icon

Skracuje sa vám kŕčok?

dianka3
7. sep 2011

Ahojte maminy,chcela by som sa vas opytat ci sa vam skracuje krcok a ci ste uz tiez otvorene? predchadzajuce tehu som uz v 33 tt dostala kontrakcie a bola uz otvorena na 3,5 a teraz sa bojim ze sa to zopakuje ☹ mate niektora s tym skusenosti? mne sa este nepodarilo donosit dieta ani do 38tt oba som porodila zaciatkom 36tt

errilo
26. sep 2011

@katecameron a na kolko si bola? ja som v 21 tt na spicku prsta :/

katecameron
27. sep 2011

@errilo niesom si 100percent ista ale asi 1cm v 28tt

errilo
28. sep 2011

@katecameron a co bol najvacsi problem to ze sa otvoril alebo skratil?

gabuci
28. sep 2011

@katecameron síce pred 13-mi rokmi už,ale od 28-ho týždna v nemocnici,ležať dole hlavou,zo začiatku som bola otvorená na 1cm,potom postupne na 1,5 aj 2.Lieky Salbutamol,Diazepam,NO-SPA,potom nejaká injekcia.Na návštevy som mohla, na chodbu,len domov nie až týžden pred tým ako som rodila.V 40-om týždni,dosť veľké bábo od ničnerobenia.Hned v ten den ako sa narodilo,večer už malao silnú žltačku,šup do inkubátoru na 1,5 dna,tam zas napísali,že nevie udržiavať teplotu,no potom ju už vybrali,narodilo sa v nedelu nadránom a v sobotu sme boli doma.Klop klpo potom už žiadne problémy len bežné detské choroby.2.tehu takisto otvorená od 30-ho týždna,ležkanie doma,pôrod 40-om týždni a bábo trošku menšie ako prvé,bez problémov,Na 5-i den sme došli domov./1.dieťa 3950 g,2.3400g.

martina2001
28. sep 2011

@errilo ja som tiež tak bola a donosila som dieťa do 39týždňa, ale to len preto že som bola na sekcii, len je pravda že prísny kľudový režim, tak som poznala len spálňu a kúpelňu, ale stálo to zato 😉

errilo
28. sep 2011

@martina2001 na akej sekcii? ale dakujem si ma ukludnila trosku.

ludka77
28. sep 2011

mňa v 20tt, zašívali :( malinká sa ryla von :(

martina2001
28. sep 2011

@errilo rodila som cisárskym, ale to ti potom určí lekár pred termínom

katecameron
28. sep 2011

@errilo to ze som dostala do toho salmonelozu to bol ten najvacscí 😉 pravdepodobne

katecameron
28. sep 2011

@gabuci toto aj ja podobne s tymi liekmi samoska magnezium vysoke davky pred 9rokmi

bodzlomu
28. sep 2011

@dianka3 mam kamaratku, ktora ma dve deticky a porodila ich v 32 a 33tt 🙂 obidve su v poriadku, zdrave!!! Ono ten krcok moze byt taky "nachylny" aj kvoli predchadzajucim ochoreniam - mykozy, chlamydie, "stikanie" z krcka a podobne :( alebo napr. aj zapaly mocoveho mechura.... treba len vydrzat, co sa da, stale mat nohy hore a co najviac oddychovat 😉 Vela stastia 🙂

bodzlomu
28. sep 2011

@lucy1990 ja som bola v 33tt tiez otvorena na spicku prsta, ale v noci som si dala vankus, miesto pod hlavu, pod nohy a udrzala som to pekne na 38tt 🙂

lucy1990
28. sep 2011

@bodzlomu tak to si sikula 😀 mne stacil ten 36.tt, ktovie aka velka by bola v 38.tt 😅

bodzlomu
28. sep 2011

@lucy1990 hihi to ti verim 😀 moj mal 3050g a som zvedava, ako to dopadne teraz pri druhom - som v 17tt... snad bude vsetko ok, lebo hruzu som si prezila uz na zaciatku - krvacanie, hrozne vracanie- aj krvou :( potom nejaka mykoza, pobyt v nemocnici, tak snad uz to bude dobre 😉

