Smithov-Lemliho-Opitzov syndróm
Ahojte, stretol sa niekto s týmto? Vyšiel mi pozitívny SLO syndróm. Bola som u grochala, tam všetko v poriadku, mala som trizomy test za 450€ tam tiež všetko negatívne. Neviem čo mám robiť. Uplne som sa zrútila. Gyn mi pošle výsledky na mail. Mám ísť znova za Grochalom a na genetiku.
Stretol sa s tým niekto? Ako ste dopadli?
@leona1234 trizomy test mohol byt v poriadku.. z coho ti vysiel SLO syndrom? z amniocentezy, ci?
@leona1234 tie testy nikdy nie su 100%.bola si na amnio ?
@leona1234 prepac, docitala som do konca... z triple testov? nemusi byt tento zaver definitivny...
@krasneleto z triplet testov 1:230
@simona92101 zatiaľ nie, dnes som sa dozvedela túto spravu… odporúčajú mi genetiku alebo ďalší trizomy rest za 635€
@krasneleto neskutočný strach mám, neviem či mám týmto testov veriť…. Vyšlo mi 1:230
@leona1234 ak máš ok morfo a trisomy testy, pokoj. Triple sú len štatistické. Bude to v poriadku 🍀
Mne Grochal zistil Edwards syndrom - pričom Triple testy boli ok. Verila by som jemu a trisomy testom.
@michaela329 ja som práve v nemocnici, robili mi serklaz…. Čakám či m pustia alebo nie v stredu. A teraz toto… úplne som v koncoch
@leona1234 máš to ťažké, je toho veľa. Ale ono to prejde, kamoška so serklazou donosila do termínu zdravé bábätko, hlavne teraz na seba davaj pozor. A ak naozaj Grochal a trisomy testy vylúčili syndróm, nebála by som sa. Aj ked najistejšie máš amniocentezu - ja som na nej bola, nebolo to nič strašné, ale po tej serklazi neviem.
Baby ktore pisete, ze ak ma Trisomy ok, tak je vsetko v poriadku - pozor na to, Trisomy uz ma rozne urovne, a tie lacnejsie netestuju SLO…Cize ak ma urobeny zakladny Trisomy, este to o nicom nevypoveda, lebo SLO tam nebolo testovane.
@leona1234 Tripple testy su len statistika. Mas dve moznosti, bud si das spravit ten drahsi Trisomy alebo pojdes na genetiku/na amnio.
@michaela329 lenže tie trizomy, neskúmali tento syndróm…. Musím ísť na tie, ktoré ro skúmajú…
@leona1234 tu je iba napísané, že je riziko pri týchto výsledkov že 1 dieťa z 230 pri tých výsledkoch čo máš bude mať SLO syndróm, nie že ho dieťa naozaj má. Je to hrubo orientačné.
@moonikajan ja viem, ale neskutočne ma to vystrašilo… neviem čo mam teraz robiť. V hlave mám stále, čo ak… stále sa deje… som už zúfalá
Z tohto dovodu som isla 2x hned do toho rozsireneho nifty, 600 eur, ale je tam toho viac tych syndromov testovanych. Za mna je to plany poplach, mozno by som dala spravit uz bud tu vyssiu radu pre klud svedomia, alebo rovno amniocenzezu a budes na 100% ista,co tam je a neni. Aj ked ja myslim, ze babo je v poriadku
@leona1234 preto ta poslali ku grochalovi znova a odporucaju genetiku= amnio, pretoze vyslo riziko... ale na ten test ma vplyv vela veci....
nechcem ti davat falosnu nadej, ze je vsetko v poriadku... ale mne prvy triple test vysiel 1/230 na DS, druhy este horsi... + prepocitali na vek matky a hned to vyslo uplne zle 1/43
mala som trizomy test... bola som aj u holana, bola som aj na amnio, pretoze mi skutocne lepilo, priznavam... ale vsetko bolo v absolutnom poriadku.. keby moje testy robili 20 rocnej, nikto by nestrasil...
@leona1234 a musíš platiť znova komplet testy? Nedá sa doplatiť rozdiel do vyššej rady? Skús sa opýtať. No ja som mala tie kompletné testy.
@michaela329 Nemyslim, nakolko ide o novy test, novy odber, nie chybu, kde musia odber opakovat
@krasneleto ja mám 30 rokov. Prvý výsledok mi asi vyšiel zle, lebo 2-3 dni predtým sme prekonali virózu. Že to môže mať aj to vplyv na výsledok. A teraz keď spočítali 12tt plus 16tt tak asi toto z toho vyšlo. Alebo sa mýlim ??
@leona1234 nam geneticke testy aj platene testy ukazali falosny vysledok.podstupila som amnio,a tam sa vsetko vyvratilo.isla by som do amnio znova,pre klud duse
@simona92101 aj vratili nejaku cast penazi za nipt, ked ukazal falosne vysledok?
@kiki68 nie,nic nevratili.odvolali sa na klauzulu,a aj na dokumentoch to je celkom dole malickym napisane,ze testy nie su 100%. Nam vysiel Turnerov syndrom.dcera je zdrava

Ja som mala/ babo zomreli cca 16tt- dva tyzdne boli vo mne kym som nepotratila- syndrom zistili na pitve.