Som v 5. týždni a mám myóm v dutine maternice
Dobrý deň prajem , mám 25 rokov a som cca asi v 5 tt .
Podla výpočtov z MS mito vychádza na 6+3 tt. Lenže ešte oficiálne som u gynekológa nebola svojho. Bola som v nemocnici na gynekológii kvôli silným bolestiam pred 2 dňami ktoré stále pretrvávajú, dopujem sa paralenom ten mi bol odporúčaný na bolesti. Mam 9cm myom submukozny v maternici ktorý tlaci plod do vnútra dole takže poriadne nic nevidno. Bolesti su kvôli tomu... bohužiaľ som uz po jednom spontánnom potrate ktorý bol v 5+1 tt. Chcem sa opýtať ci niektorá z vás mala nejaké podobne skúsenosti? Alebo ci si niektorá prechádza niecim takym . Budem veľmi rada ak sa niektorá najde a poradi povie trosku uklidni . Ci sa to da nejako vyoperovat aj počas gravidity aby sa nepoškodil plod? fakt budem veľmi vďačná za každú jednu odpoveď. Ďakujem vám
@kiki68 ďakujem pekne za odpoveď, som v strese neviem co a ako cakam na vyjadrenie doktora , ale ta bolesť je neskutočná neviem spat neviem sedieť neviem lezat ani chodiť poriadne byt vzpriamena vždy len dúfam ze ta bolesť ustupi. Dúfam ze secko dopadne dobre..
@nikusik1995 och to neznie velmi dobre. Lebo s paralenom stale fungovat nemozes . Keby je to vonku nalepene tak to mozu vziat aj hned v 12tt , ale vnutri to neviem . Ale vzhladom na to ze sa robia opky deti v maternici by to mohlo ist. Ja len nechapem ze Ta niekto pred tehu nepozrel, to tam musi byt par mesiacov ten myom. Vies ze teraz to podla mna vyhra babo, lebo ta dutina sa zvacsi podla potreby, ale za cenu tej neskutocnej bolesti.
9 CM je veľa...prečo sa to nechalo dorásť do takého rozmeru a neriešilo sa skôr?..čím skôr za tvojim gynekológom
@kiki68 sledovalo sa to od 2 cm a za neceli rok to dopadlo takto. dovolila som to a teraz ľutujem :( budem riešiť iného a dufam ze cim skor niečo poriesim a sa postavia ktomu
inak
@janinah doktor stym nehodlal nic robit iba sledovať ze ked chcem mat babo tak cim skor nato. A dopadlo to takto a ja som sa spamätala trosku neskoro ked som mu verila no bohuzial nikto ma na toto neupozornil :(
@nikusik1995 veľmi tomu nerozumiem, ale toto bol možno vážnejší stav, tak na povzbudenie... https://zvolen.dnes24.sk/vo-zvolene-sa-podarila...
@nikusik1995 myslim ze by si mala zmenit gynekologa, moj gyndos riesi vsetko co ma viac ako 3cm a vtedy mi zakazal s 3,5 cm cystou otehotniet. Ze najprv to musi von a potom mozeme skusat. Mal pravdu, za mesiac mala cysta 7,5cm a uz som ju zacinala citit. Predsalen 7-10 cm su uz velke rozmery niecoho len tak v brusnej dutine. Skus sa poradit s fakt ze odbornikom. Za seba mozem odporucit onkogynekologa Dr Mikolasika a jeho kolegu Dr Draba. Obaja su prolife gyndosi a budu podla mna hladat cestu ako z toho von bez poskodenia plodu
@kiki68 kazdy den v nemocnici na injekciách som bola aj na odberoch mam zápal v tele už začínam 8smy týždeň:/ ale od včera uz krvacam a bolesti mi ustupili takže uvidíme co ďalej.. a ďakujem veľmi pekne
@nikusik1995 ahojcek.Ja som takéto šťastie nemala,v 6 týždni bohužial sa submukozny myom postaral o ukončenie tehotenstva.Rástol rýchlejšie ako plod.A to enormne rýchlo. z 1,8 cm na skoro 4 cm...Ale tvoj prípad to nemusí byť.
Ďakujem vám, no nakoniec som po myomektomii 6.aprila 2021 ma operovali . Muselo dojst k umelemu prerušeniu v 12tt ... myom sa rozpadával zápal v maternici aj v brusnej dutine bol.
@nikusik1995 Ahoj.Prepáč,píšem takto za čerstva...Myóm sa môže rozpadávať?Odstránili ti len samotný myom?Mňa čaká konzultácia u doktora Slezáka v BA ohľadom odstránenia myómu tak som zvedavá.
@lesik ahooj , no držím palce, laparoskopicky alebo brušné? No zevraj som jedinečný prípad prvý v Košiciach nikdy nič takéto nevideli. Min. Rok som si odlezala 2 týždne s bolesťami na infuziach a morfiach v nemocnici a až po tom čase mi museli pozrieť do maternice čo sa deje a v momente ma operovali. Bolo to riskantné ale zachranili
Mi maternicu .
@nikusik1995
ešte neviem ako navrhne pan doktor operaciu...kozultaciu mam kocom mája
@lesik tak držím palce dopadne všetko dobre 😇🙏

@nikusik1995 operovat mozu az neskor a to bud si ten plod najde miesto alebo nie. Ale vacsinou ked uz to dotiahned tak do 12tt tak priroda vyhra a myom sa odstrani pri porode, sa sa to vziat pri cisaraku tie veci . Samozrejme potom je horsia rekonvalescencia. Kamoske to teraz tak robili a v poho odstranili co bolo treba. Hlavne teraz klud a ten paralen by som radsej velmi nebrala. Musis ist cez tu bolest a prijat to ako cenu za to tehu. Uvidis co povie gynekolog na to ako sa to vyvija. Nechapem ze to nikto neriesil pred tehu, lebo velke to uz je.