Som taká nešťastná! Zlé testy v 16 tt a postihnuté dieťa
Sedím tu a plačem. Som v 16tt a po odbere choriových klkov môjmu dieťatku zistili Downov syndróm. Má aj abnormálnu trojcípu chlopňu a cystický hygróm záhlavia so septáciami. Vyzerá ako nafúknutý balón. Doktor ktorý mi robil 3D/4D ultrazvuk mi povedal, že také dieťa nemá žiadnu šancu prežiť a zomierajú ešte v maternici. Môj gynekológ na mňa vyštekol, či si to dieťa chcem nechať, či viem, čo je to starať sa o postihnuté dieťa. Ja nedokážem ísť na potrat. Srdce maličkému bije "ostošesť". Proste to nedokážem urobiť. A máta ma otázka, ako sa budem vedieť postarať o také choré dieťa. Cítim sa bezradná. Neviem, čo mám robiť. Potrebujem povzbudiť, poradiť, či máte niekto také choré dieťatko. Dakujem za prečítanie.
veľmi veľmi držím palce..
Drzim silno palceky!
Zelam vela vela zdravia sily energie stasticka a odhodlania! Si super mama uz teraz nie nikto ti tu ani inde nemoze hovorit do toho ci si ho nechat alebo nie je to len a len tvoje rozhodnutie a verim ze si vyberes spravne nech boh pri tebe stoji nestracaj vieru ani nadej ak sa ma narodit narodi sa a ty budes uzasna maminka je to tvoje dietatko aj ked chore ono za to nemoze vzdy ta bude lubit a ty jeho uvidis casom mozno sa stane zazrak prajem vamto posielam srdiecko ❤️❤️❤️
@katarinka289 👏👏👏
@macik166 velmi ti drzim palce,nech vsetko dobre dopadne. Nechcem vlievat klamlive nadeje,moj druhorodeny nemal.dobre vysledky,nemal dg ako tvoje babatko,ale podla merani to vyzeralo na downa...nwbudem klamat,preplakala som tajne najpr sama,potom s manzelom par mesiacov,lenze...povedali sme si,ze je to.nase.dieta....narodilo sa zdrave
Mozno ja som to.mala ine v tom,ze dlho som sa srarala o chorú mamku,co je sice ine,ale aspon som.si vedela rrosku predstavit,co ma pravdepodobne moze cakat
No..stále som.verila a modlila sa
Vieš,vsetko v zivote ma svoj presny vyznam...a niektorw veci dobre pochopíme po rokoch
Ty sama urob ako v srdiecku citis....a mama si dobra uz teraz
Prajem ti vela sily.
@macik166 Držím veľmi palce, tak sa teraz sústreď na to, aby si ho svojou mysľou už teraz liečila, kým je ešte v brušku, kým sa vyvíja, myseľ je silná, skús si teraz načítať niečo o tom a nie o tom, aby sa narodilo čo najzdravšie, podľa mňa by si to nemala teraz zobrať ako fakt, že sa narodí s takou a takou diagnózou, vieme sa liečiť aj sami, tak prečo nie naše dieťa v brušku? Prajem veľa síl.
V prvom rade by som zmenila lekara. V dalsiom by som verila, ze bude dietatko zdrave 🍀prajem Ti to velmi ..uz i ma zaklade toho, ze si pripravena ho prijat akekolvek. Ja som tu mpznost nemala - cele tehotenstvo som bola v tom, ze malicka je zdrava..aaa velmi som sa bala a tym strachom som si to mozno aj privolala. A aj keby mi lekar predtym povedal, ze bude na tom ako je..neverim mu. Prve roky som lekarom aj tak neverila aj napriek diagnozam.
Ani keby si sa rozhodla pre nieco ine..nik nie je hoden Ta za to odsudzovat. Prave citam v skupine ..kde dieta, ktore vlastnej mame povie: "ze by rado zomrelo." Neviem co dietatku je..
Som len na zaciatku cesty..s takym dietatkom..viem, ze by som nebola schopna ju dat prec.. Asi som ti svojim pristupom velmi nepomohla ... sama neviem co je spravne ❤
@macik166 nasledok virusu ( CMV ) tu je to trochu rozpisane http://www.spoluproticmv.sk/karolina/.. keby to lekar zistil hned po porode - bola by na tom lepsie..zistili prilis neskoro.
