Streptokok pri pôrode - následky

24. jún 2023

Dobrý deň. Ak ste mali streptokoka pri pôrode - stihli vám podať antibiotiká? Bolo dieťa ok, či ochorelo?
Čaká ma to o pár dní... Ďakujem

simsalabim
24. jún 2023

Pocas porodu mi tiekli atb do zily.

anjelicek26
24. jún 2023

Mala bola predcasna a o streptokokovi sme ani nevedeli este... obe pri/po porode horucka, malej hned antibiotika dali po porode... to boli jej prve a posledne antibiotika, teraz ma 8 rokov o par dni, ukazkovo zdrave dieta... takze ziadne nasledky nema... ale u teba ked to vedia, tak predpokladam, ze to stihnu...

svetlonos
24. jún 2023

ahoj,
umna bol porod vyvolany a rychly. Atb tiekli len chvilu. Maly dostal po dvoch dnoch atb, bol podrazdeny, slabo tahal mlieko pocas kojenia. Z flasky pekne pil. Atb mal 6 dni a bol potom uplne ok. Neboj, poradia si s tym vsetci lavou zadnou 🙂
Doma sme sa tesili ake ukazkove babo.
Potom prisli koliky az to bol zaberak.

nevenka
24. jún 2023

Pri prvom mi nestihli dat, porod bol rychly, na treti den po porode mal maly bradykardie, ale on sa aj nevedel prisat, boli problemy a dojcenim, zacinal byt dehydrovany, tak mi ho preventivne zobrali na JIS, odbery mal dobre, ale farbu nejaku vraj nasedlu, mne to tak neprislo. Narodil sa tyzden po termine s vahou 2800g, vraj malinky. Davali mu vyzivu a ATB do zily, potom uz Unasyn ustne, v nemocnici sme boli 11 dni.
Pri druhom som nemala streptokoka, ale iny bordel, preliecene lokalne tesne pred porodom Macmirorom. ATB mi nedavali, dcerka mala tiez bradykardie, takze to asi s tym u syna nesuviselo tiez.
Dalsie 2 deti, streptokok bol, vyvolavali ale pred terminom, lebo som mala vysoky tlak, podali jednu davku a potom sa to zvrtlo, porodila som rychlo a pri stvrtom mi dali 2 davky. Dcerka zacala skoro zltnut, doktorke sa to nevidelo, ze moze ist o toho streptokoka, napriek ATB, no nepotvrdilo sa nic a bola v poriadku.
Ak nestihnu ATB Tebe do zily, tak daju potom urcite dietatu. Ale pytaj sa to.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre