Skrátený krčok maternice v 22. týždni
Ahojte mamule tehule....pri poslednej poradni mi lekar zistill skrátený krčok na 2,5-2 cm.....je tu niektorá čo má s tym skúsenosť..beriem magnézium snažím sa nenatahovat......len ma pobolieva bruško ...... a cítim že je napnuté....nie tvrdé.... naozaj som vystrašená.....možte mi niektorá zo skusenostou nejako popisat moju situaciu??? som v 22 tyzdni
@lucec ahoj tak serklaz nepomaha ? Ja som bola v sobotu mal 2,8-2,5cm a je makky no vraj to nie je katastrofa povedal primar a poslal ma domov ....snazim sa co najviac lezat no tiez trochu pochodim po dome.....mne ho nechcu urobit vraj netreba....koncim 25tt
@sevcikovaa mne na tu makkost moja lekarka povedala, ze to neni nic strasne, ze mam krcok ako kazda druha tehotna🤷🏼♀️ Tak sa v tom vyznaj, jeden povie tak druhy tak🤔
@sevcikovaa uz v Tvojom tyzdni serklaz nerobia. Len do 24tt. Ja som ho mala v 23.tt. uz len 2cm a ten lievik bol evidentny. Mne keby ju neurobili tak maly by bol davno von. Tebe by tiez museli, keby to mas take hrozne. Oni vedia, kedy musia uz pre zachranu babetka..
Ahojte, tak sa pridavam k Vam. Som este len v 15tt a doktorka zhodnotila, ze mam makky krcok a nasadila utrogestan a o tyzden kontrola :( Je tu niekto, kto bral utrogestan a ked tak ako dlho?? Nie som akosi nadsena z liekov v tehu...
Ako pokracujete zienky??
@sevcikovaa ja stale rovnako, lezim, krcok bol naposledy rovnaky, uvidime co bude o 2 tyzdne na kontrole😉
@apip42 kolko si ho mala naposledy...moj gynekológ bol na dovolenke na rizikovej v nemocnici mal cca 3cm...u zastupujuceho vcera 2cm 😢 kazdy mera inak tak neviem
@sevcikovaa mne ho vobec nemeraju len palpacne, mala som ho makky a mierne skrateny, netusim kolko na rizikovej poradni a moja doktorka mi povedala, ze ho mam uplne normalny ako kazda druha tehotna🤷🏼♀️ Takze som z toho jelen popravde,, preto ledva cakam na kontorolu co zas na mna vybalia😅 a kazali ti aj lezat ked ho mas uz 2 cm?
@apip42 ved lezim skoro stale mam maximalne 1500krokov za den ... brusko tvrdne 2x za den ....som zvedava co povie v pondelok gynekolog....
@sevcikovaa podla mna sa nam to skracuje aj rastom maternice, mozeme lezat kolko chceme, tam ako ta maternica rastie tak sa krcok napina a skracuje🤔
@apip42 clovek sa uz boji ist aj na wc
@sevcikovaa to ano, hlavne ked cele brusko taha😩
@sevcikovaa a ten utrogestan nemal ziadny efekt?
@apip42 asi nie ja uz sama neviem 😪
@sevcikovaa tak to bude asi ozaj mechanicky problem a asi aj u mna to tak je, ze ten rast maternice posobi na ten krcok😩 ale zas uz mame tie najhorsie tyzdne za sebou nastastie🙏🏻 Uz sa nam moze trosku lahsie dychat🙏🏻🙏🏻
@apip42 mne povedal gynekolog staci do 32tt potom ze uz to nie je take riziko
@sevcikovaa ja dnes zacinam 28tt tak uz sa to aj psychicky lepsie zvlada ako v 17tt ked mi to oznamili😵
Ahojte baby, ako casto vam kontrolovali krcok, ked sa zacal skracovat? mali ste aj nejake vyraznejsie skratenie od predoslej kontroly? som v 22 tyzdni a mam mierne pobolievanie v podbrusku
@dafy ahoj ja som začala 22tt A dnes som bola na pohotovosti a mám krcok zavretý 2.5cm ... Mne povedal že oodych kludovy režim ale že je všetko ok tak neviem 😞
@miskachrumka ahoj ja som na rizikovom od 16 tt kôli krčku. Teraz budeme končiť pomaly 33 týždeň. Len hlavne je veľa oddychovať. 25 mm je už hraničné.
@adus5656 zle mi to zmeral mala som 3,8cm .. 🤦😡

@tanag veľmi sa mi skratil krčok. Už mal len 2cm a zvnutra sa otvaral. Zatiaľ som tu 2.týždeň, no ležím už mesiac...