lucy1990
28. sep 2011

@bodzlomu juuj, tak ti prajem, nech to dotiahnete do radostneho konca 😵

bodzlomu
28. sep 2011

@lucy1990 dakujem velmi pekne

dianka3
autor
29. sep 2011

@bodzlomu Dakujem ti velmi pekne 🙂 ja som dneska prave 33+5 a ochvilku letim k doktorovi do poradne kezde rano saom to nestihala 😒 no a zase mi ide pozriet krcok ☹ tak dufam ze uz neni otvoreny lebo minuli tyzden bol uz moc skrateny a kedze som viac menej odychovala,ale zease pri detoch sa to neda, ale som dohodnuta s mojou mamou ze ked ma uz posle do nemocky pride pomoct s drobcami 🙂

dianka3
autor
29. sep 2011

@lucy1990 ahoj moja, takze aj ty si porodila v 36tt? Ja som oboch chlapcov porodila v 36tt .Starsi bol presne 36+2 dni a ten mladsi 36+0 ale to som bola rada kezde v 33tt som skoncila na sale s kontrakciami a na 3,5 cm otvorena, no nastastie mi to zastavili

lucy1990
29. sep 2011

@dianka3 ano, tiez som v 36tt porodila, u mna to bola taka rychlovka 🙂 ja som bola tyzden pred porodom uz na porodnej sale, co ma tam poslal gynekolog ze mozem kazdu chvilu porodit, tam som bola 3 dni a ked ma prepustili som este tyzden vydrzala co som bola uz na 4 cm otvorena 🙂 drzim palce nech aj tentokrat potiahnes aspon do toho 36tt 😉

dianka3
autor
29. sep 2011

@lucy1990 a malu si mala pri sebe? lebo ja krpcekov nie, kedze obaja boli v inkubatori. A dakujem 🙂 potom sa ozvem ako som dopadla

lucy1990
29. sep 2011

@dianka3 mala som malu hned pri sebe 🙂 aj ked mala na 3. den zltacku, tak mi dali taku podlozku do postielky a bola stale so mnou 😵

nelicefo
29. sep 2011

Bože to ešte aj tu píšeš? 😠

@lucy1990 píšeš si s podvodníčkou 😔 😉

lucy1990
29. sep 2011

@nelicefo vazne? 😕

nelicefo
29. sep 2011

@lucy1990 https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/chceme-dievcatko/ 😠 😠 😠 A potom ešte v jednej téme ju odhalili ešte vo februári ale to neviem nájsť link 😉 😠

anjelicek26
29. sep 2011

@lucy1990 - moja uplne vazne, neni uplne v poriadku 😖 Ten pribeh, co tu prezentuje je ako zo zlej telenovely, nerealisticky a s kopou chyb, ak sa pomyli, vravi, ze aj tak si to nepamäta, bola "vraj" tehotna kazdeho pol roka za poslednych 5 rokov 6 tehotenstiev, dva potraty, tri predcanse porody, bude mat stvrte dieta, doma jedno postihnute, dve tiez malinke, muz ju otlka... no vravim telenovela. Ak poziadas o "dokaz", tak nema cas.

lucy1990
29. sep 2011

@nelicefo
@anjelicek26 no pekne, ja som ju este nestretla v ziadnej teme, ani som jej pribeh nepocula 😅 na co to tie zeny robia? Nechapem...

anjelicek26
29. sep 2011

@lucy1990 - pozornost? Tvarit sa, ze do tohoto maminkovskeho sveta patri? Ja fakt neviem. Ale taketo veci treba liecit.

nelicefo
29. sep 2011

@lucy1990 Chcú sa spraviť zaujímavé.

@anjelicek26 Veru,mala by sa dať čím skôr liečiť ☹ 😠

lucy1990
29. sep 2011

@anjelicek26 neskutocne...no liecit to jednoznacne treba 😖

anjelicek26
29. sep 2011

@lucy1990 - ale pisat vie, len co je pravda, niektore nezrovnalosti sme zistili, az ked sme si povymienali IP ktorou nas zahlcovala...takze tak... nech napise radsej knihu, ale nevesia maminam na nosy buliky, ktore jej chcu v dobrej viere pomoct a poradit.