icon

Som taká nešťastná! Zlé testy v 16 tt a postihnuté dieťa

macik166
3. sep 2018

Sedím tu a plačem. Som v 16tt a po odbere choriových klkov môjmu dieťatku zistili Downov syndróm. Má aj abnormálnu trojcípu chlopňu a cystický hygróm záhlavia so septáciami. Vyzerá ako nafúknutý balón. Doktor ktorý mi robil 3D/4D ultrazvuk mi povedal, že také dieťa nemá žiadnu šancu prežiť a zomierajú ešte v maternici. Môj gynekológ na mňa vyštekol, či si to dieťa chcem nechať, či viem, čo je to starať sa o postihnuté dieťa. Ja nedokážem ísť na potrat. Srdce maličkému bije "ostošesť". Proste to nedokážem urobiť. A máta ma otázka, ako sa budem vedieť postarať o také choré dieťa. Cítim sa bezradná. Neviem, čo mám robiť. Potrebujem povzbudiť, poradiť, či máte niekto také choré dieťatko. Dakujem za prečítanie.

derdia
5. sep 2018

@macik166 ahoj chcem ti povedat,ze s tebou sucitim😢musi to byt strasne...vies jedine co mozno mozem k tomu napisat, je, ze skus to vlozit Bohu do ruk...musi to byt tazke...my tu piseme co si myslime,ale bytostne sa to dotyka teba...tvojho zivota...jedno ti ale napisem....nezober svojmu dietatku zivot...je tu mnoho mamiciek ktorym deticky zomreli...a ony sa s nimi stihli rozlucit....musi to byt nesmierna bolest...ale ked takto pises bolest z toho,ze si mu dala zobrat zivot by bola asi neznesitelna...ach jaj..keby sa toto nestavalo...je mi to strasne luto....a take reci nepocuvaj,ze ci sa dokazes postarat o take dietatko...mozno bude mat len downov syndrom, a budes ho neskutocne luuubit☺ a bude to tvojho srdca sampion a poklad...vzdy rob tak ako citi tvoje srdce!!!a dusa!!!Podla toho ako pises si skvela baba...alebo zena!!!Ktora svoje dietatko miluje take ake je....sprav podla seba,podla svojho srdca a toho co ti hovori dusa...lebo LEN TY budes niest nasledky svojich rozhodnuti.Ked svoje dietatko chces, stoj za tym a miluj ho...

anabella111
5. sep 2018

@charlie1980 ...,,Nie je na mieste odsudit konkretnu matku ..ktora by to nezvladla a na potrat sla...Je na mieste odsudzovat samotný cin..".......To som pisala ja.....ale Ty nie si prekvapena..Ty si to urcite citala....a viac neotravuj

charlinka111
5. sep 2018

Posielam veééľa pozitívnej energie a budem sa za teba a bábeno modliť ❤

teressa30
5. sep 2018

Ahoj. Je mi to hlavne veľmi ľúto. Ale, ani jedna z nás, ktorá to nikdy nezažila, nedokáže pochopiť, čo prežívaš... môžeme si myslieť, čo by sme na tvojom mieste urobili, alebo čo si myslíme, že je správne či nesprávne urobiť, no v rovnakej situácii by sme možno konali inak...
Chcela som ti len napísať, že som čítala knižku - "Narodili sme sa a už nikdy neumrieme".
Ja na svoje vytúžené II čiarky ešte len čakám, ale keď som si ju prečítala, prestala som sa modliť, aby sa narodilo dieťa, alebo aby som mala zdravé dieťa, modlím sa, aby som sa vedela správne rozhodnúť a čo je viac, aby som mala silu.
V roku 2012 zomrela v Taliansku 28 ročná žena, mala rakovinu a odložila liečbu, aby neohrozila svoje dieťatko. Predtým Porodila dve deti, ktoré žili len pol hodinu. Mám tiež 28 a túžim po tom, aby som mala odvahu a silu, ako táto žena, ak to raz bude treba.
Áno, je to nespravodlivé... ale kto povedal, že tento svet a život bude spravodlivý? Ale kto sme my, aby sme rozhodli o ľudskom živote...
Prajem ti veľa sily a hlavne to, aby ostatní pri tebe stáli, nech sa rozhodneš akokoľvek.
❤🙏

arasidka123
5. sep 2018

@gita17 a na to si ako prišla ze neviem? Keby som nevedela tak sa do diskusie nezapájam..žeby?a urážať sa nenechám..tak sa laskavo ukľudni..

atalinka
5. sep 2018

@lubik87 No Ty si prečítaj, lebo keď čítaš len prvé vety, ťažko dokážeš chápať súvislostiam. A áno! Aj poznám a aj žijem!

