Tabletka alebo injekcia na prerušenie tehotenstva
Ahojte prvom rade nechcem aby ste ma tu odsudili,nerobim to dobrovolne ale zo zdravotneho hladiska a aby som babatko nestratila neskor ☹ ,Mam 3 krasne dcerky vsetky cisarskym rezom a poslednu dcerku som skoro nedonosila ☹ cele tehotenstvo bolo rizikove a este sa my narodila zaciatkom 8 mesiaca.a na sale my povedali ze dalsie tehu my neodporucaju ☹ ale ked som chcela podviazat vajecniky nemohli 😉 ☹ ze podla zakona som nemala 1 mesiac papier podpisany o tom ☹ teraz som zistila ze my meskaju a som tehu a hladam prvu cestu cim skor sa to da prerusit lebo sa stoho zblaznim pocula som o njakej pirulke alebo inekcii.Prosim mate niektora mamicka skusenosti ake su moznosti a do ktoreho tt.Dakujem ☹
@lenka591985 mozem sa spytat co persne bolo dovodom predcasneho porodu a rizikoveho tehotenstva? ja by som napriek vsetkemu zvazila ci dietatku predsalen nedat moznost byt.
- injekcie ci tabletky funguju - ale nie na slovensku....bohuzial.....alebo nastastie....neviem.
poznám ženu s 5 cisárskymi.....Victoria Beckham ich mala 4....poraď sa so svojim gynekologom o svojom konkretnom zdrav. stave....tabletka ani injekcia nie je u nás možná,našťastie,lebo ich použitie má presné pravidlá a nie j to žiadna "maličkosť" ako si možno niekto predstavuje,že vezmem doma tabletku,trochu zabolí a o hodinku je "po všetkom" 😒
☹
@katarinamarkova bolenie rany, zataž na ranu,spinenie a to spustilo plodovu vodu a predcastny porod ☹
@lenka591985 hlavne sa neplaš,zajdi normalne za svojim gynekologom,ak budu realne dovody na prerusenie,tak radsej legalne a pod dohladom,myslim,ze na Slovensku do 12tt
@janinah to nie ja ze ci neni na predpis a nad dohladom v nemocnici ☹
ahoj nezavidim ti tu situaciu no tabletka je po nechranenom pohlavnom styku do 24 hodin.potom je miniinterukcia takzvany vyplach roby sa do 7 tižna tehotenstva .robia to v bratislave v petržalke stoji to okolo 400 euro.
@stastnamamulka ano ja zistujem len ake su moznosti lebo som psychicky nadne ☹ ked som zistila ze som tehu v inom pripade by som sa tesila,zajtra idem volat gynekologovi nech ma cim skor objedna ☹
@lenka591985 psychicky na dne by mohol byť človek,ktorému zistia rakovinu,ty si na tom oveľa lepšie.....si v prvotnom šoku,to predýchaš,riešenie existuje,len porozmýšľaj a poraď sa s okolím..čo nato manžel?
Ahoj, neviem presne, ale tabletka po bola len do 24 hod. od styku, myslím si že teraz uz nie je iná možnosť len UPT
Neodsudzujem,neposudzujem,respektujem,teda snazim sa.napriek tomu nedokazem pochopit ako mama 3 deti,zena ktora vie co je to byt matkou dokaze nieco take vobec zvazovat.chapem ze su chvile kedy nie je najstastnejsie riesenie otehotniet ale toto by som nedokazala.ved je to tvoje dieta,tak isto tvoje ako tie co mas doma.este nevies ako vyzera ale aj tak nim je.
ja viem ze su aj horsie veci ☹ ale clovek ked ma pred sebou take rozhodnutie tak sa citi mizerne,manzel ked videl a zazil posledne tehu a porod a zvysok dalsi mesiac v nemocnici a tak...nechce take trapenie cakat ci babatko v inkubatore bude v poriadku ☹ on povie necha to na mne ci si chcem tym zas prejst ☹
@lenka591985 Boze...tak toto su ozaj argumenty...uz sa radsej ani nevyjadrujem.
zial, na Slovensku sa tabletka neda kupit. Myslim, ze v Cechach ju uz maju a v Rakusku isto. U nas iba UPT.
