icon

Som v 21. týždni a bolieva ma hlava pri dlhom nosení rúška

gabrieluskka
7. sep 2020

ahojte , pracujem 10 hod denne (odmietli mi skratit) plus hodinu a pol cca denne cestujem mhd a vlak . Cize skoro 12 hodin denne musím mat rúško a býva mi z toho na odpadnutie a bolieva ma hlava. Rúško v práci musím mat nakolko sedíme v kancelárií 4 a pracujem v medzinarodnej firme. Zaujíma ma ci nosenie ruska (obmddzenie prisunu kyslika) moze ublízit babatku a ci ma niektora rovnaky problem. Zamestnavatel mi povedal ze ked mam problem mam dat vypoved alebo pn.

Strana
z2
lenuliatko84
7. sep 2020

@dee01 viem chranim tym ostatnych a ostatnym tym chrania mna.nastudovane to mame asi vsetci ked od marca nic ine v spravach nie je

lenuliatko84
7. sep 2020

@julsh123 ale nie hoaxom

julsh123
7. sep 2020

Písala som, že som o tom čítala a nie ze je to dané ministerstvom zdravotníctva!
Idem radšej preč lebo ma hlava rozbolela koľko tu je mudrlantov. Prečítajte si všetky príspevky na koniku a komentujte každému kto napísal niečo nesprávne alebo si to neoveril cez políciu, zdravotníctvo ci štátnu správu 🙈

fokuska
7. sep 2020

@julsh123 To je najlepsie riesenie :D nie uznat si, ze ups, ok, zdielala som hoax, neuvedomila som si, vdaka za upozornenie, ale stat si dookola za tym, ze vlastne je to neskodne a nic sa nestalo a este sa urazit.

julsh123
7. sep 2020

@fokuska tak ešte raz 🙂 napísala som, že som to čítala 🙂
Zaútočiť viem aj ja, stačilo normalne napísať, že zistilo sa, že je to hoax ako dievčina pred tebou nič ine 🙂 ako tehotná žena vo vysokom štádiu ma zneisti každá informácia, ktorá sa má týka 😉
Pekny deň 😇

jana_eyre_2
7. sep 2020

Hlava dokáže bolieť zo vseliakych veci - mňa napríklad bolieva ak na mňa svieti priame slnko a nemám okuliare - nemávam upaly, ale proste svieti slnko a ja som na ňom hodinu bez tieňa, zaručene mi príde zle.. je to tak vždy, odjakživa.. oči mám vporiadku, len som proste svetloplacha, iní to tak nemávajú, aspoň nikoho nepoznám..

Tým chcem povedať - to, že v rusku sa dýcha oxid uhličitý je síce blbosť, ale to neznamená, že z teplého vzduchu ktorý človek vydychuje a vdychuje dookola niekoľko hodin ho nemôže bolieť hlava a že je to psychika.. proste mať na nose rusko navyše v tehotnosti (ja som pri treťom nedokázala dýchať normálne asi do 8meho mesiaca a to som nemusela mať rúško) môže priniesť určitý diskomfort..

ja si myslím, že rúško chráni a je potrebné, ale zase bagatelizovať diskomfort čo s tým ľudia zažívajú by sa nemuselo.. korona predsa nie je jediný zdravotný problém na svete..

ja nemusím rúško nosit dlho, maximálne 2h keď nakupujem.. paradoxne, čim dlhšie ho mám tak tym sa mi dýcha ľahšie, ale to neznamená že to tak musí mať každý..

Najlepšie si robiť asi prestavky a chodievat sa nadýchať na čerstvý vzduch aj každú hodinu.. potom je dôležité zvážiť aké rúško mas - nie v každom sa dá dobre dýchať..

ja nosievam do obchodu a MHD klasické chirurgicke jednorazové - v tom sa dýcha celkom dobre, mám aj látkové (2tenke vrstvy) tie si dávam keď sa ocitneme medzi veľa ľuďmi a nosila som ich na ulici keď to ešte bolo vyžadované, alebo na výletoch keď ideme do múzeí a pod.. mame v aute také náhradné čo raz muž kúpil náhodne v obchode, hrubé a neviem s akými vrstvami.. mala som ho keď som šla na trh, lebo svoje som si zabudla doma.. deti pozerali divadielko, takže sme sa zdrzali a bolo mi v tom teda riadne zle.. nie je rusko ako rusko..

