icon

Som v 18 týždni a mala som červenú šupinku na toaletnom

lucy1311
10. júl 2012

Ahojte baby,
mam na Vas otazku ... som v 18 tt a od minuleho tyzdna sa mi sem-tam objavi taka drobna cervena supinka na toaletnom zamiesana normalne vo vytoku ... 1x som mala aj slaby vytok vo farbe kremzskej horcice, ale jednorazovy, ze som sa zobudila a bol tam a cely den uz potom nic. Bola som u dr., vraj je vsetko ok ... co to moze byt? Stretli ste sa s tym niektora? A stale mam napate brusko, pobolieva ma trosku spodok,kde bola predtym ulozena maternica pred otehotnenim ... zeby to bolo rastom a su to pozostatky nejakej cievky? Strasne sa bojim, kedze som uz 1x krvacala v I. trimestri, 1x hematom ... tak uz len cakam, kedy najdem krvavy flak :((. Dakujem za odpovede.

Strana
z2
katren
10. júl 2012

@lucy1311 ako my mame vediet co to je??? ja neviem....strasne sa bojis, mala si problemy, ale radsej napises sem ako zavolat dr.....ci si uz volala???co ti povedala??? radsej sa prehnat nadarmo k dr. ako keby som si mala nieco potom vycitat..... 😉

gubcikova
10. júl 2012

možno hlienová zátka.kto to má vedieť

kubkatka
10. júl 2012

otazky tohto typu nepatria do fora, ale do lekarovho ucha, nikdy nic nepodcenuj, a vsetko hlas lekarovi, aj ked len telefonicky, ziadna z nas ti v tomto neda tu spravnu radu, musis verit sebe a lekarom, kedze si uz mala problemy, musis byt opatrna, ale toto nie je miesto pre taketo otazky, zbytocne by sme ti radili, kazda sme ina a nie sme odbornicky. takze drzim palce aby bolo vsetko v poriadku, ale pomoze ti len lekar a ked neordinuje, tak urcite pohotovst, ver mi, tiez som mala problemy. vela stastia 🙂

cicimon
10. júl 2012

ked cakas na krvavy flak tak len do toho, inac sa take veci riesia u dr

tinki
10. júl 2012

@lucy1311 neboj sa, ak ťa doktorka videla a povedala, že nič, tak sa neboj..Ja ťa chápem, aj moje druhé tehotenstvo bolo samý stres..Ak máš napäté brucho, daj si magnézium..Ak je sem tam nejaká škvrnka, nič sa nedeje..ale ak budeš mať napríklad pol dňa špinenie, alebo nájdeš krv na nohavičkách, tak treba ísť okamžite dať sa prezrieť.. 😉

tinki
10. júl 2012

a neútočte na ňu, určite je vystrašená a možno má strach ísť za doktorom...neviete, že doktory občas bagatelizujú a považujú nás za hysterky?
@lucy1311 A ty sa neboj ísť za doktormi, prehliadaj ak sa divne tvária, alebo ak majú úškrn..Ide o tvoje zdravie a o tvoje dieťa...Buď zdravo drzá...tak sa pripravuješ na to, ako byť matkou..V živote budeš často "bojovať" za dieťa... 🙂

kubkatka
10. júl 2012

@tinki apropo: sem-tam nejaka skvrnka....taku malu som mala aj ja, len jednu jedinu malu-a nasledne som potratila, takze kolko zien, tolko nazorov, preto som jej odporucila to lekarovo ucho 😀

tinki
10. júl 2012

@kubkatka tak to je pravda, len ona píše že šupinka a že ju vtedy doktorka videla...
A neradila si zle.. 😉

liv1
10. júl 2012

@katren keby si si poriadne precitala spravu tak by si vedela ze uz u dr bola. Staci len citat!!!! A nie furt poucovat!!! Pyta sa ci sa s tym niekto stretol tak dajte jej pokoj a nechajte priestor na rozumne odpovede. Plati to aj pre
@cicimon!
@lucy1311 a to napatie co popisujes moze byt tvrdnutie bruska,, dr by ti asi mala predpisat magnezium plus mne predpisala este aj guajacuran. Na tvojom mieste by som si dopriala riadny oddych. Ale doslova nie ze zostat doma a upratovat 😉 . Ja som lezala od 21 tyzdna tak viem o com hovorim..