@lenka591985 bud silna😉kiezby tvoj pribeh mal stastny koniec
@stastnamamulka Dakujem uvidim zajtra po telefonate s doktorom a kedy ma objedna ☹
@lenka591985 prepáč neposudzujem,ale aj ja čakám 4 dieťa. nie sme na tom finančne najlepšie. Ale je to moje dieťa takisto ako to prvé.Vieš si predstaviť, že zabiješ vlastné dieťa?A tá obrovská trauma potom?Určite to nebude ľahké, ale ono za to nemôže ono sa na svet nepýtalo.Ja viem, že to máš ťažké, len si to ešte rozmysli, či by si dokázala žiť s tým , že detičky mali ste súrodenca ale ja som ho dala zabiť.
myslim, ze trochu treba brat ohlad aj na tie 3 deti, ak by dalsie tehotenstvo malo byt hrozbou aj pre zenu, tak aby tie deti nahodou v najhorsom pripade neprisli o matku... ohladom prerusenia neviem poradit, ani nechcem rypat, ale ako dospela zena, ktora uz deti ma a dalsie asi nechce ani velmi nemoze mat, moze neplanovane otehotniet? ak naozaj nechcem a nemozem, tak sa chranim tak, aby som nemala potom takyto problem ☹ ale drzim palce v spravne rozhodnutie, aby si mohla idealne v zdravi donosit zdrave dietatko 😉
Ahoj myslím že ak babenko nemôžeš mať tak jedine upt :/ moja kamoška bola v stredu tu v Bratislave a dokopy platila 550 eur , samotné upt stojí 460 ale ešte aj u gyn. platila a na internom. držím ti palce nech je tvoje rozhodnutie ake koľvek 😉
@zabina27 suhlasim, a dufam, ze maminka sa rozhodne spravne 😵 , idealne nech donosi zdrave babo a vcas poziada o dalsie moznosti sterilizacie, pocas s.c. je to najidealnejsie, len treba vcas poziadat zo zdravotneho hladiska- t.j. 3x s.c.a riziko dalsej gravidity, ruptury maternice....
Nezabi si dietatko a svojim dievcatam surodenca. Ako by si sa im mohla pozriet do oci? Ze si nespravila vsetko preto, aby ich sestricka alebo bracek zil? Ako Ti potom budu ony verit? Chapem, ze je to sok, ze si zliznes od lekarov blbe poznamky, ale nedaj sa. Je to Tvoje dietatko a si jeho mama. Telo sa regeneruje a zvladne ovela viac, ako si myslime. Su zeny s 5 cisarakmi a su v poriadku. Postav sa tomu a bojuj, nech mozes pokojne spavat, ze si urobila pre zdrave dietatko vsetko. Potrat je vrazda. A zranuje Teba aj Tvoju rodinu. Je to asi najbolestivejsia rana, aku si moze zena sama sebe sposobit. Posielam vela sil. Hladaj lekarov, co Ta podporia, podrzia. A manzelovi vysvetli, ako velmi teraz potrebujes, aby stal pri Tebe.
Je mi luto ze musis riesit takuto situaciu, mne dalsie tehu tiez nie je odporucane vzhladom na moj zdravotny stav, kedy by mohol byt v ohrozeni moj zivot ako i zivot dietatka. Sama neviem ako by som reagovala v takejto situacii, ale viem ze by som nechcela, aby moje dve deti prisli o maminu... Je to urcite tazke, po odbornej stranke ti moze pomoct len lekar, celkove rozhodnutie je na tebe...
@zabina27 aj zena ktora deti uz nechce mat, alebo jej nie je tehu odporucane moze neplanovane otehotniet, ak nepodstupi sterilizaciu, na co by som ja teda nepristupila... Takze tazko je o tomto teoretizovat... Ja len dufam ze podobnu situaciu riesit nikdy nebudem musiet...
@dananada1 Hlavne jej sposobuj traumu este aj ty takymi uzasnymi radami, ktore vobec nepotrebuje pocut. Neviem, ako by si sa citila ty, keby si pri tretom porode prisla pomaly o zivot aj o dieta. Nie je vsetko len o peniazoch. Aby potom nemusel niekto vysvetlovat tym detom, ze nemaju maminku, pretoze cakala surodenca a ....