sassannka
5. sep 2018

Nie je to tak dávno, čo tu jedna aktívna mamička donosila synčeka, o ktorom vopred vedela, že jeho diagnóza nie je zlúčiteľná so životom. Odhady lekárov boli dva dni, chlapček žil myslím dva týždne. Vzali si ho domov ❤ Bol ich, milovali ho a boli vďační za spoločné chvíle. Ty si silná žena, akokoľvek sa rozhodneš, bude to správne rozhodnutie.

lukasdurila
5. sep 2018

@macik166 Dobrý večer. Je mi to ľúto a len ťažko mi je predstaviť si Vašu ťažkú situáciu... Keď čítam Vaše slová, opäť si uvedomujem, aké je vzácne a nenahraditeľné mať zdravé dieťa a že treba byť za to vďačný... Možno by Vám vedeli pomôcť v Poradni Alexis, určite Vás budú vedieť usmerniť a odkázať na inštitúciu alebo osoby, ktoré majú s takýmito prípadmi skúsenosť a pomáhajú ľuďom v podobnej situácii. Tu prikladám kratky profil:

Poradňa ALEXIS je určená pre matky, dievčatá, ale aj mužov, všetkých, ktorí
uvažujú o umelom potrate,
trápi ich tehotenstvo, na ktoré neboli pripravení,
trápia ich nejasné výsledky vyšetrení v tehotenstve,
trápia ich rodinné a vzťahové problémy po zistení tehotenstva,
prekonali umelý alebo spontánny potrat a nesú si z toho následky, vrátane popotratového syndrómu.
Kontakty: 0911 350 200, 0917 350 200, poradna@alexisporadna.sk, www.alexisporadna.sk

A neviem, či ste veriaca, ale ak áno a máte v blízkosti kňaza, s ktorým si rozumiete, mohol by Vám pomôcť aj rozhovor s ním, prípadne je možné, že bude poznať rodiny, ktoré si niečím podobným prešli. Ak by ste mi napísali, odkiaľ ste a poznala by som nejakého dobrého kňaza vo Vašej blízkosti, môžem Vám poslať na neho kontakt. Ale pochopim, ak sa na to necítite.

Prajem Vám veľa síl...

k:

lubik87
6. sep 2018

@atalinka nepotrebujem opis autistu keď ho mám doma ..ani ty nebudeš čítať polstranovy opis pohára keď z neho každý deň piješ....nabudúce nezacinaj vetu ..ty o Tom nič nevieš ..ale máš skúsenosť....a možno sa dočíta až dokonca...

pieksamaki
6. sep 2018

@macik166
ahoj,
v prvom rade ti chcem napisat obdiv, ze uz vies diagnozu....mnohokrat sa tak nestava......dieta sa narodi postihnute, a su veci, ktore by nenasla ani genetika......preto ja na tvojom mieste by som to nechala na prirodu uplne s kludom. ak sa jedna o pridruzeny edwardsov syndrom....kde ti povie lekar , ze zomrie po narodeni.....tak to je o prirode.
starat sa o postihnute dieta je o nieco tazsie ako o zdrave, kazdy to inak znasa....polemizovat tu mozme o tom donekonecna.....pocuvaj svoje srdce a cas ti ukaze.....akokolvek sa rozhodnes, je fajn, ze si uvedomujes zopar veci....nenechaj sa ovplyvnit druhymi....rob ako ty uznas za vhodne....

pieksamaki
Autor odpoveď zmazal
gita17
6. sep 2018

@arasidka123 autorka pise: kombinacia downov syndrom,cysticny hygrom zahlavia so septaciami a abnormalnu trojcipu chlopnu? Vyzera ako nafuknuty balon

arasidka123
6. sep 2018

@gita17 pokiaľ viem tak čítať ma naučili ešte na základnej škole..takže neviem čo máš za problém..

fidka79
Odpoveď bola odstránená
gita17
6. sep 2018

@arasidka123 ospravedlnujem sa

katy31
6. sep 2018

@anabella111 nemáš ani potuchu, čo to je mať choré dieťa, nemôžeš hodnotiť a odsudzovať činy nikoho iného... Jedine Boh môže súdiť.... Neviem, či máš deti alebo nemáš, ale opatrne vo vyjadreniach.. vieš, život dokáže "dopriať" človeku to, čo najviac odsudzuje.... nechcem Ťa nahnevať, uraziť, ani nehodnotím, to je len dobrá rada od niekoho, čo toto všetko prežil a prežíva..... A ak sa už autorka rozhodne akokoľvek, určite jej nepridávajú na pohode tieto trenice, medzi Vami dievčatá...chcela radu, pochopenie, povzbudenie a nie to, aby ste sa tu treli na slovíčkach....

