Strata hlasu v tehotenstve. Poradíte?

adelii
7. máj 2014

Ahojte,som v 30 tt,lezim v nemocnici kvoli skracovaniu krcka uz skoro tyzden a uz tak 4.den som bez hlasu,v hrdle ma neboli,vobec mi to neprechadza,dali mi septolete,no to nezabera...myslim si,ze ci to nemoze byt z palenia zahy,ze by mi to tak podrazdilo,no lekari sami nevedia...nemate skusenost?

kacarina
7. máj 2014

Teoreticky to moze byt aj z hormonov, ja som pocas tehotenstva tiez mala problemy s hlasom, "preskakoval" mi hlas, hlasivky boli akoby zdurene a po porode mi to este zostalo na nejaku dobu, a celkovo mam trosku akoby hlbsi/hrubsi hlas ako predtym ... inak doteraz mi este obcas tak divne "preskoci" hlas, ked sa odrazu nahlas zasmejem, su take dni, ze sa mi nedaju dobre spievat vyssie tony, inokedy zas ok ... proste tie hlasivky su nejake mierne pošahane odvtedy ...
Neviem, najlepsie by bolo vysetrenie u krcneho, ale to teraz asi nemozes, dôlezitejsie je lezat teraz asi ...
Inak mne velmi odporucali tabletky Homeovox alebo olejove/mastove zabaly na krk ... ale neskusala som doteraz 😅

adrika762
8. máj 2014

ahoj, ja som mala tiež problém a používala som kalciový sirup a pila som horúcu vodu s citronom a medom a tiež som sem tam kloktala hrdlo a sa naparovala a nejako to prešlo.

ukulela
8. máj 2014

na hlasivky kalcium (sirup, a kedze ja sa hlasom "zivim" tak v akutnom pripade som mala injekcie) - opytaj sa lekarov, ci to ako tehotna mozes. ved si preboha v nemocnici, tak by to mali riesit!!! inac pri strate hlasovy klud - nehovorit a ani nesepkat - sepkanie je horsie ako snaha nieco povedat, aj ked zachrchlanym chraplavym hlasom. takze ak uz nieco musis povedat, tak nesepkaj, aj ked ta to zvadza.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre