Skracuje sa vám kŕčok?
Ahojte maminy,chcela by som sa vas opytat ci sa vam skracuje krcok a ci ste uz tiez otvorene? predchadzajuce tehu som uz v 33 tt dostala kontrakcie a bola uz otvorena na 3,5 a teraz sa bojim ze sa to zopakuje ☹ mate niektora s tym skusenosti? mne sa este nepodarilo donosit dieta ani do 38tt oba som porodila zaciatkom 36tt
@errilo niesom si 100percent ista ale asi 1cm v 28tt
@katecameron a co bol najvacsi problem to ze sa otvoril alebo skratil?
@katecameron síce pred 13-mi rokmi už,ale od 28-ho týždna v nemocnici,ležať dole hlavou,zo začiatku som bola otvorená na 1cm,potom postupne na 1,5 aj 2.Lieky Salbutamol,Diazepam,NO-SPA,potom nejaká injekcia.Na návštevy som mohla, na chodbu,len domov nie až týžden pred tým ako som rodila.V 40-om týždni,dosť veľké bábo od ničnerobenia.Hned v ten den ako sa narodilo,večer už malao silnú žltačku,šup do inkubátoru na 1,5 dna,tam zas napísali,že nevie udržiavať teplotu,no potom ju už vybrali,narodilo sa v nedelu nadránom a v sobotu sme boli doma.Klop klpo potom už žiadne problémy len bežné detské choroby.2.tehu takisto otvorená od 30-ho týždna,ležkanie doma,pôrod 40-om týždni a bábo trošku menšie ako prvé,bez problémov,Na 5-i den sme došli domov./1.dieťa 3950 g,2.3400g.
@errilo ja som tiež tak bola a donosila som dieťa do 39týždňa, ale to len preto že som bola na sekcii, len je pravda že prísny kľudový režim, tak som poznala len spálňu a kúpelňu, ale stálo to zato 😉
@martina2001 na akej sekcii? ale dakujem si ma ukludnila trosku.
mňa v 20tt, zašívali :( malinká sa ryla von :(
@errilo rodila som cisárskym, ale to ti potom určí lekár pred termínom
@errilo to ze som dostala do toho salmonelozu to bol ten najvacscí 😉 pravdepodobne
@gabuci toto aj ja podobne s tymi liekmi samoska magnezium vysoke davky pred 9rokmi
@dianka3 mam kamaratku, ktora ma dve deticky a porodila ich v 32 a 33tt 🙂 obidve su v poriadku, zdrave!!! Ono ten krcok moze byt taky "nachylny" aj kvoli predchadzajucim ochoreniam - mykozy, chlamydie, "stikanie" z krcka a podobne :( alebo napr. aj zapaly mocoveho mechura.... treba len vydrzat, co sa da, stale mat nohy hore a co najviac oddychovat 😉 Vela stastia 🙂
@bodzlomu Dakujem ti velmi pekne 🙂 ja som dneska prave 33+5 a ochvilku letim k doktorovi do poradne kezde rano saom to nestihala 😒 no a zase mi ide pozriet krcok ☹ tak dufam ze uz neni otvoreny lebo minuli tyzden bol uz moc skrateny a kedze som viac menej odychovala,ale zease pri detoch sa to neda, ale som dohodnuta s mojou mamou ze ked ma uz posle do nemocky pride pomoct s drobcami 🙂
@dianka3 ano, tiez som v 36tt porodila, u mna to bola taka rychlovka 🙂 ja som bola tyzden pred porodom uz na porodnej sale, co ma tam poslal gynekolog ze mozem kazdu chvilu porodit, tam som bola 3 dni a ked ma prepustili som este tyzden vydrzala co som bola uz na 4 cm otvorena 🙂 drzim palce nech aj tentokrat potiahnes aspon do toho 36tt 😉
@lucy1990 https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/chceme-dievcatko/ 😠 😠 😠 A potom ešte v jednej téme ju odhalili ešte vo februári ale to neviem nájsť link 😉 😠
@lucy1990 - moja uplne vazne, neni uplne v poriadku 😖 Ten pribeh, co tu prezentuje je ako zo zlej telenovely, nerealisticky a s kopou chyb, ak sa pomyli, vravi, ze aj tak si to nepamäta, bola "vraj" tehotna kazdeho pol roka za poslednych 5 rokov 6 tehotenstiev, dva potraty, tri predcanse porody, bude mat stvrte dieta, doma jedno postihnute, dve tiez malinke, muz ju otlka... no vravim telenovela. Ak poziadas o "dokaz", tak nema cas.
@nelicefo
@anjelicek26 no pekne, ja som ju este nestretla v ziadnej teme, ani som jej pribeh nepocula 😅 na co to tie zeny robia? Nechapem...
@lucy1990 - pozornost? Tvarit sa, ze do tohoto maminkovskeho sveta patri? Ja fakt neviem. Ale taketo veci treba liecit.
@lucy1990 Chcú sa spraviť zaujímavé.
@anjelicek26 Veru,mala by sa dať čím skôr liečiť ☹ 😠
@anjelicek26 neskutocne...no liecit to jednoznacne treba 😖
@lucy1990 - ale pisat vie, len co je pravda, niektore nezrovnalosti sme zistili, az ked sme si povymienali IP ktorou nas zahlcovala...takze tak... nech napise radsej knihu, ale nevesia maminam na nosy buliky, ktore jej chcu v dobrej viere pomoct a poradit.

@katecameron a na kolko si bola? ja som v 21 tt na spicku prsta :/