icon

Skúsenosti s vysokým rizikom Downovho syndrómu

ivet345
21. jan 2025

Ahojte, som 16 týždeň, prvé genetické testy všetko výborne, druhé ukázali na vysokú šancu Downovho syndrómu. Poviem vám narovinu, zrútila som sa. Šancu mám 1 ku 12. Máte niekto takú skúsenosť a bábätko bolo zdravé?

Strana
z2
cecilia29
27. jan 2025

Švagriná mala 1:8 a babo bolo zdrave

kulumulu123
27. jan 2025

@ivet345 ja som mala 1:15 alebo 10 už si presne nepamätám dieťa úplne zdravé nadpriemerne inteligentné. Nebola som ani na amniocenteze akosi vnútorné som vedela ze je všetko ok

bebebosorka
29. jan 2025

Ahoj,mne vyšlo 1:75 na dawna....objednala som sa na genetiku, išla na odber plodovej vody a aj morfologické sono.Ani amnio ani morfologické sono neukázalo , že malý bude mať dawna .....
Hlavu hore,je to iba štatistický údaj 😉

any_soj
2. feb 2025

Ahoj. Ja len že - ženy, ktoré majú dieťa s DS často hovoria, že treba čítať skutočné príbehy, nie všeobecné informácie. Lebo skutočné príbehy sú o vzťahu a o tom, že sa to dá a hlavne má to zmysel, aj ak má dieťa DS. Že netreba to vidieť tak čierne, ak by aj tvoje dieťa malo DS. Odporúčam aj platformu rodín - super, sú tam mamy, čo majú dieťa s rôznych zdravotným znevýhodnením a robia laické poradenstvo - vieš si vybrať, komu sa ozveš, podľa toho, čo chceš riešiť, o čom pokecať.
https://m.facebook.com/downovsyndrom.sk/photos/...

Strana
z2