Skúsenosti s vysokým rizikom Downovho syndrómu
Ahojte, som 16 týždeň, prvé genetické testy všetko výborne, druhé ukázali na vysokú šancu Downovho syndrómu. Poviem vám narovinu, zrútila som sa. Šancu mám 1 ku 12. Máte niekto takú skúsenosť a bábätko bolo zdravé?
@ivet345 ja som mala 1:15 alebo 10 už si presne nepamätám dieťa úplne zdravé nadpriemerne inteligentné. Nebola som ani na amniocenteze akosi vnútorné som vedela ze je všetko ok
Ahoj,mne vyšlo 1:75 na dawna....objednala som sa na genetiku, išla na odber plodovej vody a aj morfologické sono.Ani amnio ani morfologické sono neukázalo , že malý bude mať dawna .....
Hlavu hore,je to iba štatistický údaj 😉
Ahoj. Ja len že - ženy, ktoré majú dieťa s DS často hovoria, že treba čítať skutočné príbehy, nie všeobecné informácie. Lebo skutočné príbehy sú o vzťahu a o tom, že sa to dá a hlavne má to zmysel, aj ak má dieťa DS. Že netreba to vidieť tak čierne, ak by aj tvoje dieťa malo DS. Odporúčam aj platformu rodín - super, sú tam mamy, čo majú dieťa s rôznych zdravotným znevýhodnením a robia laické poradenstvo - vieš si vybrať, komu sa ozveš, podľa toho, čo chceš riešiť, o čom pokecať.
https://m.facebook.com/downovsyndrom.sk/photos/...

Švagriná mala 1:8 a babo bolo zdrave