak moze tak vyšetri ale sam mi povedal, ze aj tu su limity kde sa neda robit nič, nakolko plod nie je schopny zivota mimo matku, ziadne pristroje ani JISka ho nezachrania. Ked praskne nejaka cievka tak krvacanie nie je na 6 vloziek denne ze? Tam uz musi ist o niečo vaznejšie.
Ja som pracovala par rokov s postihnutými detičkami aj moja sestra ma DMO takze ja sa na to pozerám tak, ze ak by sa mi malo narodiť poškodene dieta tak nech radšej priroda robí svoje. Mozno to znie hnusne, ale to je moj nazor. Starat sa 24/7 - 365 dni v roku o dieta poškodene na voziku by som nechcela. Nehovorim teraz ze sa netreba snažiť o zachranu tehotenstva, skor to myslím tak, ze zachranovat za kazdu cenu ak to nejde.
@sardinka335 nukto ti tvoj nazor neberie. Je tak ale to ALE, ze nie za kazdym krvacanim je postihnutie. Pri tej vcesrnej placente a hematimoch sa krvaca dost masivne. A tiez mam super dr., som s nim spokojna, lebo viem, ze urobu, co vie a moze a aj ja budem informovana, nie ako ked tu mnohokrat citam, ze dr.nic nepovie pacientkam...
@sardinka335 ale ja som nenasla suvis DMO s krvacanim .nejaky predpoklad moze nastat medzi 6 a 9 m ale to musi byt masivne kr.najcastejsie je sposobene .poporodnou zltackouminfekciou-rubeolou. pri porode ked dieta sa todi rukami v pred. poruchami nervovej sustavy. atd nedokyslenim mozgu .

@ciernypes Ahoj, no ja som krvacala najviac iba dva dni. Mne to tie injekcie hned zastavili. Myslim, ze som ani nespinila, uz si dobre nepamatam. Ta placenta moze robit tuto sarapatu. Neboj, vsetko dobre dopadne. Kazde telo je ine. Tvoje mozno potrebuje viac casu. Drzim moc palce!!!!!!