Svrbenie a pálenie chodidiel v 17. týždni
Mám neznesiteľné svrbenie piet, na internete som dočítala že to môže byť tehotenska žltačka som v 17tt ma niekto š tým skúsenosť?
Dakujem
Ano ja,nechcem strasit ale moze to byt intrahepatalna cholestaza v tehotenstve.Treba zajst za doktorom a skontrolovat pecenove testy.
Dúfam že to nebude nič zle ;( ďakujem, v stredu mám poradňu tak mu to poviem
ahoj, poznam baby co tiez mali strasne svrbenie chodidiel a neskor celeho tela, mali zle pecenove testy, takze to s velkou pravdepodobnostou moze byt ta cholestaza
podla mna to bude iba plesen. Plesnova infekcia moze sposobovat svrbenie celeho tela, vratane chodidiel a prstov na nohach, takisto lupiny, alebo flaky na kozi, cokolvek z toho mas, moze ist o plesen. Zbehla by som za koznou nech sa na to pozrie..
toto svrbenie netreba podcenovat, aj ja som to mala pri oboch drobcoch, presne, co baby pisu vyssie, zlcnik, pecen
Baby a prídem o dieťatko?? Ak mám tu cholestazu? Všade píšu že sa to nedá nejako liečiť;( mám strašne obavy, káva to 1 percento žien iba ;( raz som už potratila, a od začiatku mám stále nejaké problémy už som ž toho na nervy ;( som aj na Pn;(
@matricia ahoj a ty si to mala prosím ťa v kt týždni? Aj ta nejako na to liečili? Som ž toho na nervy od soboty to mám , zo začiatku som to nebrala vážne ale ked už som na to v noci bola hore a nemohla som spat tak som si to našla na internete a som ohrozená;( ďakujem za každú odpoveď
@veroncek22 jejda nepanikar fakt :( Ano ma to presne tak len malicke percento zien, za to dostat plesen na nohach sa da raz dva. Zajdi k obvodnej, spravi ti pecenove testy, pozrie aj tie nohy, ci to neni plesen, to bude prvy krok. Keby je pecen na tom zle, nesvrbia ta LEN nohy, ale cele telo.
@veroncek22 ahoj,urcite zajdi k lekarovi,nech Ti urobi pecenove testy.Ak su vysledky zle,treba nasadit liecbu...ale liecit sa to da,neboj.Ja som mala zhorsene vysledky posledny mesiac tehotenstva,tiez ma neznesitelne svrbela koza na nohach-najma medzi prstami,ale hepatolog mi nasadil lieky a zabrali-dokoca sa hodnoty pecenovych testov dostali do normy.Drzim palce!
@veroncek22 ja som to mala na konci tehotenstva nejaky 7, 8 mesiac a rodila som o 4 tyzdne skor
@veroncek22 mala som to v druhom tehotenstve. Zvýšené pecenove testy a brala som lieky. Rodila som spontánne v 34. tt. Nepanikarit povedat lekarovi.
Ďakujem dievčatá, zajtra budem múdrejšia. A panikarim len kolu tomu že som ešte len 17tt a viem ze sa to mava v 3 trimestri a ja som ešte len začala 2 ;(
Juj ziadna panika,ja som to mala pri oboch detoch a pri 2 uz od 6 tyzdna a deticky mam zdrave....
Zdravím, tiež mám svrbenie celého tela. Začalo to lýtkami, stehnami, potom ruky a nakoniec sa škrabem všade. U mňa svrbenie začalo v 10. tt. a tiež dúfam, že bábätko donosím aspoň do toho 36. týždňa. Uvidím, aké budú výsledky. V prvom teh. som mala testy v norme, len ma svrbeli lýtka. Teraz pri druhom je to na nevydržanie.

@veroncek22 skôr pleseň... Kúp si canesten krém a natri nohy, vydezinfikuj ponožky, topánky...