Som tehotná 10 mesiacov po sekcii. Máte skúsenosť?
Otehotnela som 10mesiacov po CR dost sa bojim, lebo sa vraj pri skorom otehotneni po CR velmi trha maternica a ohrozene je nie len babo ale aj mamicka? Nemate niektora osobnu skusenost so skorym tehu po CR? Dakujem za info a rady.
Kolko krajin,tak tolko nazorov na cakaciu dobu po cisarskom reze.Ja som otehotnela rok po CS a lekar mi povedal,ze je to absolutne bezpecne uz po tom 1 roku....na Slovensku este stale pocut aj 3 roky odstup.Kazdopadne su mamicky extremky...ako marky789 😀 ...ktora teda riadne zariskovala a nastastie vsetko dobre dopadlo.Vsetko zalezi na organizme a nic sa neda predvidat ci ty prave budes ta stastna bez komplikacii,alebo nie....vsetko je tak 50/50.
nie osobne ale z pribuzenstva a veru skoncilo to prave rupturou a problemami aj u mamicky aj u dietatka / islo uz o tretie tehotenstva a teda tam boli uz 2 CR/
kazdopadne uz s tym nenarobis nic.. akurat pokial viem treba sledovat hrubku jazvy a nezdvihat mladsie dieta ani nejake tazsie veci...
Ono je to strašne individualne.Ja som mala druhy cisarak 11 rokov po prvom a hrozila ruptura-Jazva sa mi rozostupovala a zas ine kočky po roku rodili spontanne a bolo to OK.Treba len sledovat počas tehu poriadne jazvu a ked bude niečo hrozit ,tak sa cisar naplanuje o mesiac skor a neboj, bude to OK.Mne ho naplanovali 3 tyždene pred terminom.Dnes sa jazva vdaka kvalitnym ultrazvukom da pomerne dobre sledovat .
Moja znama rodila 3 deti cisarskym - prve v 2003, druhe v 2007 a tretie v 2009. Pri poslednom otehotnela 15 mesiacov po porode. Vsetko dobre dopadlo, inak okrem tych cisarskych predtym absolvovala aj 2 operacie vajecnikov, takze rezana bola viackrat.
Ahoj Lusika! Ja mam tri deticky a vsetky tri som rodila cisarskym. Prve v r. 2008, druhe 2009 a tretie pred dva a pol mesiacom. Pri tretom dietatku som mala trosku strach, lebo po druhom som takmer vykrvacala (ale to nebolo sposobene tym, ze som rodila cisarskym) a ku koncu sa vyskytli ine problemy, ktore som v predchadzajucich tehotenstvach nemala, no vsetko dobre dopadlo. Povedala by som, ze som sa prave po tomto tretom citila lepsie ako po druhom, hoci som si myslela, ze to bude horsie. Ale ako tu pisu dievcata - je to individualne. Myslim si, ze vela zavisi od mamicky a jej psychiky. Treba sledovat jazvu a setrit sa (hoci ja tento temin nepoznam, som clovek, ktory musi neustale nieco robit, este dva dni pred porodom som cely prechodila s detmi bez vacsej prestavky ci oddzchu). A pokial mas dobreho gynekologa, tak sa naozaj nemas coho bat. Tak drzim palce.
Ahoj ja som otehotnela 16 mesiacov po sekcii, lekar mi jazvu kontroloval sonom a zvazoval sekciu , no kedze jazva dobre drzala, isli sme na prirodzeny porod.. par dni pred terminom mi ho vyvolali, aby drobcek nebol veliky, urobili mi nastrih, prave kvoli predoslej sekcii vraj je tam vacsi odpor a jazva by nemusela vydrzat a po porode mi lekar skontroloval jazvu aj pohmatom z vnutra...vsetko bolo nastastie OK ....mimochodom prveho syna som zdvihala pocas celeho tehu denne aj viac krat, predsa len bol este maly...a este som chcela, ze pocas kontrakcii mi nieco v brusku strasne puklo, akoby sa roztrhlo a bolo to sprevadzane neskutocnou bolestouu az som zvrieskla a asistentky sa nestacili cudovat, tak ma hned kontrolovali, ci nahodou to nerupla jazva, no nastastie to bola len voda 😉
nicoho sa nebojte prežila som 4 cisarske a jeden spontalni porod.rozdeli boli 2 apol roka .1rok s koro 3 rokov .a a už potom museli urobit sterilizaciju
. 🙂 😅 tak kto sa neboji kludne doto ho ne ide
lusika02.... chcela by som sa spytat ako vase tehotwnstvo dopadlo? Mamr úodobny problem a dost som vyplasena dakujem za odpoved
dve deti za 18 mesiacov - obidve sekcie - prvý krát chlapček KP a druhý krát sa lekári obávali, kvôli malému odstupu - no všetko prebehlo úplne bez problémov...netreba sa báť, chodíš na prehliadky, sono, lekár by ťa upozornil, ak by nebolo všetko v poriadku a cítila by si to aj ty....takže tešiť sa a nestresovať 🙂

ja som otehotnela 6 týždňov po sekcii, pôrod bol rýchly a spontánny, nestihli pripraviť operačku, dieťa v poriadku a ja tiež, a mala som ešte jeden spontánny pôrod. Takže hlavu hore a bez strachu. 🙂