icon

Skúsenosti s predčasným ukončením tehotenstva zo zdravotných dôvodov

22. mar 2025

Ahojte,
Mali ste niektoré predčasné ukončenie tehotenstva zo zdravotných dôvodov a ak áno aké to boli dôvody?
Od začiatku tehotenstva mám veľmi silné bolesti v podbrušku prvé 2 týždne som trpela extrémnymi migrénami že som od rána do večera len zvracala, nedokázala som ani výjst na svetlo. ( ide o migrény, nie o bolesti h´avy, od úrazu z roku 2017 mám migrény a od pôrodu časté, ale toto bol masaker). Momentálne sú nás všetci chorí, majú chrípky a mojej mame zistili nejakú baktériu v nose. Ja mám ísť na výter avšak v pondelok, už 5. deň je to stále so mnou horšie beriem iba paralen a prírodný syrup na vykašliavanie. Celé dni len preležím už ani nedokážem jesť vraciam a momentálne sa k tomu pridružili i hnačky. Horúčky nemám mám len 37 5 najvyššiu avšak cítim sa ako by som mala štyridsiatky. V podbrušku mám bolesti a strašne ma to páli. Moja gynekologicka mi povedala, že to že som tehotná neznamená že teraz budem všetko riešiť s ňou tak som volala svojmu obvodnému, mi hovoril že ani nemám chodiť pretože ešte nachytám niečo a povedal že okrem paralenu nič iné nemôžem. Poviem to na rovinu ja sa každé ráno budem s tým, Že ďalší deň budem trpieť ja sa nevládzem postarať ani o svoje 17m dieťa. Už nedokážem ani chodiť, som v 9tt. Ale naozaj som už neskutocne zúfala. Prvé tehu som mala missed sbortion. Druhé tehu bolo veľmi prob´ematické a bola som stále v nemocnici, ale mám zdravú dcérku. No toto tehu ma doslova ničí. Prosím neodsudzujte ma, nejde o obyčajnú chrípku. Šetrím sa, liečim sa prírodne ale stále mi je horšie a horšie…

Strana
z2
saskia_98
26. mar 2025

@katty123456 by som ti dopriala tak silnu migrenu ake mam ja a by si rychlo pochopila. Navyse to mali lekari medzi sebou odkonzultovane, čiže to nebolo len tak. A vlastne zbytočne ti tu niečo vysvetľujem. Ak ti raz bude hroziť upchatie cievy z tak silnej migreny, potom sa porozpravame čo je vhodne a čo nie. 🙂

Strana
z2