icon

Sono v 12tt : Nosová kostička neprítomná - skúsenosti?

visna6
6. dec 2018

Dobrý deň,

Prosím vás má niekto skusenost s tým, že na ultrazvuku namerali bábätku malú alebo nebola vôbec viditeľná nosová kostička ?
Dnes som absolvovala skrining v 1.trimestri...som 12.tt a všetky merania boli v poriadku..prietoky, srdiečko, mozog, šijové prejasnenie...ale doktorka že nevidí nosovú kostičku rešpektovať.to čo vidí sa javí ako chrupavka podľa farby na ultrazvuku a nemá to takú veľkosť akú má mať. Do lekárskej správy mi napísala že nosová kostička neprítomná.

Mali ste niektorá prosím podobnú skúsenosť a tá kostička sa potom neskôr objavila a bolo všetko v poriadku? 😢😞

Strana
z2
uzliceknervu
17. jan 2019

@visna6 někde právě píšou že je to jen jeden marker a někde zase že je to důležitý marker pro detekci DS a já nevím čemu věřit. Mám šílený strach:( až mi zazvoní telefon asi to se mnou sekne ☹️ ale musíme těm prckum věřit.. Jaké jsi měla NT?

visna6
autor
17. jan 2019

@uzliceknervu presne...ale tak pevne verím, že keď všetko ostatné je dobré...tak to tak nakoniec aj bude. Hodnotu NT namerala 1,60

uzliceknervu
17. jan 2019

@visna6 nám doktorka namerila 1,2 a doktor 2,08 takže si asi můžu vybrat nebo já nevím 😕

uzliceknervu
17. jan 2019

@visna6 a Teda krevní testy taky v pořádku ale taky s nich nemůžu usuzovat jelikož je počítala doktorka která mi namerila úplně něco jiného než doktor... Takže vlastně vůbec nic nevím😕

visna6
autor
17. jan 2019

@uzliceknervu to je tiež super, keď sa dvaja lekári nevedia dohodnúť..každopádne obe hodnoty sú super 🙂

sterea
17. jan 2019

Plodovky sa netreba báť. ja mám dvojčatá a absolvovala som v postate dva odbery naraz a v pohode, je to bezbolestne. Ziadna zo zien co somnou v ten den bola nemala ziadny problem kvoli odberu.

uzliceknervu
17. jan 2019

@sterea já nemám strach z bolesti to ne. Ale spíš z toho že se může něco pokazit..... Raději jsme to nechtěli riskovat a i když nemáme peníze na rozhazovani tak jsme si zaplatili neinvazivní test. Těch peněz mi není vůbec líto, hlavně aby se potvrdilo že je miminko zdravé 🙏🙏 nebo se zblazblnim ☹️☹️

uzliceknervu
18. jan 2019

@visna6 ahoj. Tak mi dneska volali výsledky a všechno se zdá být v pořádku 😀😀 já jsem tak strašně šťastná jak ještě snad nikdy
😍😍🤩🤩..
U tebe to bude určitě taky tak, držím pěsticky 🙂

visna6
autor
18. jan 2019

@uzliceknervu to je super, veľmi sa s tebou teším 🙂 🙂 dúfam, že aj ja budem v pondelok zo správy lekára šťastná

uzliceknervu
18. jan 2019

@visna6 děkuju. Určitě budeš a dobře to dopadne. Věřím tomu 😍

visna6
autor
24. jún 2019

Chcem povzbudiť všetkých vo budú riešiť problém ako ja. Z ultrazvukov v 12. aj 20.tt mi vychádzalo riziko príšerne vysoké ..1:5 vďaka bodovej kostičky plus srdiečku. Včera sa narodila Eliska, úplne zdravá 😍😍😍

bellovag
24. jún 2019

@visna6 🙏😀 gratulujem a veľa zdravicka a radosti z bábätka prajem😀

nelinuskah
24. jún 2019

@visna6 gratulujem 🙂

visna6
autor
16. okt 2019

@nelinuskah
@bellovag Dakujeme, to uz ani nie je pravda ze sme to skoro pred rokom riesili...bolo to strasne. Verila som viac utz ako vysledkom z krvi ale nabuduce pojdem na utzuz len kvoli fotke

nivela
24. jan 2020

Ahojte, som 13+2 na základe pozitívneho skríngu mi doporučili kombináciu s meraním NT, včera mi robili uzv a NT vyšlo 1,97 ale nosová kostička neprítomná, srdce v poriadku bez nálezu. Riziko sa zvýšilo na 1:6, máte niekto skúsenosť, že dieťatko bolo zdravé a nosová kostička sa dovyvíjala?

barus24
24. jan 2020

@nivela dobry vecer mne zistili v 20 tyzdni ze nema kosticku...dcerka je uplne v poriadku...ale ja som bola aj na amniocenzeze kde DS vylucili

derdia
24. jan 2020

@visna6 pozri ja by som ci uz krv pride taka alebo taka obetovala 70 eur a sla k dr. grochalovi a ten ti hned povie,ze je vsetko ok...ja by som tie stresy nevydrzala....

visna6
autor
25. jan 2020

Dala som zau utlrazvuky 60 + 70 + 60, v Ke u odbornika .. Dankovcik .... je na takej urovni ako Grochal, + v Bratislave je tiez jeden, nepamatam meno, vsetci 3 su odbornici len v roznejcasti slovenska. Takze si myslim, ze utz som mala robene spickovo.
V 19tt som mohla ist na nifty za 470e alebo na amnio, co by to zmenilo? Vtom case sa uz hybala, plne zila tak by na prrusenie tak ci tak nesla len zbytocne plno penazi, tolko som vtedy nemala len na odber krvi, a amnio ma zasa dost rizik.
Ku koncu som sa zmirila so vsetkym, ale ano stresy to boli a som si vedoma ze isto posobili aj na malu. Ale plne zdrava a to mi staci 🙂 nabuduce uz na utz idem len pre fotku

visna6
autor
25. jan 2020

@nivela Ked chces mat istotu chod na testy, amnio alebo z krvi.
Ja som sice nebola, ano, obavy boli dokonca. Ale vsetko je v poriadku a nostek ma az velky by som povdala :D

zuzu113
28. jún 2020

@nivela ahoj,mozem sa opytat ako si dopadla?

nivela
9. júl 2020

@zuzu113 ahoj, bola som na odbere klkov z placenty, DS sa nepotvrdil, mám necelé 3 týždne do pôrodu a verím, že všetko bude v poriadku 🙏🏻

Strana
z2