sims4
6. sep 2018

Myslím si, že akokoľvek sa rozhodneš, nikto ti do toho nemôže zasiahnúť. je to tvoje rozhodnutie, tvoj život, tvoje dieťa. My ženy sme silné, ty to zvládneš 🙂

dulkagabulka
6. sep 2018

Pri rozhodovaní ti môže pomôcť aj tento dokument. Ktorý mna chytil za srdce najviac zo všetkých dokumentov, ktoré som kedy videla https://www.ceskatelevize.cz/porady/10267494493...

anabella111
6. sep 2018

@katy31 ..mam pravo posudit ..co povazujem za cin dobry a za cin zlý...prakticky je to moja moralna povinnost ..vyberat si ..triedit.. selektovat..Nie som ochotna posudzovat ludi...aj to je moje rozhodnutie..Ak by ste ma citala celú...tak vzhladom k charakteru vasho apelu..prave vy by ste uznali..ze ten vas nemal smerovat mne....V mojich prispevkoch je vsetko..moj nazor-podporujuci jej nazor ..utecha v podobe prezitych situacii..Ja som sa vcera pred diskusiou nevyliahla z vajca s nalepkou jedinecneho ustaleneho nazoru Prosim vas, nepodcenujte ma..ze by som si vobec trufla na zaklade teorie ..vypustit nejaky nazor v tak tazkej otazke...Moje slova smrdia razanciou len preto..lebo netrpezlivo musim obhajovat vlastne vety...v ktorých nikdy nebol a ani nebude utok na cloveka..ktory vec ponima inak, ako ja..V celej historii mojich prispevkov nenajdete moment..kde som oznacila niekoho ..ako odsudenia hodneho..Ak mi vtlacite pod meno vasu istotu..ze nemam potuchy ..co je to vychovavat chore dieta..je to poskodzujuci pocin..tak lacny a tak ucelovy na tomto mieste...Kto uz by sa potom zdrziaval luskat ma dozadu...ked vy mate posobit ako moralny subjekt zmieru a dobrej vole?...precitajte ma v pochope..od prveho prispevku a sama mi skuste povedat..kedy nastal ten zvrat...ze by sa musel niekto citit dotknuty mojimi slovami...Nazor mam jasny a nemoze urazat nikoho...a slova vyberam trefne a predvidavo tak..aby nemohli byt napadnute pre zaujatost...Zrejme vsak nie dostatocne...ale moju verbalnu zdatnost by urazala veta za kazdym prispevkom..(ak sa vam zazda..ze je to o vas..tak naozaj nie je)...tss...S trochou dobrej vole by aj milovnicka interupcii citila...ze moj nazor na vec..by ju ani neurazil..a nikdy neznizil v mojich ociach ako cloveka ..ktoreho si mozem vazit..Avsak ..nevazim si ludi, ktori robia zle, zlovolnych ..osocujucich ..utocnych a tym jednym zlym sposobom hlupych...Ale to mame rovnako..nie?...Citajte...ospravedlnte sa...alebo mlcte...A este jeden moj osobný poznatok...Tato celkova ukazka netolerancie...poskodzovania mena..podsuvania vyznamu v cudzich vetach..jesitne zosobnovanie, je v ramci tejto diskusie ta najvacsia tragedia...

macik166
autor
6. sep 2018

@lumikuma dakujem za úžasný článok

katy31
6. sep 2018

@anabella111 čítala som pozorne a preto bol môj príspevok takto adresovaný, myslím, že som celkom pochopila Vaše myšlienky. Bol adresovaný odsúdeniu činu... a bola to len a len dobre mienená rada, že neodsudzuj čin, aby si raz nestála pred takými istým činom... Nemyslela som to zle...

charlie1980
6. sep 2018

@katy31 Zas ti len odpise, ze to ma s manzelom vysporiadane. Co je samozrejme fajn. Len ci ten aj zotrva 😅
Mat takuto matku ako surodenec, tak sa hrabem z domu co najskor 😄 "Pravo veta" 😄 Vy ostatni ste nikto 😄

macik166
autor
6. sep 2018

@dulkagabulka dakujem za video

macik166
autor
6. sep 2018

@charlie1980
@katy31
@anabella111 píšte si súkromné správy. Vaše hádky ma nezaujímajú. Dakujem

zooeynka
6. sep 2018

@anabella111 aroganacia, ktoru schovavas za vzletne reci o laske z teba priam srsi...velmi zle. Neposobis dobrym dojmom...prepac

diankahub
8. sep 2018

Pozri si profil na instagrame @sabinkahodulakova dievča malo 19 keď porodila a smekaaam klobúk ...

bobricek1979
9. sep 2018

@diankahub ahoj a to čo ke tomu malinkému od Sabinky?

diankahub
9. sep 2018

@bobricek1979 ahoj on už nie je medzi nami prežil s nimi krásnych 10 mesiacov