Skrátený krčok na 12 mm v 22. týždni
Ahojte prosim poradte mi bo som uz zufala som 22tt mam skrateny krcok na 12mm uz som 2tyzdne v nemocnici a nevedia co dalej nemozu ma zasit lebo mala ma v tok krcku vsunutu nozicku a dr.povedal ze to este za 30 rokov nevidel a to je fakt skuseny dr.dakujemza kazdu odpoved
@mica535 prepáč, že som už včera neodpovedala, zaspala som.... Na ten pesar si už naozaj nepamätám, je to už vyše 22 rokov. Ale u mňa fungoval, dcérka sa narodila v prvý deň 39 týždňa. Nepríjemné bolo to vyberanie a mne doktor už vtedy povedal, že už môžem ísť rodiť, vydržala som potom už iba 2 dni a dcérka bola na svete. Verím, že je Ti ťažko bez rodinky, hlavne bez malého. Potom pri synovi som ja bola bez dcéry a aj keď ma pustili, nič som nesmela robiť ešte tie dva týždne, mm chodil na týždňovky, tak prišiel môj ocko, aby mi pomohol.
A na Vianoce tam ešte budeš musieť byť? Kedy máš termín? Využívaj aspoň Skype, alebo niečo so synom a mužom, ak máš možnosť, telefonuj s ním, on už je väčší, tak ak to synček zvláda bez plačov, snaž sa tak nadstaviť aj ty.
@mica535 Hm, to je škoda, tak nejaké kamošky tvoje nech Ti aspoň zavolajú, aby si sa nejako rozptýlila a nemyslela na to, že tam musíš byť a tak dlho.... Nerozmýšľaj tak moc dopredu, že čo Vianoce a narodky, ale daj si vždy nejaký kratší čas... A tie zápaly, to som mala pri synovi, že mi vždy nejakú baktériu našli, vždy nejakú inú, ja som ich už podozrievala, že si ich vymýšľajú pre mňa... Za mnou chodil muž iba cez víkendy, ani moc nemohol telefonovať, lebo on robil v Čechách a veľa cestoval, tak ani ja jemu (to by som mohla len z automatu...). A to som musela sedieť na chodbe, pre celú gynu bol jeden telefón na chodbe....
Ahojte dievcence dnes som 26+4 a od vcera mi zacalo dost casto tvrdnut brusko aj dr.som to hovorila a nic ani neriesia ☹ strasne sa bojim o nasu princeznu 😢
Ahoj mica. Idem ta trochu povzbudit 🙂 Mne sa prvy narodil v 36tt, netusim ako, proste mi odtiekla plodova voda a bolo babo na svete. S druhym to uz take ruzove nebolo. Od 27tt mi tvrdlo brucho, nepravidelne kontrakcie, krcok 1cm a zacala som sa otvarat. No vies si predstavit, ako som sa citila. Vsetci okolo mna, ze co uz, ved dnes aj viac nedonosene deti vypiplu, nebude prvy ani posledny. Dodnes si pamatam tu kravu doktorku, co ma prijimala na oddelenie. Pozrela do tehu knizky, ze uz mate jedno nedonosene... s istotou Vam viem povedat, ze druheho urcite neudrzite ani do toho 36tt. Iba som na nu pozrela, ze ja nie som jasnovidka, ale lekarky ocividne tuto schopnost nadobudaju. Takze som lezala bez pohnutia, sprcha obcasna, vonku padali teplotne rekordy a no proste idealna letna dovolenka 🙂 Ako bonus, doma muz s rocnym synom. Hned na zaciatku sme si povedali, ze to jednoducho musime zvladnut. Maleho som celu dobu nevidela, nezvladla by som to 😔 Zaver je, ze nejakym zazrakom som to dotiahla do 36tt, lekari na mna pozerali a nechapali. Posledne tyzdne som mala viac menej pravidelne a uz aj bolestive kontrakcie. Drzim ti palce a malej povedz, nech nerobi paniku do 33tt, lebo dostane na prdel hned, ako sa narodi. Na mojho to zabralo 😀
@gabika85 dakujem gabika za povzbudenie no snazim sa byt kludna a hovorim si ze musime to zvladnut aj dr.hovori sby som jej dohovorila ze nech neblazni nech je tam kde je ze jej tam je dobre ale dost sa bojim toho tvrdnutia mala som ho stale ale teraz to je nejake castejsie a povedala mi ze som chuda a ze to preto mam to tvrdnutie a bude to stale horsie ked bude rast no vcera krasna rovna ciara na monitore a rano same kopce ale dr.povedala ze to su malicke ze to nic neni tak neviem
Dnes 27+1 v noci bolenie brucha aj krizov nastalo vysetrenie skoncila som s 24hodinovou infuzkou gynaprilu ci ako sa to vola tak dufam ze bude dobre 😒
Drzim velmi palce!!!
