icon

Skúsenosti s vysokým tlakom v tehotenstve?

28. mar 2026

Ahojte momentálne som v 15 týždni a začala som na sebe pozorovať zmeny ako keď človek urobí pár krokov a musí si oddýchnuť, začala som si sledovať tlak hneď ráno po zobudení som mala 140/80 a pulz 95, pri opakovanom meraní kus neskôr bol pulz aj 98. Snažím sa oddychovať a väčšinu dňa len polehujem. Pri prvom tehotenstve som mala vysoký tlak a help syndrom mala sa narodila v 36tt s nízkou pôrodnou váhou. Hneď po zistení druhého tehotenstva mi nasadili anopyrin, ktorý som musela v 12 TT vysadiť lebo som začala krvácať. Momentálne nič na tlak neberiem v pondelok mám poradňu len aj doteraz keď mi sestrička merala tlak a bol pulz vyšší nepripisovala nejaký problém k tomu. V pondelok chcem nato upozorniť p. doktorku a absolvovať nejaké vyšetrenia, veľmi to maličké chceme a tešíme sa na neho, práve preto ma znepokojuje že ten tlak začínal skákať takto skoro.
Veľmi sa bojím ako to bude preto ma zaujímajú vaše skúsenosti, pri prvom tehotenstve ako mi zistili vysoký tlak na 4 deň mi robili sekciu malo to rýchly priebeh preto ma zaujímajú všetky rady kľudne aj prírodné čo jesť čo nejesť aby som si viac nejako neuškodila a hlavne pozitívne skúsenosti, pretože mne predtým veľmi ťa liečba tlaku nezaberala. Ďakujem

anonym_642560
28. mar 2026

Akým tlakomery meriaš a ako? Koľko minút predtým sedíš, ako más ruku?
Čo smieš môžeš a čo nie tosi môžeš sama vygúgliť

kiki68
28. mar 2026

@anonym_autor ihned riesit, tiez som mala a presne toto, mne bolo tak divne, nevedela som prejst zo zastavky domov. Anopyrin sa odpoeuca po 12tt z dovodu krvacania, mne nasadiki v dalsom tehu skor a tiez hematom a krvacanie bolo. Ale brala som tehu aspirin do 36+6 a 38tt uz som rodila druhe dieta. Ten tlak sa drzal lepsie nez pri synovi.

autor
28. mar 2026
@kiki68

@anonym_autor ihned riesit, tiez som mala a presne toto, mne bolo tak divne, nevedela som prejst zo zastavky domov. Anopyrin sa odpoeuca po 12tt z dovodu krvacania, mne nasadiki v dalsom tehu skor a tiez hematom a krvacanie bolo. Ale brala som tehu aspirin do 36+6 a 38tt uz som rodila druhe dieta. Ten tlak sa drzal lepsie nez pri synovi.

@kiki68 a tiež sa to objavilo takto takto pomerne skoro?

kiki68
28. mar 2026
@anonym_autor

@kiki68 a tiež sa to objavilo takto takto pomerne skoro?

@anonym_autor ano v 8/9 tt a ja mavam svoj tlak tak 115/63 a taketo, nemala som nikdy mimo tehu tlak cez 120-130 a spiny do 63 max. Cize mne bolo divne co sa deje, viem ake su necolnosti, ale toto bolo o tom, ze hviezdicjy pred ocami lri pohybe a neschopnost sa nadychnut. Ja som mala dojem, ze 10 minut chore je ako vystup na Everest. Mne bolo zle tak, ako som to nepoznala. Dalsi raz uz som preventivne isla na lieky a bolo do lepsie. Vedela som co sa deje, ten tlak bol lepsi. Opuchy boli, ale nie tak zle. Moje telo nenavidi byt tehu a reaguje na to ako keby to bol jed.