icon

Skrátený krčok maternice v 22. týždni

bieladama
13. jan 2014

Ahojte mamule tehule....pri poslednej poradni mi lekar zistill skrátený krčok na 2,5-2 cm.....je tu niektorá čo má s tym skúsenosť..beriem magnézium snažím sa nenatahovat......len ma pobolieva bruško ...... a cítim že je napnuté....nie tvrdé.... naozaj som vystrašená.....možte mi niektorá zo skusenostou nejako popisat moju situaciu??? som v 22 tyzdni

Strana
z4
lucec
4. júl 2019

@tanag veľmi sa mi skratil krčok. Už mal len 2cm a zvnutra sa otvaral. Zatiaľ som tu 2.týždeň, no ležím už mesiac...

sevcikovaa
4. júl 2019

@lucec ahoj tak serklaz nepomaha ? Ja som bola v sobotu mal 2,8-2,5cm a je makky no vraj to nie je katastrofa povedal primar a poslal ma domov ....snazim sa co najviac lezat no tiez trochu pochodim po dome.....mne ho nechcu urobit vraj netreba....koncim 25tt

apip42
4. júl 2019

@sevcikovaa mne na tu makkost moja lekarka povedala, ze to neni nic strasne, ze mam krcok ako kazda druha tehotna🤷🏼‍♀️ Tak sa v tom vyznaj, jeden povie tak druhy tak🤔

lucec
4. júl 2019

@sevcikovaa uz v Tvojom tyzdni serklaz nerobia. Len do 24tt. Ja som ho mala v 23.tt. uz len 2cm a ten lievik bol evidentny. Mne keby ju neurobili tak maly by bol davno von. Tebe by tiez museli, keby to mas take hrozne. Oni vedia, kedy musia uz pre zachranu babetka..

li_via
4. júl 2019

Ahojte, tak sa pridavam k Vam. Som este len v 15tt a doktorka zhodnotila, ze mam makky krcok a nasadila utrogestan a o tyzden kontrola :( Je tu niekto, kto bral utrogestan a ked tak ako dlho?? Nie som akosi nadsena z liekov v tehu...

apip42
4. júl 2019

@li_via utrogestan je len telu prirodzeny a vyskytujuci sa hormon tak neboj nic a uz duplom ked mas v 15tt problemy s krckom😔 podstivo lez a oddychuj

li_via
4. júl 2019

@apip42 mam doma 3 rocne sidlo, oddychovat sa velmi neda, i ked je pravda, ze i pri nom ma dost strasili aj sit chceli a nakoniec sa narodil den po termine 🙂 Dufam, ze sa to tentokrat, tiez takto ustali.

apip42
4. júl 2019

@li_via tak ono je to vzdy bud alebo😕 su baby, ktore mali problemy s krckom velmi skoro a prenasali a su baby, ktore potratili alebo porodili predcasne.. vzdy je lepsie minimalne do tych “bezpecnych” tyzdnov pre babo co najviac oddychovat😉

tanag
5. júl 2019

@lucec a dokedy ešte budeš v nemocnici? Či ti nevravela? A už sa cítiš lepšie? Budem na vás myslieť ;)

lucec
5. júl 2019

@tanag ahoj, no v pondelok mi urobia kontrolu a uvidí sa, ale primár ma chce pustiť. No ten Dr. čo mi robil serkláž nechcel. Uvidím ako sa dohodnú. Ja sa aj bojím trochu ísť domov, lebo to chodenie mi nerobí dobre. A aj na kontroly treba potom chodiť....ďakujem za podporu...😘

tanag
7. júl 2019

@lucec ja tá chápem ,tiež som sa na jednej strane bála ísť domov ,že čo ak bude problém a na druhej som na nič iné ako ísť domov nečakala :D a ako sa cítiš aj ti tvrdne brucho ? V akej nemocníc ležíš ? A čo ti vlastne povedali ako to oni vidia s krčkom?

sevcikovaa
12. júl 2019

Ako pokracujete zienky??

apip42
12. júl 2019

@sevcikovaa ja stale rovnako, lezim, krcok bol naposledy rovnaky, uvidime co bude o 2 tyzdne na kontrole😉

sevcikovaa
12. júl 2019

@apip42 kolko si ho mala naposledy...moj gynekológ bol na dovolenke na rizikovej v nemocnici mal cca 3cm...u zastupujuceho vcera 2cm 😢 kazdy mera inak tak neviem

apip42
12. júl 2019

@sevcikovaa mne ho vobec nemeraju len palpacne, mala som ho makky a mierne skrateny, netusim kolko na rizikovej poradni a moja doktorka mi povedala, ze ho mam uplne normalny ako kazda druha tehotna🤷🏼‍♀️ Takze som z toho jelen popravde,, preto ledva cakam na kontorolu co zas na mna vybalia😅 a kazali ti aj lezat ked ho mas uz 2 cm?

sevcikovaa
12. júl 2019

@apip42 ved lezim skoro stale mam maximalne 1500krokov za den ... brusko tvrdne 2x za den ....som zvedava co povie v pondelok gynekolog....

apip42
12. júl 2019

@sevcikovaa podla mna sa nam to skracuje aj rastom maternice, mozeme lezat kolko chceme, tam ako ta maternica rastie tak sa krcok napina a skracuje🤔

sevcikovaa
12. júl 2019

@apip42 clovek sa uz boji ist aj na wc

apip42
12. júl 2019

@sevcikovaa to ano, hlavne ked cele brusko taha😩

apip42
12. júl 2019

@sevcikovaa a ten utrogestan nemal ziadny efekt?

sevcikovaa
12. júl 2019

@apip42 asi nie ja uz sama neviem 😪

apip42
12. júl 2019

@sevcikovaa tak to bude asi ozaj mechanicky problem a asi aj u mna to tak je, ze ten rast maternice posobi na ten krcok😩 ale zas uz mame tie najhorsie tyzdne za sebou nastastie🙏🏻 Uz sa nam moze trosku lahsie dychat🙏🏻🙏🏻

sevcikovaa
12. júl 2019

@apip42 mne povedal gynekolog staci do 32tt potom ze uz to nie je take riziko

apip42
12. júl 2019

@sevcikovaa ja dnes zacinam 28tt tak uz sa to aj psychicky lepsie zvlada ako v 17tt ked mi to oznamili😵

tinka308
6. máj 2020

Ahojte baby, ako casto vam kontrolovali krcok, ked sa zacal skracovat? mali ste aj nejake vyraznejsie skratenie od predoslej kontroly? som v 22 tyzdni a mam mierne pobolievanie v podbrusku

apip42
6. máj 2020

@tinka308 kazde cca 2 tyzdne som chodila ked sa na to prislo, potom ked sa to stabilizovalo tak cca kazde 3-4 tyzdne.. vyraznejsie skratenie som chvalabohu nemala

miskachrumka
17. apr 2021

@dafy ahoj ja som začala 22tt A dnes som bola na pohotovosti a mám krcok zavretý 2.5cm ... Mne povedal že oodych kludovy režim ale že je všetko ok tak neviem 😞

adus5656
18. máj 2021

@miskachrumka ahoj ja som na rizikovom od 16 tt kôli krčku. Teraz budeme končiť pomaly 33 týždeň. Len hlavne je veľa oddychovať. 25 mm je už hraničné.

miskachrumka
18. máj 2021

@adus5656 zle mi to zmeral mala som 3,8cm .. 🤦😡

Strana
z4