lumimi
10. júl 2012

@lucy1311 necakaj na neprijemnosti. uzivaj si tehotenstvo. psychycká vyrovnanost je velmi dolezitá.

cicimon
10. júl 2012

@liv1 mne dr povedala ze pokial je krv tak treba ist na vysetrenie.. hlavne ked je to viackrat, tak radsej nepodcenovat, pokial len hnede tak ze nie je dovod na paniku ale krv treba riesit

kubkatka
10. júl 2012

@tinki no hej, ale co je ta supinka? to ze sa boji je normalne, ale zarucenu radu od nas tu na MK jej neda nikto a bola by hlupa, keby nas aj pocuvala, ved kazda z nas jej radi nieco ine 😀 zhodneme sa, ze prvy trimester je neuveritelne dolezity, preto by mala radsej "lekarovat" ako "forumovat". a s tym tvojim prispevkom o 13.30 suhlasim vsetkymi desiatimi, zazila som to, treba byt drza a ked lekar vyhodi dvermi, ze si hysterka, treba vojst oknom! (takmer doslova) 😝

zlostitko
10. júl 2012

Take vety typu "ze kto to ma vediet" si nechante pre seba! Ak dotycnej k jej problemu nemate co povedat, nechapem na co tu pisete!!!!!
@katren
@gubcikova

kubkatka
10. júl 2012

@cicimon vidis, mne povedala lekarka, ze akakolvek zmena farby vytoku ci sekretu je dolezita a okamzite ju musim hlasit......preto jej vela z nas radi lekara 😝

liv1
10. júl 2012

@cicimon riesila to uz u dr, o tom pisem ze najskor precitat celu otazku...

minewka
10. júl 2012

prečítala som si prvých pár príspevkov a len "kotkodáááááááák" sa tu dá na tieto perly napísať. 🙄

@lucy1311 ťažko sa je zbaviť strachu, ak žena zo začiatku tehotenstva mala problémy a krvácanie - to nepochopí ten, kto nezažil...budeš sa báť až do pôrodu - ale dá sa s tým strachom trochu popracovať - vyrozprávať sa, kúpiť si nejaký talizmaník (nejaký prívesok napr..)...snažiť sa upútať myšlienky inam, môžeš si kúpiť ten domáci prístroj, ktorým vieš počúvať srdiečko bábätka....to je fajn vec a ak ťa pochytia zase obavy a strach, chvíľku si popočúvaš srdiečko a budeš vedieť, že je všetko ok 🙂

Ak si bola u dr, skontrolovala bábo, krčok - potom sa neboj, mohlo to byť z tepla, z toho, že je tam dole všetko viac prekrvené...bruško môže pobolievať z toho, že bábo rastie, je čoraz väčšie, ťažšie 🙂...

katren
10. júl 2012

@liv1 radsej pojdem aj tri razy za den k dr. alebo jej budem volat kvoli sprostostiam, ako by som mala nieco podcenit... 😉

katren
10. júl 2012

@zlostitko ty jej k tomu teda tiez vela napisala 😀 😀 😀

kubkatka
10. júl 2012

@lucy1311 ak ti lekarka povedala, ze je to ok, tak zbytocne nestresuj a uz nas tu necitaj (nakoniec sa tu vsetky pohadame 😀 ). bud v strehu ale nie v strese, to ti nepomoze. tes sa a neboj, vsetko bude v poriadku 🙂

cicimon
10. júl 2012

@liv1 tak potom sa mi ta otazka zda byt zbytocna.... ja som mala niekolkokrat spinenie... ked vsetko bolo aj podla sona ok dr skonstatovala, ze pokial to nie je krv tak ok, ale ze ak by tam bola krv treba sa dojst ukazat