@dananada1 @nini1010 Dakujte vy dve bohu, ze nemusite riesit taketo problemy a pouzivat take "argumenty". Z toho vasho "neodsudzujem" na uvod vasich prispevkov mi je az zle. Presne to totiz robite 😖
Ak bol niektory z tych predchadzajucich cisarakov urobeny nekvalitne, alebo sa rana z nejakej priciny zle zrastla (tomu nasvedcuje ten predcasny porod), tak je velmi odvazne ocakavat, ze v dalsom tehotenstve sa to zlepsi. Skor naopak.
@zabina27 Otehotniet sa da, aj ked si clovek dava pozor. Niekedy staci napriklad len hnacka a ani tabletky nesplnia svoj ucel.... Alebo pride manzel domov spity a nepyta sa, ci mas zrovna plodne dni 🤐 Nevieme, ako sa to stalo a fakt je ten, ze situaciu to nijak nepomoze vyriesit...
@lenka591985 Porad sa s lekarom, pripadne aj s viacerymi, ak mas moznost navstivit sukromnu ambulanciu. Len lekar ta moze vysetrit, zhodnotit tvoj zdravotny stav a mieru rizika toho tehotenstva. Ak odporuci prerusenie, tak by som sa s nim na tvojom mieste o tom nehadala... Urcite ti bude aj vediet poradit, ako to nasledne dalej riesit.
@lenka591985 Keby si sa k tabletke aj dostala, naozaj ti to neodporucam, presla som tym, sice u nas situacia bola odlisna, babatko nezilo a lekar sa rozhodol pre tuto variantu, ale bolo to hrozne, nikdy viac. Myslim ze si len v soku a najlepsie bude nepanikarit, ale zajst k lekarovi a porozpravat sa s nim o rizikach tehotenstva a ak su priliz vysoke, taktiez o moznostiach prerusenia tehotenstva, on ti najlepsie poradi. tu si myslim ze ziadna zena nepozna tvoj zdravotny stav natolko aby to vedela posudit, normalne by som ti ani ja neodporucala potrat, ale v niektoryh pripadoch je to nutne zlo.
@ewelinna no ja som mala v karte papier na sterilizaciu vyplneni len my ju mal dat podpisat na dalsiej poradni ☹ bohuzial natu som uz neprisla a ked som sa v trencine pred cisarskym nato pytala ze mam podanu ziadost ze podla zakona musi byt 1 mesiac predtym podpisana ☹ preto my ju nemohli spravit
@zabina27 mam antikoncepciu a ☹ neplanovali sme ked vieme ze to nebude zas lahka cesta ☹
@lenka591985 myslim ze si tu uz citala....dost....chcem ti len povedat ze ti drzim moc palce, a nazory ako vrazda atd ...ani necitaj.......suhlasim s nazorom, ze najlepsie vies aky mas zdravotny stav, ake su okolnosti a treba brat ohlad aj na tie 3 deti....ktore potrebuju maminu.....neuznavam potraty, lebo vzdy sa da "proti" tomu istym sposobom chranit, no nie vzy su okolnosti hlavne zdravotne natolko priaznive...aby vsetko bolo tak ako ma BYT......drz sa, hlavne sa pozorzpravaj s gyn, s manzelom, rodinou.....a nedaj sa znechutit....."moralizovanim tych najmorálnejších " ...... 😒
@applede dakujem
@lenka591985 ty a tvoj lekar viete o tvojom zdravi najlepsie, preto to ries spolu s svoji gynekologom...tabletky ci injekcie a podobne hluposti nad tym ani neuvazuj...
Po prve na svk to nie je legalne, po dalsie sama pises, ze tvoj zdravotny stav je aky je, taka tieto formy prerusenia tehotenstva mozu sposobit este vacsie problemy krvacanie a tak.......a na zaver, ked vies ake mas problemy,ries nejaku formu antikoncepcie, aby si predosla takemuto rozhodnutiu........

@lenka591985 na svk ziadna z tychto moznosti