(Pre koronapodrazdene opakujem po skúsenostiach s covidhádkami na koníku - nariadenia dodržiavam, rešpektujem, koronu nepopieram, poznám ľudí čo ju majú a su vo vážnom stave, takže poprosím nevkladat mi do úst slová čo som nikde nepísala)

julsh123
7. sep 2020

@jana_eyre_2 súhlasím 🙂

gubka123456852
10. sep 2020

@gabrieluskka ako to ?? Oni sú povinný skrátiť pracovným čas keď samozrejme majú doklad o tehotenstve. A led nie PN

gabrieluskka
autor
10. sep 2020

@gubka123456852 oni povedali ze tomu brania prevadzkove dovody vraj ma tu potrebuju cely cas 😃 pondelok idem vseobecnemu nech ma aspom do poradne vypise 😄

gubka123456852
10. sep 2020

@gabrieluskka mna vy to nezaujímalo vôbec. Zákon by ich mal zaujímať lebo ak darí niečo stane majú tá na svedomí

fokuska
10. sep 2020

@gubka123456852 Prosim ta daj odkaz na zakon - je niekde specifikovane kolko max. moze tehotna odrobit za den?

gubka123456852
10. sep 2020

@fokuska mám internete si myslím že to vie každý nájsť 🙂 https://www.epravo.sk/top/clanky/praca-a-tehote...
Myslím si že toto stačí na to. Podmienky musís máte na to 😏 tým pádom aj pracovný čas alebo uľahčenie prace

fokuska
10. sep 2020

@gubka123456852 Co staci? Zamestnavatel je v ramci upravy pracovnej doby povinny vyhoviet ak tomu nebrania prevadzkove dovody - autorka napisala, ze zamestnavatel sa vyjadril, ze tomu prevadzkove dovody brania.
Takze este raz - kde je napisane, ze jej je zamestnavatel povinny skratit pracovny cas?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
gabrieluskka
autor
10. sep 2020

@fokuska je to v zakone ak tomu nebrania vazne prevadzkove dovody

fokuska
10. sep 2020

@gabrieluskka Ano, spravne a ty pises, ze zamestnavatel sa vyjadril, ze tomu taketo dovody brania.
Tak nechapem co gubka pise, ze by ju to vobec nezaujimalo a ze ich ma zaujimat zakon - ved nic podla zakona neporusili.

gubka123456852
10. sep 2020

@fokuska neviem či by vas viac zaujímala práca ako vaše dieťa ale snažila som sa len pomôcť v rámci toho čo viem. Takze nebuďte tu prosím vás múdra jak rádio dik 🙂🙂 a prajem pekný zvyšok večera. 👌

gubka123456852
10. sep 2020

@fokuska aaa ešte aby som dokončila. Chcela by som vidieť tie prevádzkové dôvody ktoré tomu bránia. To by mohol povedať každý. Ja som mala ten istý problém a keď som pohrozila že dá s tým obrátime vyššie tak zrazu sa všetko dalo.

fokuska
10. sep 2020

@gubka123456852 Samozrejme ze dieta a zdravie je dolezitejsie. Ja som nikde netvrdila ze nie. Ty si sa ohanala zakonom a ja som vedela ako to v nom je (tak ako to autorka skusila a odpoved dostala), preto som sa ta pytala na podrobnosti ci niekde je napisane kolko hodin moze tehotna odrobit. A ty ze ano no ale nie je to pravda ;)

gubka123456852
10. sep 2020

@fokuska boze chytať sa za slovíčka jak malé deti budeme. Pracovný čas si myslím že by mala máte primeraný nie ? Či môže ťahať 24 -ku kľudne ? Nebudem sa tu naťahovať s niekym kto má všade pravdu 🤷‍♀️ Klaniam sa a opúšťam diskusiu 😂

kikulienkadd
10. sep 2020

Ahoj,tu sú nejaké informácie pre teba ako tehotnú zamestnankyňu. Držím palce,radšej byť doma na pn ak to inak nepôjde. https://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rod...

nevenka
19. sep 2020

Ja som momentalne v 26 tt. a asi mesiac sa mi pri namahe (aj malej) tazko dycha, mavam vysoky pulz a niekedy aj tlak. Ked sa mi rozbucha srdce rychlejsie, napriklad idem po maleho do skoly a ponahlam sa, teraz bolo aj dost teplo...tak to pride, zavraty, pocity na odpadnutie. Bezne trpim hyperhidrozou, teda nadmernym potenim a v tehotenstve to mam este horsie. Tak ked sa sklbi toto vsetko dokopy a k tomu rusko, tak pod ruskom sa spotim tak strasne, ze mi stekaju potoky potu do ust a v kuse sa musim utierat. A to mam rusko len kym maleho vyzdvihnem alebo na maly nakup v obchode, hodinku v kostole. A tam sedim a za tu hodinu mam rusko premocene, utieram si tvar vreckovkou v jednom kuse. Ked mi takto ostane dusno a horuco, tak sa mi zas rozbucha srdce, obleje ma dalsia vlna potu a tak dokola. Otras. Viem si predstavit, keby som to musela znasat 12 hodin denne, tak ma ta hlava urcite bolieva. Uz len pre toto. Je jedno, ci boli hlava z ruska alebo to rusko tomu len prispieva takymto sposobom, sla by som asi na PN. Ved ako tehotna si ani neoddychne tymto sposobom, ani si nic nevezme od bolesti hlavy, to musi byt riadny stres (teda nie psychicky, ale fyzicky stresor, v organizme sa uvolnuju latky, ktore su typicke pre stres, nech je povod kykolvek...to nemoze byt prospesne)...

Strana
z2