Ak ti mozem uprimne poradit - naozaj v takom stadiu by som stale verila, ze bude zdrave dietatko - skus ineho lekara. Kazda negativna myslienka je krok do zahuby. A na druhej strane kolko takych zazrakov, chodi po svete, kt.prognozovali poskodenia.
Ked niekto vopred vie, ze pri zlych vysledkoch by doeta zabil, nezasluzi si ani zdrave
@katarinka289 preco hned takyto odsudzujuci komentar. Kazda zena, clovek, ma pravo citit napr. strach a beznadej a chaos z danej situacie. Nesudme, kym sami nezazijeme a aj ked zazijeme, prijmime rozhodnutia druhych.
@katarinka289 odvazne vyjadrenia prezentujes...nastastie nie je na tebe posudzovat co si kto zasluzi/nezasluzi...
@katarinka289 dieťatko nie je zásluhou. Emócie každý zvláda inak. Nesud nikoho, kým si neprešla v jeho botach meter
@nastasyk to je super a ja vam hrozne moc zelam, nech je to len a len lepsie .. ale to stale nic nemeni na tom, ze mam pocit, ze kazdy si precita, len to co chce a vyberie z toho len to co chce .. dieta, o ktorom sa bavime ma DS, a aj ked su to uzasne deti, tak DS sam o sebe prinasa kopu diagnoz, okrem toho ma abnormalnu jednu chlopnu a cysticky hygrom zahlavia, ma nafuknutu hlavu, a to je len to, co zatial lekari zistili. Ma viac diagnoz, ako su tu niektore zeny ochotne priznat a len kyvaju hlavkou, ako super je zit s dietatom s ds a pod.. to dieta ma este len 16 tyzdnov a ma diagnozy, ktore by ani jedna zo zien, ktore tu tak urputne pritakavaju, nechcela mat.
@macik166 čitala som v poslednej dobe viac kníh, napríklad od autorky Brandon Bays, ona robí Terapiu cesta, autorka sa sama vyliečila z rakoviny, konkrétne o tom, že by niekto liečil svoje dieťa v brušku som nečítala, to mi len logicky vyplynulo z tých všetkých informácií, čo sa v poslednej dobe dostali ku mne, že to musí ísť, keďže je súčasťou teba, v Trenčíne je napr. MUDr. Jela Maliriková, ktorá sa tomuto venuje, nie je to lacné, ale je lacnejšia ako inde, inak, ak si dáš na youtube Dušeka, má tam také rozhovory s rôznymi hosťami, konkrétne aj s Brandon Bays, ale aj mnohými ďalšími aj z Čiech, ktorí sa venujú samoliečeniu a pod. Dočítala som práve aj knihu od Luis Hayovej, Miluj svoj život, je veľa takých, ktorým sa to podarilo a potom napísali knihy a motivujú ďalších, ďalšia kniha Pros a dostaneš....také zhrnutie všetkého do jednej vety, čo je pre mňa podstatné....dôležité je modliť sa, pretože keď prosíš, tak dostaneš, ďalej funguje na svete pravidlo podobné sa priťahuje s podobným ..... aké máš myšlienky, to sa ti bude diať, čo si budeš želať, to si pritiahneš do života....a dôležité podľa tej terapia cesta je odpustiť...ale nie že "neriešim, zabudla som už na to pod."...to nie je odpustenie, naozaj odpustiť v srdci, nejde to na prvý raz, musíš to robiť dovtedy, kým naozaj neodpustíš, ale nielen druhým, aj sebe, pretože všetky "krivdy" čo sme prežili sa nám ukladajú jedna na druhú a musíš "očistiť" svoju myseľ, aby bolo zdravé aj tvoje telo...čítala som, že za všetky choroby, ktoré majú deti, môžu rodičia, o tom má aj Dušek rozhovor s niekým, už si to presne nepamätám, je toho veľa.