taketo otazky su len dobry sposob ako sa vystresovat

poleva
10. júl 2012

my nie sme lekári,nič v zlom

zunolu
10. júl 2012

Ja som okolo 20tt zakrvácala a bežala na pohotovosť dr mi nadala že čo vyvádzam a nechali ma 4 dni v nemocnici a nakoniec mi povedali že mám vcestnú placentu potom sa ešte objavilo trochu krvi ale to až neskôr okolo 30tt a bolesti brucha som mala cele tehu ak ti tvoja dr nepomôže skús inú možno bude iní prístup

liv1
10. júl 2012

@cicimon ale preco zbytocna? Ved ma strach tak ocakava nejaku podporu, nejake ukludnenie ze niekto prezil to iste alebo podobne a vsetko dopadlo ok. Ja som som bola na rizikovom a strasne mi pomahali prispevky mamin ktore pisali ze tehotenstvo dotiahli krasne do konca a ze deti sa napriek problemom v skorom stadiu nenarodili predcasne. Neviem co je na tom zle.

cicimon
10. júl 2012

@liv1 tak jej mozme vsetci pisat ze to bude ok ale problem sa tym nevyriesi, hlavne pokial to nebolo jednorazove

zlostitko
10. júl 2012

@katren ja som nepisala jej, ale vam ...

katren
10. júl 2012

@zlostitko no tak toto je tvoja veta: "Ak dotycnej k jej problemu nemate co povedat, nechapem na co tu pisete!!!!! " len som reagovala na nu.....ze si ani ty jej k teme nic nenapisala, ale na nas si sa rozohnila 😉

mandragora22
10. júl 2012

@lucy1311 ahoj, supinky som nemala 😕 brusko som mala napäte cele tehotenstvo. ale az na prasknutie 😉 mne este aj tvrdlo po cele dni od 5.mesiaca a na kontrolach bolo vzdy vsetko OK. asi sa budes musiet spolahnut na doslednost svojej lekarky, zelam vela stastia!

simsalabim
10. júl 2012

@lucy1311 ja si myslim, ze je to iba z prekrvenej sliznice...nepanikar...ale spomenula by som to lekarke. pokial to nie je silne krvacanie, ale naozaj iba supinka krvi vo vtyoku, podla mna nemusis k dr. utekat okamzite.

lucy1311
autor
10. júl 2012

@katren bola som s tym u dr., vraj je to ok ... par dni som nemala nic a teraz zase ... vcera mi robili sono ... len by som chcela vediet, co to asi moze byt, lebo uz neviem, s cim sa uchlacholit, pretoze sa bojim, ze ci sa mi nieco nezvrhne zo dna na den vies ako sa to v tehotenstve stava ...

lucy1311
autor
10. júl 2012

dakujem babam, ktorym slovo emaptia nie je cudzie za povzbudive prispevky a rady ... to som tu hladala, viem, ze nie ste lekari, u lekara som bola, dokonca 2x ... tazko som otehotnela, do toho este od zaciatku problemy, tak som asi uzkostlivejsia, ale to sa tazko vysvetluje ludom, ktorym uz spominana emaptia chyba ... len som chcela vediet, ci ste sa s tymto "problemom" niektora nestretli. nie je to totiz klasicka krvna zrazeninka alebo tzv. "soplik" ale vyzera to ako supinka malinka ... mozno je to fakt len z prekrvenej sliznice, uvidime ... ked lezim, brusko boli menej ... asi mame teraz obdobie, ze male rychlejsie rastie, tak preto je to brusko stale take bolestivejsie a napatejsie ... je to moje prvy vytuzene babo, tak neviem, co od tehotenstva ocakavat a niekedy tieto fora nie su na skodu, ze si jedna druhej poradime, ukludnime sa navzajom a ideme dalej ...

Strana
z2