icon

Stafylokok a moraxella v tehotenstve

zuzanita444
27. dec 2016

Ahojte, momentalne som len v 6.tt a na krcnom mi zistili premnozeneho stafylokoka a moraxellu v dutinach a predpisali uniflox s tym ze uzivanie mam konzultovat s gynekologom. Gynekolog sa k tomu vyjadril dost alibisticky, ze ak je to podla krciara naozaj nutne tak to mam brat, ale rozhodnutie je na mne... Nemate niekto skusenosti s tymito bakteriami alebo s uzivanim unifloxu v tehotenstve?

senta_sofia
•
27. dec 2016

@zuzanita444 neuvadzas,ci mas nejake problemy, hlieny,kasel alebo podobne, ci ta to nejak obmedzuje... Uniflox su kvazi lokalne atb, mozu zabrat,nemusia.

lucylka25
•
27. dec 2016

A akeho stafylokoka vam zistili? Kupte si homeopatikum na Moraxellu tu: http://vickywall.sk/nasa-ponuka/homeopatia/ Moraxella catarrhalis 30C. Posielaju aj na dobierku. Dajte si 2 gulicky 3x po sebe po 30 minutovych intervaloch a potom 1x tyzdenne 2 gulicky po dobu 4 tyzdnov.

zuzanita444
autor
•
27. dec 2016

@senta_sofia 1x za tyzden vykaslem kus hlienu, nie je to z hrdla ale citim, ze sa to uvolni z nosovych dutin. Ale okrem toho my nic nie je ani ma to nijako neobmedzuje. Uz v lete som mala stafylokoka, na to som brala normalne atb, nie lokalne ...a nezabrali. Takze som dost skepticka ci to vobec pomoze.

pribinak
•
27. dec 2016

uniflox ti nejako neublizi, su to lokalne ATB, davaju sa babatkam od 1.mes. A radsej to preliecit ako zanedbat a cakat kym sa z toho vykluje nieco vacsie a nebezpecnejsie ako len moraxella, ktoru mavaju bezne vsetci skolkari

senta_sofia
•
27. dec 2016

@zuzanita444 ono tieto vytery su casto zradne,lebo ukazu kadejake zvieratka,co mozu byt pritomne aj u zdraveho cloveka a pokial nesposobuju problemy,je zbytocne riesit ich antibioticky. Keby to bolo vazne,nedali by ti uniflox,ale zvazoval by sa mozny prinos systemovych atb a rizik pre plod. Cize asi ako ti gynekolog povedal,je to na tebe.

lucinka511
•
27. dec 2016

@zuzanita444 na zlateho stafzlokoka nemusis brat ziadne atb a al ti ta druha bakteria nesposobuje potiaze,tak neber este ziadne atb,,tie mozes uzivat az v 3 trimesti radsej,,,fakt ak nemas nijake zvlastne potiaze tak skus vydrzat...moja sestra amla tak zapchate dutiny a zelene sople skoro cele tehotenstvo,ale enbrala na to atb