@katyd to su krasne slova - kiezby fungovali ❤ neviem preco sa stale priklanam v mojom pripade len k negativizmu 😐 je to zvlastne vobec konkretizovat. Mam tiez zopar takych knih..ale neviem sa do nich pustit. Ak vies o nejakom triku ako sa "spravne naprogramovat" napis
@nata18 neviem do akej skupiny patrim ja - ci pritakavam - nikoho neodsudzujem ...a tiez viem, ze je rozdiel zivot a zivot.
Choriova biopsia je iste vyšetrenie.na svk nie take bežne.mam dcéru s ds a pri druhom tehotenstve mi robili biopsiu chor koľko , sú to bunky z časti plodu takze ak ti to povedali,naozaj je to pravda.viac sem o tom nepíšem,viem o tom dosť, problémy down deti atd , som aj lekárka, ak ta zaujíma,tak rada napisem do správy. Prajem vela síl.
@calin Podľa mňa to odpustenie je najdôležitejšie. Keď som začala rozmýšľať o tom, kedy mi vznikol napríklad nejaký zdravotný problém, vrátila som sa do toho času a odpustila v sebe všetkým, ktorí mi vtedy akože krivdili a mám skúsenosť, že mi bolesť hneď potom prešla. Možno je to náhoda, ale verím, že nie. Určite funguje sila mysle, aj to, že podobné priťahuje podobné, akú ty vydávaš energiu, taká sa ti vracia a pod. Je toho strašne veľa. Ja som sa dala napríklad na "cestu", že sa nebudem na nikoho hnevať, je to oslobodzujúce, pretože toho druhého sa tvoj hnev väčšinou nijak nedotýka, to ty sa tá, ktorá sa trápi a ten problém je vlastne tým pádom umelý, lebo je to tvoj hnev a škodí len tebe 🙂. A tak ... 🙂
všetko čo píšete je pekné, ale ak raz jeden chromozom je navyše, to žiadne želanie, modlenie a neviem čo nevyrieši
@dolynkag neries zbytocne, nema vyznam vysvetlovat to iste dookola, napriklad ze si to pravdepodobne pletu z triple testami.. tu mas denne kopu mamiciek co cakali downika a narodilo sa zdrave dieta. Okrem toho treba vidiet tie pridruzene diagnozy, lebo samotny down nie je to najhorsie. No mamicka tu sa uz rozhodla, ja jej len zelam vela sil a nech su teda tie poskodenia co najmensie
@macik166 urcite by som ti odporucila knihu sily pozitivneho myslenia the secret-tajomstvo velmi dobra jednoducho napisana a nabije ta vierou nadejou a odhodlanim ja mam s nou dobre skusenosti a poradim ti modlit sa ruzenec k panne marii ma obrovsku silu ak si veriaca mozno keby si zohnala niekoho do partie a modlili sa spolu bolo by to este silnejsie drzim palce! ❤️
Nechapem, preco ma niekto stale tu potrebu mazat mi prispevky. Budem to pisat stale dookola, kto uvazuje o potrate, nezsluzi si ani zdrave. Ved to mozete dieta rovno zaabi az sa narodi. Hovorim z vlastnej skusenosti. Tiez mi pri druhom Dr.opvedala, ze mam z vysledkov riziko na Down. Mala som 36, takze to bolo dost mozne, no vsetkky dalsie odbery som odmiela, lebo som vedela, ze mne sa to dieta narodi tak, ci tak. Nastasie som mala oporu aj v manzelovi, ktory o potrate tiez neuvazoval. Na dalsie velke sono vysetrenia som isla, no az v tt, kedy uz umele prerusenie zo zakona aj tak nebolo mozne. Isla som len preto, aby som vedela 100percentne, na co sa mam pripravit. Nikdy by som nedokazala zabit dieta, na ktore sa od zaciatku tesim, no zrazu mi niekto povie, ze nie je uplne v poriadku. Lubila som ju ja po tej sprave stale rovnako. A tie reci tu, ze "prajem vam vela sil pri rozhodovani" ...Ake rozhodovanie? Vy nemate co rozhodovat.To dieta uz existuje. Rozhodnut sa mozete este pred otehotnenim, ci dieta chcete, alebo nie...

@macik166 držím palce, aby ste to zvládli, veľmi ťažké rozhodnutie..... ja by som to nezvládla takto