icon

Tachykardia plodu na CTG: Máte skúsenosti?

diusik7
21. aug 2026

Máte s tým niektorá skúsenosť ? Popripade boli ste s tým hospitalizovaná ? Bolo pri pôrode a po
Pôrode všetko v poriadku ?!

zuzana2910
22. aug 2026

Plodu to zistené nebolo, no na druhý deň po pôrode bola dcéra prevezená na ARO, kde jej bol podaný liek na zníženie frekvencie srdca a keď liek "zabral" bola urgentne prevezena na detské kardio do BA. Dcére to náhodne zistila sestrička, ktorá išla okolo jej postieľky v pôrodnici, nemala jej merať rytmus srdca, no niečo akoby ju zastavilo a po zmerani začal kolotoč, keby tu sestru niečo nezastavilo, kardiológ mi tam vysvetľoval, že v tom tempe pri 1dňovom dieťatku by to srdiečko vydržalo ešte asi 2 hodiny a bol by koniec. Sestrička ma krstné meno ako naša dcéra. Hana. Potom séria kontrol, domáce merania, niekolko pobytov v BA, užívanie liekov do 3 rokov a teraz má 11 rokov, ešte stále je v sledovaní na detskej kardiologii v našom okrese. No už, keby sa tachykardia zjaví, dieťa si vie povedať, vraj. A operačne sa tá jedna draha navyše (čo má dcera)da odstranit. Po kontrole na gynekológii lekár prezrel všetko tehotenské kontroly a vždy bol plod v poriadku, nikdy tam nebola zaznamenaná iná frekvencia srdca. Držím palce. Na detskej kardio tam s týmto problémom vtedy ležalo dosť deti.

maraba
Odpoveď bola odstránená
zuzana2910
22. aug 2026
@maraba
Odpoveď bola zmazaná

@maraba akej?

maraba
Odpoveď bola odstránená
diusik7
autor
22. aug 2026
@maraba
Odpoveď bola zmazaná

@maraba niesom očkovana nanič , ziaden covid žiadna chrípka ani nič , len povinne očkovanie z detstva ..

anonym_329827
22. aug 2026

@diusik7 my sme teraz mali na 1 kontrole cely ctg zaznam nad 170-180, ale pri intenzivnych pohyboch, potom na sone doktorka zmerala menej, tak to vyhodnotila ako ok, u nas to mohlo byt sposobene mojim vysokym tlakom, ak by dieta malo aj nadalej tachykardiu, tak by to mohlo znamenat vraj slaby prietok vyzivy, krvi cez pupocnik, dalsie kontroly boli v norme. Narodila sa nam 17.8., po narodeni mala vsetko ok. Ale u Vas to bude asi nieco ine, ak to pretrvava.
Prve dve deti zas mali bradykardie po narodeni, prvy syn dostaval ATB, lebo som mala streptokoka a infuzia sa nestihla podat a zase mi povedali, ze bradykardie mozu byt prejavom zacinajucej sepsy. Tak ho brali na JIS-ku, sledovali ho a dali infuznu liecbu. So srdieckom mal vsetko okna kardio kontrole.
Tie prietoky mate dobre?

mischelag
22. aug 2026

Mala som. Bola som hospitalizovana kvoli tomu asi od 32 tyzdna, v 37 tyzdni vyvolany porod. Maly po porode nemal ziadne problemy.

diusik7
autor
22. aug 2026
@anonym_329827

@diusik7 my sme teraz mali na 1 kontrole cely ctg zaznam nad 170-180, ale pri intenzivnych pohyboch, potom na sone doktorka zmerala menej, tak to vyhodnotila ako ok, u nas to mohlo byt sposobene mojim vysokym tlakom, ak by dieta malo aj nadalej tachykardiu, tak by to mohlo znamenat vraj slaby prietok vyzivy, krvi cez pupocnik, dalsie kontroly boli v norme. Narodila sa nam 17.8., po narodeni mala vsetko ok. Ale u Vas to bude asi nieco ine, ak to pretrvava.
Prve dve deti zas mali bradykardie po narodeni, prvy syn dostaval ATB, lebo som mala streptokoka a infuzia sa nestihla podat a zase mi povedali, ze bradykardie mozu byt prejavom zacinajucej sepsy. Tak ho brali na JIS-ku, sledovali ho a dali infuznu liecbu. So srdieckom mal vsetko okna kardio kontrole.
Tie prietoky mate dobre?

@anonym_329827 áno bola som s tým hospitalizovaná minuly týždeň od piatku v pondelok má púšťali s tým že krv aj prietoky boli dobre .. vlastne aj tie ctg zaznamy v nemocnici už boli dobre .. tiež som GBS pozit .. včera na ctg zas vyššie pulzy už nepipalo to ctg stále ale vyskočilo na 170 hlavne keď sa hýbala ..v nedeľu už idem na preindukciu .. je malo takých článkov preto som sa snažila zistit ako to mali ženy pri pôrode a po pôrode .

diusik7
autor
22. aug 2026
@mischelag

Mala som. Bola som hospitalizovana kvoli tomu asi od 32 tyzdna, v 37 tyzdni vyvolany porod. Maly po porode nemal ziadne problemy.

@mischelag a pri hospitalizácii ste mali dobre ctg či stále tie vyššie hodnoty ? Neprišlo sa nanič ?

anonym_f6569b
22. aug 2026

Ja som bola aj hospitalizovana, kontrolovali stale ctg, mavala som vyssie hodnoty, ale potom povedali zase ze je to ok, ze sa dieta vela hybe a ze v inych krajinach maju tie normy vyssie. Porod som mala v termine a po porode dieta v poriadku.

mischelag
22. aug 2026
@diusik7

@mischelag a pri hospitalizácii ste mali dobre ctg či stále tie vyššie hodnoty ? Neprišlo sa nanič ?

@diusik7 stale boli vyssie, teda casto boli vyssie. Ziadne problemy po narodeni neboli. Aj v nemocnici mi hovorili, ze vacsinou ked sa dieta narodi je uz vsetko ok

kiki68
23. aug 2026

Nasa mala pocas porodu a po porode, hned ju viezli na neo a potom zistovali cim to mohlo byt. Je v poriadku, pravdepodobne iba nejako nedobre znasala porod a zle ju otocilo tie posledne minuty. Blbe bolo to, ze jej kazde dve hodiny brali krv z paty na nejake parametre. Vraj sa musi takto. Ked sme jej mali brat tu na tie bezne geneticke testy po porode, tak jej to uz skoro nemali odkial brat. Este mesiac vyzerala ako fetak. Ale aj to sa zahojilo. Len si dlho nenechala chytit nohy