Skúsenosti s predčasným ukončením tehotenstva v 2. trimestri
Ahojte,
Su tu nejake mamicky, ktore to podstupili?
Ako to prebiehalo?
Viem, ze je to citliva tema, ale ja neviem co ma caka…
Prosim Vas nepiste mi tie, ktore netusia o co ide a neboli nikdy v tejto pozicii a chcu len moralizovat, ze ony by nikdy… je to Vase rozhodnutie, ale ja potrebujem vediet ine.
Dakujem
Ale, co ine potrebujes vediet ,,ved konkretizuj okolnosti
@vorkola veď to napísala jasne, čitaj s porozumením
So mnou lezala na izbe jedna mamicka, ktora tiez cakala velmi chore dietatko. Dali jej vyvolavaciu tabletku a jednoducho cakala, kym sa porod spustil. Otazne je, kedy sa vsak ten porod spusti a je to velmi individualne, kazde telo reaguje inac, obcas tabletky nezaberaju a vtedy sa porod spusti injekcne, takto to bolo aj u danej mamicky...takze u niekoho to zbehne rychlo a niekto si zial par dni pocka "kym sa to spusti a je konecne koniec..".
Mrzi ma tvoja situacia a plne chapem tvoje rozhodnutie!
Ja som prisla o svoje prve dieta tiez v druhom trimestri, sice kvoli inym dovodom a viem, ake je to tazke.
Cas vsetko zahoji a prajem vela sil!
Mne sa nestalo, ale kamoške v 6 mesiaci, normálne bola prijatá do nemocky, dali jej nejaké tyčinky na roztiahnutie pôrodných ciest, a aj vyvolavačku, mala aj proti bolesti pri pôrode injekcie, lebo teda už sa pozerá len na prospech rodičky a nie plodu. A potom čakala, mala slabšie bolesti, nebola na pôrodnej sále, mala slabé kontrakcie a nestihla dôjsť za doktorom tak proste na posteli porodila. Potom ju doktorka pozrela, plachtu so všetkým vzali preč. A po pár dňoch išla domov. Do roka mala zdravého chlapčeka.
Mne sice babo zomrelo v 5 mesiaci ale je to v podstate podobne. Prvu noc mi dali tabletky ( ,,rozbusky") na vyvolanie porodu ale nic. Porodila som az na dalsi den poobede , liali do mna oxitocin. Na dalsie rano som sla domov
Ja som bábätko musela porodiť pred 2 rokmi. Vzhľadom na môj vek a vysoký TT som bola hospitalizovaná až týždeň.. Prvé 4 dní mi roztahovali krcok, tyčinky, balóniky.. Jasne reagoval veľmi pomaličky.. Na 5den mi dali v noci tabletku a ráno pichli vyvolavacku..do 5 minút začali kontrakcie a v momente som aj porodila.. Celý čas od vyvolavacky mi tiekla infuzka proti bolesti.. Priprav sa na to, že ti dajú podpísať papier čo chceš s bábätkom robiť, či si ho chceš zobrať, či ho chceš vidieť.. Po pôrode al je nutné robia kyretaz, mňa tým ze,, otvorili,, robiť nemuseli.. Po pôrode som ostala ešte deň v nemocnici, nasadili lieky proti laktacii, keďže sa mi hneď pustilo mlieko 🙄 a antibiotika keďže som od tých tyčiniek zrejme chytila zápal a mala som vysoké crp..
neviem ti poradiť, ale držím ti palce, aby si to už mala za sebou
Tiež neviem poradiť, ale myslím na teba. ❤️
😪😪😪 srdce mi puka pri podobnych temach odkedy mam malu. Drz sa
tiez to mam ze sebou.. na noc dali tycinky na roztiahnutie krcka, rano vyvolavacku, na obed bolo po vsetkom.. na dalsie rano som sla domov..
drzim palec, rychly priebeh 🍀

Ale, co ine potrebujes vediet ,,ved konkretizuj okolnosti