Dobrý deň.Prosím ženy ktoré mali problém so skráteným krčkom(vnútorným)donosili ste bábätka v poriadku?Som v nemocnici dávajú mi magnezium 4x2tabl a utrogestan 1tabl večer.Najväčší môj problém je psychika nakoľko mi boli povedané veci že sa neviem uvoľniť tak akoby bolo treba.Viem že potrebná je čistá hlava ale mám aj doma syna 19m a do toho taký krčok že sa už po rečiach aj bojím ísť na zachod..Ak ste mali niektorá skúsenosť alebo máte napíšte mi prosím ďakujem
@lucmm ja som chodila min.rok v aprili. Pravidelne sme sa stretavali tam 3. Uz sme sa aj poznali. Bola som vzdy 1-2. Nikdy som neodchadzala neskor ako 9:15-9:20.
Raz sme snad 30 min.cakali na lekara lebo bol pri porode.
Min.tyzden som bola u alergologa, chodim ako je 108. O 8:30 tam sedeli 3 baby tusim. Ja som tam cakala asi hodku a co som si vsimla, ziadne extremne cakacky, baby sa pravidelne striedali dnu. Ale ok, mozno ked prides potom, cakas ked je tam potom milion ludi... ja osobne si myslim, ze cim neskor dojdes, tym dlhsie aj cakas.
@jerrynko111 neboj sa.Ja mam 15mm už 3 týždne a stále drží🙏🏻✊🏻neviem či máš nejakú liečbu ja magnezium a utrogestan,vraj pri druhom dieťati to aj inak berú ten krčok.Len neviem ako 😀
@maryduch33 ahoj ako si natom s krčkom?Drzi?Snad všetko v poriadku 🙏🏻✊🏻
@lucmm ja som ležala v nemocnici od 26tt, šili mi krčok a aj tak nepomohlo. V 29tt ma previezli do krajskej nemocnice a tam som ležala až do 34tt. Krčok som mala skrátený na 0,5mm. Dávali mi infúzie magnézium a progestenal, ten som brala asi od 12tt. Poslúchala som na slovo a vydržali sme 🙏🍀 drobko sa narodil 6 dní pred TP. Treba len veriť, modliť sa a dúfať, že drobec v brušku vydrží. Doma som mala mm a 6 ročnú princeznú.
Presne viem, ako sa cítiš, ďakovala som za každý deň, ktorý sme šťastne vydržali. Treba sa naozaj nastaviť tak, že musíte spolu bojovať.
Ja som ležala aj keď mi Dr hovorili, aby som chodila, lebo dostanem trombózu. Naozaj som ju dostala do nohy. Ale radšej som si pichala injekcie na riedenie krvi ako rodiť predčasne. Mám to čerstvo v pamäti, drobko má dnes 6 týždňov.
Držím palce, aby ste mali aj by taký šťastný príbeh, ako my. 😘🍀🍀🙏
@janezz Ja tiež len poctivo ležím,len zachod,večer sprcha inak ma obsluhujú.Rodina mi je veľmi nápomocná teraz.Ja som povedala že ak sa nález nezmenil po 3 týždňoch v nemocnici tak to bude doma dobre.To iste robím aj doma čo tam.Uvidíme v pondelok prvá kontrola na rizikovej,verím že to bude dobre.Som šťastná že ste vydržali🙏🏻Inak v 34tt ta pustili s krčkom 0,5mm?a užívala si ešte lieky či si ich mala vysadiť?Ja mám doma 20m syna a aj keď sa oňho nestarám ale je rozumný a chápe že mamina musí lezat ale som šťastná že ho vidím ❤️
Ja som tak mala pri obidvoch od 25 tt. S druhou som mala ísť do nemocnice ležať, ale keďže som mala staršiu doma a nemal sa kto o ňu starať som odmietla , ležala som doma. Chodila som okolo nej len minimálne snažila som sa naozaj len ležať. Potom som v 34 tt nakoniec bola hospitalizovaná na 4 dni lebo som mala kontrakcie, tak mi dávali infúzie magneziove. Ale hneď ako to bolo možné pýtala som sa domov. Pri prvej som nedodržiavala kludovy rezim vôbec,normálne som musela fungovať, vtedy mala som skúšky v škole akurát. Prvá sa narodila na začiatku 37 TT a druhá na začiatku 38tt takže nakoniec v tom veľký rozdiel nebol, obidve boli v poriadku donosene cez 3kg mali.
@martinoocka to sú super správy.A vy ste mali krčok tiež 15mm?Ked sa môžem spýtať..Krásne ste to potiahli ja teda verím že aj my tak potiahneme 💪🏻
@lucmm normalne k svojmu som chodila az do konca. Ked si teraz na to spatne spomeniem, asi som mala stastie, ze mi dovolil lezat doma, lebo sestricka na prijme ked som isla rodit bola zhrozena,ze som mala u nich lezat 😃
Drz sa, velmi silno drzim palce nech vydrzis co najdlhsie. Ma to najvacsiu vyhodu,ze mozes postupne planovat a objednavat veci, ja som mala vtedy asi vsetky online obchody prejdene 😃
@lucmm ahoj. Ja som mala takýto problém a to som čakala dvojičky. Doma ma čakali 5rocny a 2 ročný... Musela som byť v nemocnici aby vsetko dobre dopadlo. Aj tak som nakoniec porodila skôr. Ale pri dvojickach je to normálne. Aj pri prvom tehu som bola v nemocnici ležala ale to som bola už na infuziach lebo som sa otvárala. Nakoniec až do termínu som to dala (nie v nemocnici).
Hlavne sa upokoj a nestresuj. Ak sa má kto postarať o dieťa co je doma bud kľudná. 😉 A užívaj si to tam 😁 doma bude veselo ptoom 😁
@lucmm tak to ma potešilo 😊 ďakujem snáď vydržíme ešte aspoň 2tyzdne 🙏 držím prsty 🤞 aby sme to dotiahli dobre do šťastného konca 😊
Ahojte,dávam vedieť ako som dopadla na dnešnej poradni.Krčok z 1,5cm na 2,3cm predĺžil sa.To čo bolo otvorene sa zacelilo a ja už nie som otvorená zvnútra.Veľmi sa teším,verím že to dáme do termínu ✊🏻🙏🏻ďakujem všetkým za odpovede.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lucmm my máme 31+1 a dnes nameraných len 1,7 🤦♀️ verím že ešte vydržíme. 🙏🤞