icon

Som v 38. týždni a mám vysoký tep

nikol12345678
28. dec 2020

ahoj baby som zaciatok 38tt posledny tyzden beriem lieky na tlak a drzi sa mi stale okolo 130/80 a terqz som ostala prekvapena ze 108/69...a tep 127... je to v poriadku? viem ze v tehotenstve je normalne mat vyssi tep ale 3 minuty pred tym som mala 87 a zrazu mi tako vyletel... co si nato dat? alebo je to uz tieto posledne tyzdne normalne? dakujem

bona69
28. dec 2020

Ja som už na konci mala stále okolo stovky, ale kvôli tlaku som už ležala v nemocnici od 36tt

nikol12345678
autor
28. dec 2020

@bona69 no mna tiez chceli dat lezat ale nastastie sa skrz liekov upravil a uz nevyskakuje tqk moc teraz sa skor drzi okolo 130/80 a dnes som si merala na 3 krat a prvy 129/80 druhy 118/74 a treti ze 109/69 a merala som z rozdielom 3 minut... tak som ostala zskocena ze co tak lieta snad to bude ok dnes na poradni som mala 130/90 a vraj je to ok aby som brala lieky a keby zas vyletel zvysila davku

carmenuska
28. dec 2020

Zdá sa mi to dosť .A keď si predtým mala o dosť menej,tak mi to príde ako arytmia...Ja by som skúsila zavolať na pohotovosť.127 je dosť vysoký.Pripadne ráno šla k dr. Betablokatory sú na to ,môžu to aj tehotné.

pusinka263
28. dec 2020

Ja som mala tiez tak. A to som bola v klude asi 40min lebo som čakala na vysetrenie,takze som sedela a pulz 130. Internistka povedala ze je to uz zataz pre telo. Treba to sledovat ale nepanikarit. Z vlastnej skúsenosti viem ze cim nizsi tlak,tym vyssi pulz. Drzim palce

nikol12345678
autor
28. dec 2020

@carmenuska no teraz si meriam a uz mam mensi... na interne som chodila pravidelne este pred tehu aj holtera mi davali dva krat a vraj srdiecko mam zdrave tak asi to je fakt len tym tehotenstvom

simca06022011
28. dec 2020

tep ide hore aj s aktivitou, rozrusenim a kadecim..... tlak aj tep sa meria v klude. ak ho nemas stale 130 tak sa nemusis stresovat, ukludni sa a odmeraj si znovu, predpokladam ze za chvilu bude zase dole.. mne s brusiskom stacilo sa kolkokrat iba zohnut a uz mi srdce buchalo ako dive a to som ani vysoky tkal nemala. A hlavne sama od seba si na to nedavaj nic. Ak by si mala ten pulz vysoky "dlho", tak by som volala na tu pohotovost, alebo lekarovi pre istotu

nikol12345678
autor
28. dec 2020

@pusinka263 a nic ti nato nedala? no uz to asi fakt len nejak vydrzat... ja som chodila s tym k dr lebo mna aj tahavala dost lava strana a myslela som ze srdce potom sa dr zhodli ze je to z chrbta ale k tepu sa mi nevyjadrili nikdy vrqj srdce zdrave

marci77
28. dec 2020

@nikol12345678 napriklad mne zistili, ze vysoky tep mam v suvislosti s tachykardiou, ktoru mam dedicnu, ale nejako mi vobec nesposobovala problemy, ale srdce sa viac namaha ....v tehotenstve som mala vlastne vsetko OK (ziadne lieky mi nato nedali, iba sestricka sa vzdy pytala, preco mam taky vysoky tep)

alebo vyssi tep by pripadne mohol suvisiet aj so stitnou zlazou .....
skuste pozriet aj tu diskusiu
https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/vysoky-tep-v-33-tyzdni/

bona69
28. dec 2020

@nikol12345678 ja som mala aj gestozu, tak som bola nakoniec rada že som bola v nemocnici lebo po týždni čo som tam bola mi odtiekla plodová voda a v 37+4 som porodila

fiafia
28. dec 2020

Skôr by som povedala,že pracuje psychika. Keď sú porobene vyšetrenia a nastavená liečba,niesu závazne poruchy srdca treba sa tak nastaviť. Zmerať 3x denne a nestresovat zbytočne. Roky sa liečim na tachykardie, v tehu tiež. Beriem lieky pekných pár rokov a veľa je o psychike ak niesu závazne zdr.problemy,ktoré nepopisujes. Tiež mi vedel vyletieť tep aj na 150 a zase klesnúť. Niesi sledovaná na internej Amb? Ja som v tehu chodila často na kontroly. Posledné tri mesiace každý mesiac.

nikol12345678
autor
28. dec 2020

@bona69 ja mavam dopegyt lieky a tlak uz mavam fajn 120/70 a podobne niekedy vyssi inokedy nizsi ... len ten tep ma dnes prekvapil

nikol12345678
autor
28. dec 2020

@fiafia asi mas pravdu ja som chodila rok na interne a sledovali ma mala som holter dva krat vzdy povedali ze je vsetko v poriadku bola som az v bb a vraj je to vsetko okej... potom to akoby ustalo a lava strana co ma zvykla tahat prestala lebo to bol chrbat a chodila som na masaze ... odkedy som tehotna tak ma to zas zvykne niekedy chytit tak ze nedokazem zaspat co uz mam stresy ci to neni srdce a teraz do toho ten vyssi tlak a tep a uz zas psychika pracuje... ale zavolam zajtta svojmu internistovy a opytam sa ho nato ... booze uz by sa mohlo babo vypytat lebo su to nervy

bona69
28. dec 2020

@nikol12345678 áno, ten som brala, ale už tlak nešiel dole, ja som bola strašne naliata vodou. Držím palce nech všetko dobre dopadne

kayyaa
28. dec 2020

@nikol12345678 to mas len z nervov. Proste mas strach, ze budes mat vysoky tlak a pulz a preto ti pri merani vyleti. Ak ti do par minut klesne tak ako uvadzas, tak mas vsetko v poriadku😊 ja to mam uplne rovnako, a mam syndrom bieleho plasta, lekar mi uz tlak nemeria vobec, meriam si len doma a vsetko je v uplnom poriadku😊

fiafia
28. dec 2020

@nikol12345678 netreba sa tak zameriavať NATO. Vyšetrenia ok, tak nestresovat. Ja keď som cítila búšenie zaberalo na mňa odpútanie pozornosti. Čokoľvek myslieť na recept, hoci rátať baranceky len odpútať myseľ. Ako je mala na svete, nemám čas na tlakomer riešiť tep a aj problémov s tlakom mám menej.

pusinka263
29. dec 2020

@nikol12345678 nedali mi nic,brala som dopegyt na tlak lebo aj mimo tehu sa liecim na tlak. Vela oddychovat,ale pri 2rocnom dieťati vies ako 😊, zvladla som to.myslim ze mi vtedy pisali baby tu na MK ze do 150 neriesia pulz tehotnych. Ale to je zase take...neviem.uz to dobojujes a bude dobre.