Som v 7. týždni a popri vačku je nejaký objekt
ja neviem na koho sa obrátiť lebo v mojom okolí nik nevie že som v 7tt, pri vcerajsom ultrazvuku mu doktorka povedala, že babo je oki a bije mu pekne srdiecko, ale v tom vačku (neviem ako to nazvať) spolu s bábom sa nachádza nejaky objekt 8xväčší ako bábo ktorý tam vraj nemá byť...sama doktorka povedala, že sama nevie čo to je vraj nejaky polyp ci co a ze pockame ako sa priroda rozhodne sama....mam ist o týžden opät na ultrazvuk a tam sa uvidi ci ten neznámy objetk rastie alebo zmizol,....ak bude tam alebo rast, babo vraj bude musiet ist von....ja uz neviem ako dalej...chodim do prace a snazim sa tam nerozplakat kazdých 5 min. aby sa mi nik nepýtal čo mi je....necakam ze tu bude niekto reagovat, len som to musela nejako dostať zo seba von lebo by som sa asi zblaznila, ...totiz okrem mna a manzela toto nik nevie
neboj nic, ak je to hematom, je velka pravdepodobnost, ze sa vstrebe, aj ja som mala hematom a v 7mom tyzdni ma doktorka vystrasila, ze bud sa vstrebe alebo ... Vela som vtedy lezala, snazila sa nenamahat a hematom sa pekne vstrebal, teraz mam uz rocnu dcerku. Neboj nic. Alebo tak ako ti radia baby, chod normalne vecer na pohotovost, ze ta boli podbrusko...urcite ta pozru a budes mozno kludnejsia 😉 drzim palce
@bibsy nemam ziadne skusenosti s niecim takym. Ja len som ti chcela napisat, ze je dobre, ze si tu napisala, zeny si tu pomahaju a verim, ze aj tebe podpora pomoze 😉 ja verim, ze to bude poriadku a na dalsej prehliadke budes ok 😉
@bibsy držím silno palce 🙂
@alienka000 pomohla mi podpora velmi dakujem trosku ale len trosku ten tlak drzt v sebe take tajomstvo povolil
snad bude dobre
Ja som to mala tiež, bolo to biele a stále to rástlo a bolo to vačšie ako miminko ale len do určitého času. Doktor mi dal vitamíny nejaké Béčka celaskon a ešte čosi nepamatám si presne čo všetko a naraz plod zosilnel a už som v 30 tt. A ten biely tieň zmizol buď ho mimino vytlačilo aleo zatlačilo alebo neviem nikdy mi neidetifikovali doktori čo to je a to som bola u viacerých odborníkov . Proste príroda a hlavne ten Hore to zariadil tak že to zmizlo akosi samé . NAjprv si doktori mysleli že je to mrtvy plod a posielali ma na kyretáž. Potom sa ma ujal doktoror Walenfels zo Žiliny ináč perfektný doktor na tieto veci a čakali sme. A miminko zvíťazilo a výrastok alebo čo to bolo zmizlo. Keby si bývala blízko Žiliny tak by som Ti odporúčala tohto doktora je fakt odborník a veľmi dobrý.
Walenfelsa odporučam aj ja, veľmi dobrý a empatický doktor.
No presne mňa tiež dali na PN hneď
Ja by som kontaktovala nejakeho gynekologa,co sa specializuje na rizikove tehu,poznam aj takych,co proste riesia tie zapeklite vecicky. Nech sa na to pozrie,ale myslim si osobne,ze zivot je velmi silny a teda priroda si to zariadi a pravdepodobne to babo svojim rastom zatlaci do uzadia,zase babatko bude odteraz rast dost rychlo,takze to,co je teraz v tom vacku velka,moze byt o 2 mesiace ovela mensie. Teraz mas babo este taku bodku so srdieckom,ale uvidis,ze bude rast a bude to silny valibuk. Hlavne neplac,to tomu babu nepomoze,teraz musite spojit sily! 😉
@mijunik ahojky ano vcera, tak vraj je to placentárny polyp ale je dalej od babätka, babo si zije svojim priestorom a ten polyp do neho nezasahuje.....babo je zatial oki, o mesiac budeme vraj vediet viac, bud to zmizne alebo neviem, ale podla doktorky je to vraj dobre, ze sa to nezväčšuje a ani to nie je spojene s babom, povedala ze je to lepsia sprava ale aj tak ze sme este nevyhrali, vraj to kazda zena tak caka tých 12tt co vlastne s babom bude....takze cakame, ale si velmi mila ze si sa opýtala
@bibsy Drzim ti palceky. Mne doktor v pondelok zistil polyp v krcku maternice a som tiez taka vystresovana, ze co bude. Musime byt ale silen pre to male a nemysliet na to. A taktiez je to moje prve dieta a ma sa narodit na mamine narodky. Jej rpve vnuca, takze stres ma neobchadza. Ale musime verit ze vsetko ok dopadne.
@bibsy no super, že aspoň takto. Určite si už aspoň o trošíčku pokojnejšia. Ono naozaj tých 12 týždňov je takých chúlostivých u všetkých maminiek, na to ani netreba placentárny polyp a zase naopak - aj ak tam polyp máš, tak sa podľa mňa môže nejako vstrebať alebo ho bábo vyrieši. Som rada, že Ti lekárka povedala správu, ktorá Ťa, dúfam, trošku ukľudnila. 🙂 Myslím na Teba a nech všetko ide tak ako má. 🙂
@saimonkaa ak sa nemýlim, moja mamina, keď čakala moju sestru, tak tiež mala nejaký polyp na krčku maternice, doktori to akosi vyriešili a sestra sa narodila normálne v termíne, je zdravá, úplne v pohode (síce svojim spôsobom uletená, ale to sme tak trochu každý 😀 ), takže sa neboj, určite sa to dá zvládnuť. 🙂
@mijunik no sprava ma trosku ukludnila a to hlavne to ze to nebrani vyvoju baba, .....snazim sa mysliet pozitivne....jedna dobra kamoska sa na mna vykricala ci som normalna byt stale v strachu a v negativnom mysleni, že či chcem take babo ked sa narodi...tak sa snazim mysliet pozitivne co najviac ako sa len da....a nemyslim na zle co by sa mohlo stat, ale tie zle myslienky sa snazim obratit na dobre, že ako sa po jeho narodeni nevyspim, ako budem unavena ogrcana od babätka a ako budem plienky vymienat atd. atd. :D
@bibsy super, že sa snažíš myslieť pozitívne. Viem, že je to ťažké - prinútiť sa nemyslieť na nič zlé, ale snaž sa robiť veci, ktoré Ťa bavia, aby si mala čo najviac pozitívnych vnemov. Buď s ľudmi, ktorých máš rada a ktorí Ti vedia zdvihnúť náladu. Pozeraj komédie, romantiku, jednoducho obklopuj sa samými príjemnými vecami. Je super, že chodíš do práce, pokiaľ Ťa to veľmi neunavuje, pretože takto si aspoň medzi ľuďmi. Veľmi na Teba a Tvoje bábo myslím a verím, že to super zvládnete a že Tvoja maminka bude mať najkrajší narodeninový darček. 🙂

@bibsy tak mala som aj hematom,aj odlupovanie z plodoveho vaku,bola som koli tomu hospitalizovana v nemocnici a tiez sa lekari netvarili moc nadejne,respektive mi povedali Urobili sme vsetko a teraz uvidime,co priroda a mali pravdu.Neboj sa hlavne.Ja som to mala v 10.tt