Skrátený krčok v 26. týždni na 1,4 cm
Ahojte, som v 26. týždni a mám skrátený krčok na 1,4cm. Som už 3. deň v nemocnici a plánují si ma tu asi nechať až do pôrodu. Máte s tým niekto skúsenosť? Je šanca, že ho donosím do 34. týždňa?? Ďakujem, veľmi sa bojím
@alcinkap dakujem len sa strasne bojim ist domov a kazdu vizitu mi tu pripominaju ako som tu uz len preto, ze to ja preferujem..
@lucatko1987
to co je za lekarov? Nechapem tomu .... Ved ide o zdravie dietatka!!!! Jaaaj no des teda ...kde lezis?
@alcinkap na antolskej na rizikovom, najprv ma naplasilimtak, ze idem uz uz rodit pomalicky, este v noci ku mne volali neonatologa a po kontrole po nieco okolo tyzdna ma podielaju domov, ze sa nalez nezmenil.. Volala som s mojou dr, povedala, nech teda v pondelok idem, ze ma ona skusi nejak setrne pozriet a ked rak na posle spat
@lucatko1987
ja som lezala u nas v Skalici, ale nakoniec som kvoli maluckemu rodila na antolskej. Drzim palce, lekari su niekedy fakt desny 😞
@lucatko1987 urcite by som na tvojom mieste nesla domov. Ja som tiez lezala pri prvom na Antolskej po tyzdni ma poslali domov a po dvoch dnoch som sa vratila naspat potom som si 5 mesiacov poctivo odlezala. taktiez som mala krcok uz v 3 mesiaci skrateny na 1 cm. Potiahli sme to do 36 tt. Drz sa a hlavne nestresovat a oddychovat 🙂
@rena28 tak mne sa nastastie skratil az niekedy po 20tt neviem kedy, ale v 19tt bol este ok a prisli mi na to az teraz minuly tyzden v 25tt.. Aj ti nieco robili? Ci si len lezala? Lebo lezst fakt mozem sj doma, byvam na druhej strane jazera, keby nieco, na kontroly budrm chodit k mojej dr.. Ako naozaj sa nechcem hrabat domov, len som tu na tom velmi zle psychicky.. Preco ta znovu prijali? Zhorsilo sa ti to ? Bola si aj otvorena, ci?
@lucatko1987 uplne ta chapem ja som bola tiez na tom zle psychicky. Najprv som mala hematom v 1 mesiaci , a potom sa zacal krcok skracovat nastastie som nebola otvorena. Bola som na infuziach. po prepusteni som dostala asi o dva dni bolesti brucha a boli to kontrakcie co som ja nevedela kedze som bola prvorodicka. tak som si pekne s nohami hore odlezala zvysok na striedacku doma - nemocnica. Pri druhom som mala rovnaky priebeh ale tam uz som mala urobenu serklaz krcka nakolko som uz bola masivne otvorena zvnutra to som prelezela 6 mesiacov tiez . Urcite to zvladnes, mna lekari niektori odpisovali ze nemam sancu donosit v takom stave a mam dve zdrave deticky. drz sa .
@lucatko1987 ja ked som bola hospitalizovana s tym 8mm krckom,tak som bola v 28 tyzdni.. robili paniku,pichali injekcie na plucka a rovno poviem,ze ked sa par dni nic nedialo,tak som isla domov na reverz,mna pustit nechceli. Vedela som,ze keby nieco,tak mam nemocnicu par km od domu a fakt to tam na mna zle posobilo a ako som uz pisala rodila som nakoniec v termine a velke dieta. A musim spomenut vyhodu tychto nasich slabych krckov,mala som nadherny,bleskovy a pohodovy porod 🙂
@rena28 ten tvoj pribeh ma zaujima,lebo zvazujem druhe dieta a mam z toho hrozu,ako budem moct lezat pri malom dietati doma. Zistilo sa u teba preco je ten krcok taky slaby?ja som bola tiez zvnutra pootvarana a uz mi serklaz vraj nemohli urobit,tebe ju v ktorom tyzdni robili?a aj so serklazou treba taky prisny leziaci rezim?
@rena28 a vies mi prosim tie kontrakcie opisat? Nech to teda skusim ja rozoznat kedze som tiez prvorodicks..
@mambba @lucatko1987 serklaz mi urobili 16 tt lebo som bola od 13 tyzdna otvorena zvnutra a krcok skrateny na 0, 5 cm lekari v nemocnici tomu nedavali velke sance avsak moj gynekolog ma ubezpecil ze urobi vsetko aby spm donosila. mesiac som lezala v nemocnici potom ma pustili avsak som zase bola na striedacku doma a nemocnica kontrakcie som mala od 16 tt brala som vela liekov na tlmenie kontrakcii . Bolo to veru vesele pri 4 rocnom dietati cela rodina sa starala inac sa nedalo kedze ja som len lezala iba na wc som chodila. bolo to uz niekedy na nevydrzanie ale dcerka za to stala . porod som mala velmi rychly do 15 minut 🙂 dcerka sa narodila 39 tt. krcok mi drzal len vdaka stehu. lekar po porode prisiel za mnou a povedal mi ze ma niekto hore strazil ze v takom stave aky som mala krcok a donosila som dcerku je zazrak chodili na mna pozerat ostatni lekari ako na opicku🙂 stalo ma to vela psychickych aj fyzickych sil ale stalo to zato. @lucatko1987 ja som kontrakcie pocitovala ako bolest krizov .
@rena28 dakujem no asi to bolo ine ako bolestvz lezania, alebo podibne, ze? Prepac, len taka som v strese ci to rozoznam, spolubyvajuca spominala myslim aj take menstruacne krce, mala si to aj ty? Mna uz sit vraj nebudu, skoda, bola by som kludnejsia, ale tak verim, ze vedua co robia..
Ja neviem ci sim uz niekedy kontrakcie mala, ale ani brusko mi nezvykne tvrdnut, ci to s tym nesuvisi?

@lucatko1987
Mala som to aj ja. A ano cele je to fakt o stasti. Neboj vsetko dobre dopadne drzim palce