@vierkaaa85 Dakujeme
@mica535 drzim velmi palce a verim, ze to bude dobre 🙂 ja som bola na tom uplne rovnako. od 23tt v nemocnici a odvtedy mi isiel gynipral 24/7 do zili az do porodu v 33+5tt. zvladli sme to nakoniec super, ja aj deti (mam dvojicky). Ptom neboli dlho v porodnici len cca 10 dni 😀 ale spominam ake to bolo strasne byt na dusicky, mikulasa, vianoce, novy rok v nemocnici a potom este aj cely januar.... drz sa a neboj ten gynipral urcite pomoce 🙂
@akim13 dakuujeme no nakoniec mi dali len 2infuzky tak uvidime ale brucho ma boli a neviem ci to mala tam je strcena no a ty si sa aj otvarala?ja som na 2cm krcok to ani netusim ale drzi ho pesar.A ty si porodila 33+5 a isli ste za 10dni domov .?ja som prve porodila32a boli sme mesiac.brucho mi tvrdne a ked sa postavim ani nehovorim ☹ strasne sa bojim lebo nechcem to uz zazis ako pri prvom
@mica535 ano preto sa Ti vlastne skracuje krcok az kym sa neorvoris a neporodis.viem ake to je mne ked tvrdlo tak ma celu zalievalo a mala som srdxe az v krku...vzdy sa poriadne nadychni a vydychni mne bolo lepsie na boku vtedy menej tvrdlo a hlavne minimalne vstavat aby babo netlacilo na krcok ja som mala aj postel zdvuhnutu doma.drzim palce nech malinka v drzi cim dlhsie v brusku
@mazula no ved som uz na 2cm otvorena a mam pesar a teraz mi nasadili uz najsilnejsie lieky ake su v infuzke ze mii pojdu ale 50 hodin a ty si mala tie kontrakcie dlho ked si bola v tedy v nemocnici vtt? Ved stale iba lezim a zachod mam na izbe jedavam poleziacky a ked sa postavim tak to je masaker ake mam tvrde brucho
ahoj 🙂 viem ako sa citis, ked som cakala prvú dcérku, tak som lezala v nemocnici od 26 tt... krčok pomaly žiadny, otvorená... primár mi povedal, že to vyzera velmi zle.. potom mi dali gynipral a ten velmi pomohol... v 33 tt mi povedal primár, že do týžna porodím a nakoniec som evičku porodila v 39 tt... teraz čakam druhé mimčo, som 28 tt a krčok drží ... strasne vela ti pomoze pozitivne myslenie... viem, že sa to lahko hovorí, len hlavne nestresuj... strasne ti budem držať prsty až donosíš dokonca ... mame rovnaký termín, tak dufam, že sa neskor pochválime krásnymi bábätkami... držkaj sa

@mariankas no kedy som tu mala aj ja volaku partacku tak by to bolo dobre mam tu jednu ale moc sa nebavime. 😒