Je možné ,že budem mať predčasný pôrod?

vasjar
28. feb 2023

Ahojte, som v 34 TT, a mávam občasné kontrakcie každý deň, poslickov. Mame 1,5 ročného syna a Dr mi povedala, ze otvorená nie som ale mala by som sa šetriť, a oddychovať a synčeka nezdvíhatt na ruky a tak, ze z toho mam tie bolesti. Ze ho mam dat niekomu kto sa postará. Komu? Keď manžel chodí do práce, a nebudem susede vyklopavat aby mi po strážila syna... Otázka však je, ze ci ak naďalej obcasen zdvihnem synčeka na ruky a tie kontrakcie budú prebiehať, je možné že budem mať predčasný pôrod?

wwwwerunka
28. feb 2023

@vasjar
Na to nikto nema odpoved.
Snaz sa co najviac setrit, 1,5 r nieje tak maly aby na tebe visel nonstop.

blondiee83
28. feb 2023

A preco ho potrebujes dvihat? vsak si k nemu cupni, sklon sa, sadni si na stolicku a tak ho objim, pohladkaj alebo cokolvek, co vyzaduje. je uz dost velky na to, aby si ho vlacila na rukach a ten zvysok vies vybavit tak, ako pisem.
Cize ziadne obcasne dvihnem na ruky - ak nechces predcasne porodit a vycitat si to do konca zivota - 34tt je velmi skoro, snad si dostatocne uvedomujes, co obnasa porod o skoro 1,5 mesiaca skor... lekarka asi vie, preco ti radi to, co radi - tak ju posluchni

zuzi0911
28. feb 2023

Malého sa snaz nedvíhat a viem ,že je to ťažké aké aj ležať...
Ja som bola takto pri druhej síce už otvorená od 25tt,ale teda nasťahovala som sa k mame a tam mi pomáhali s malou ,(chodili do prace no striedali sa s muzom pri nej) ta mala v tom case cca to co tvoj.
Ale hovorim,ja som bola uz otvorená....

vasjar
autor
28. feb 2023

@blondiee83 zdvihnem ho iba vtedy keď ho potrebujem prebalit, keď mi spadne niekde, a takéto prípady. Ja ho na rukách nenosím ze nonstop! Ale aj tie občasné prípady mi doktorka zakázala,

bajka16
28. feb 2023

Musí sa nájsť niekto z rodiny. Aspoň na pár hodín denne. Ja mám deti s takým rozdielom a teda ku koncu tehotenstva s druhým, mi prvého syna brával aj jeho starý otec, aj stará mama 🤷🏻‍♀️ úplne je jedno kto. Na ruky som ho nedvíhala vôbec a zvykol si nato.

martul
28. feb 2023

@vasjar predpokladám, že vie chodiť. Keď bude chcieť ísť na ruky tak si k nemu radšej,,čupni" nech si sadne do lona.

bibg
28. feb 2023

@vasjar môžeš mat a nemusíš. Pri prvom synovi som bola otvorená od 20 tt na 2 cm. Povedal nedvihat nič ťažké ani len balík minerálok. Nakoniec som rodila deň po termíne. Pri druhom mal mladší 1,5 roka. Toez som sa jo snažila nedvihat ale to sa nedá. Vždy sa nájde niečo. Porodila som v 37 tt s odretými ušami. Ale od začiatku som mala problémy. Snaž sa ozaj čo najmenej ho brat na ruky. Skúste sa pripadne nejako s mužom prestriedal že keď príde z prace budeš iba lezat. Ono to vyznie hrozné ale vždy keď maly ľahol tak sm ležala aj ja. Žiadne varenie, žiadne upratovanie. Upratal muž. Pár dni vydržal aj keď staval ráno o 5 a chodil o 5 domov. Zvládli sme to všetci 🙂 držím palce

evica17
28. feb 2023

Už si v peknom týždni,určite nemusíš mať strach. Ak tak nech si muž /mama/svokra vezmu dovolenku na dva -tri týždne , nech to dáte do ešte lepšieho TT (36-37) a už potom bude čo bude,bábätko už bude dostatočne vyzreté.

blondiee83
28. feb 2023

@vasjar keď doktorka zakázala, tak asi vedela prečo. Proste sa drz toho, co ti povedala. Prebaliť ho vieš aj na posteli, k tomu ho ozaj nemusíš dvíhať, aj keď padne, radšej sa k nemu zohni. Ozaj v dobrom radím, aj nenarodené babo musíš ochraňovať.
Ako píšu vyssie-nevie niekto prísť na tych oar týždňov ti pomôcť? Alebo ty so synom k rodičom?
Vieš, môže ti tu 500 báb napísať, že oni dvíhali a nič sa im nestalo, vydrzali do terminu, ale to je strašne mizerná záruka, že to tak bude aj u teba a zase naopak, môžu aj všetci s podobným problémom predčasne porodiť a ty nemusis. Je to velmi individuálne a radšej by som ozaj to dieťa nedvíhala. Dá sa to-tiez som tak bola po roztrhnutwj rane po konizacii-zakaz dvíhať a tak aj bolo, dodržala som, keďže mi hrozilo, že ak sa roztrhne znova, vyberu mi maternicu. Človek si vtedy 3x rozmysli, či to riskne

vasjar
autor
1. mar 2023

@bibg no tak aj robíme, keď príde manžel domov automaticky sa stará o malého a ja ležím na gauči

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre