icon

Stále ma posielajú na amniocentézu. Je to potrebné?

24. júl 2026

Je to normálne, že ma posielajú na amniocentézu len preto, že prvý lekár pochybil, vyhodnotil zlé výsledky NT zvýšeňá na 3,9 aj chýbajúcu NB, pretože ich robil príliš skoro v 10. týždni? Upozornila som na to, mala som opakovane sono s iným lekárom o 3 týždne na to, NT 2 mm, NB úplne jasná a v norme, všetko v poriadku, aj krčok aj placenta. Trisomy testy negatívne na vývojové vady. Testy z krvi u doktorky tiež negatívne.
Lenže od prvého sona sa to tiahne, že ma stále chcú poslať na amniocentézu, lebo teraz ešte aj prišli Triple testy s pozitívnym nálezom. Pritom opakovane som upozornila na to prvé sono, a aj oni priznali, že bolo robené skoro a dieťa nebolo tak vyvinuté, ale že pre istotu aj amniocentézu a stále na ňu naliehajú extrémne. Ja som z toho len v strese.

Strana
z2
btus
24. júl 2026
@anonym_066189

@btus fakt porovnávaš fraxik a amniocentézu? Dosť mimo ale že dosť

@anonym_066189 čítala si, čo som písala? Bola som aj na amniocentéze.Takže viem, o čom píšem.

btus
24. júl 2026
@lucia147852

@btus taký, že jeden z dôsledkov môže byt aj potrat, napr?

@lucia147852 áno, ale to len v prípade, že nedodržuješ kľud na lôžku a ideš hneď okopávať zemiaky. Počet potratov je veľmi, aleže veľmi malý. Riziko potratu po amniocentéze je v súčasnosti nízke a pohybuje sa v rozmedzí od 0,5 % do 1 % Po amniocentéze máš ležať v posteli.

michaela329
24. júl 2026
@btus

@lucia147852 áno, ale to len v prípade, že nedodržuješ kľud na lôžku a ideš hneď okopávať zemiaky. Počet potratov je veľmi, aleže veľmi malý. Riziko potratu po amniocentéze je v súčasnosti nízke a pohybuje sa v rozmedzí od 0,5 % do 1 % Po amniocentéze máš ležať v posteli.

@btus mne ešte pán docent na tej amniocenteze povedal, že medzi tými potratmi je drvivá väčšina práve pri nejakom poškodení plodu, takže ťažko povedať, či je príčinou amniocenteza, alebo samotné vvch plodu. U mňa aj napriek mnohým a závažným vvch amniocenteza nič nespôsobila. A nepoznám nikoho, kto by po nej potratil.

zuzitko74
24. júl 2026

Tiež mi bola dosť naliehavo odporúčaná a nešla som. Doktorke som na rovinu povedala, že pre ňu je to 0,5% až 1% iba štatistika, ale pre mňa by to bola katastrofa. Okrem toho, ja mám s manželom Rh inkompatibilitu a tam sa zvyšuje riziko, že telo matky začne tvoriť protilátky proti plodu.

martinka13
Včera o 05:41

@anonym_autor sono u Grochala. Určite by som nešla na amniocentezu.

martinka13
Včera o 05:45
@btus

a aký je problém ísť na tú amniocentézu? Absolvovala som a nie je to nič hrozné. Jedna ihla do brucha. Potom si doma 3 dni poležíš, manžel obskakuje. 🙂 Neviem, prečo ženy robia z toho takého strašiaka. Ja som si pichala fraxiparin 1elý rok, takže jedna injekcia navyše nebolo nič hrozné.

@btus prečo? Lebo osobne poznám ženu, ktorá po amniocenteze prišla o zdravé dieťa. Riziko je malé, ale je. Takže by som to v tomto prípade dôkladne zvážila, keď sú hlavné výsledky a aj UTZ u Čunderlíka v poriadku. Nevravím o prípadoch, keď je riziko VVV veľké.

anonym_099ff6
Včera o 05:56
@anonym_8bb889

@anonym_066189 mne na problem neprisiel… tvrdil ze dieta je v poriadku nebolo

@anonym_8bb889 ak sa mozem spytat, o aky problem islo

anonym_f1da50
Včera o 06:07

Kľudne môžeš odmietnuť, zvlášť keď máš jasno v tom , že si necháš dieťa aj keby bol výsledok akýkoľvek . Ja som tu odvahu nemala a šla som na amnio, lebo som vedela, že si dieťatko postihnuté nenechám . Ty presviedčaš samu sebe, že výsledky sú ok, tak vypustí amnio z hlavy a teš sa z tehotenstva .

babushkaem
Včera o 10:02

az si mala nifty testy ok a aj druhy ultrazvuk, nerozumiem, preco ta posielaju.. tiez by som nesla

anonym_7887e5
Dnes o 05:02
@btus

a aký je problém ísť na tú amniocentézu? Absolvovala som a nie je to nič hrozné. Jedna ihla do brucha. Potom si doma 3 dni poležíš, manžel obskakuje. 🙂 Neviem, prečo ženy robia z toho takého strašiaka. Ja som si pichala fraxiparin 1elý rok, takže jedna injekcia navyše nebolo nič hrozné.

@btus lebo je tam riziko potratu?

anonym_7887e5
Dnes o 05:07
@btus

@btus ktora zena by nedodrziavala pokoj na lozku? Nebud smiesna. Mudr.i to zlahcuju... nikdy nevies, ci nebudes ty v tom 1%. A poznam pripad, kedy zena prisla o zdrave dieta. Bohuzial, bola v tom 1%. Nik netrpi, iba ona..

A ano, je to biznis pre nemocnicu. Ved kazdy ukon jej poistivna preplati...

anonym_7887e5
Dnes o 05:10

Ja by som sa riadila sonom u cunderlika, alebo grochala. Tie peniaze by mi za ten klud stali. Boli sme 3kamosky. Ja 27r, druha 22r a tretia 33r. Vsetkym trom nam vysli zle krvne testy. Vysoka sanca downa. Vsetky tri mame zdravych sibalov.. 🩵🩵🩵
Ani jedna sme na amnio neboli. 🙂

Strana
z2