icon

Ťažkosti s kašľom a krvou počas tehotenstva

jearptal
30. aug 2025

Ahojte, už som sem raz pisala, tak teraz len tak na krátko.. kaslem už 2 týždne, u lekarky som bola, zapal v krvi nemám, krvný obraz dobrý.. kaslem ale stále, casto ma po leziacky dusi, najhoršie je cez skoro rano a večer pred spaním..
Všimla.som si ze keď viac kaslem, nájdem si v hliene kusok krvi ( jemná čiarka, ako vlas tenká, naozaj je to síce len 1 mm) ale človek sa zlakne. Nadych mam čistý, vydych na konci trosku chrčiaci.
Lekárka mi povedala ze len stop kasel a čakať, nakoľko v tehotenstve nič iné nemôžem.. mal to niekto? Ze si po dlhom kaslani našiel v hliene krv? Podotýkam nie stále, len keď silno silno kaslem je tam taky "vlasok" krvi..
Obraciam sa na Vás lebo ako vravím, obvodna lekárka mi kaze len cakat

jearptal
autor
30. aug 2025
@anonym_ae3ced

@jearptal no ak si im povedala ze vykasliavas krv tak jasne ze ti povedali aby si si volala zachranku. Toto ale nie je vykasliavanie lrvi, to vyzera uplne inak. Nepanikar. A ak sa nevies ukludnit tak chod na pohotovost ale neprehanaj ze vykasliavas krv, povedz pravdu. Som zdravotnik a toto by ma vytocilo keby ze zistim ze takto pacient zavadza

@anonym_ae3ced ale povedala som ze to nie je čerstvá xervena krv, ale ze je to ako vlások, pani sestrička mi povedala, že pri akejkoľvek vykaslanej krvi mam volať 155ku, takže nebudem určite volat a zneužívať pohotovost, blbá niesom, len som to chcela skúsiť riešiť riadne cez urgent , lebo som si myslela ze tam sa na to zamerajú viac.. keď nie, nič sa nedeje..ale.myslim si ze veľakrát to tak žiaľ je, že obvodný lekári do poslednej chvíle tvrdia ze to nič jie je až pokým je horsie

jearptal
autor
30. aug 2025
@koniarova

@jearptal načo voláš urgent? Veď normálna pohotovosť. Nie urgent.

@koniarova na normálnej pohotovosti mi povedali, že mám.kontaktovat urgent , tak som len robila to, čo mi oni v telefóne povedala

lienka.7
30. aug 2025

@jearptal toto vykašliavas hlieny, nie krv. Treba ísť na pľúcne. Na urgent nepatris, nejde o ohrozenie života. Na pohotovosti ta maximálne popocuvaju a dajú na vykasliavanie niečo.

anonym_67eab1
30. aug 2025
@jearptal

@anonym_67eab1 možno som nechutná, ale chcem byť plnohodnotná mama ktorá vladze okolo deti behať a venovať sa im, a nie ležať a lapat po dychu a takto fungovať pri deťoch.. muž je veľa v práci a ja musím a chcem fungovať..keďže ja som seba doteraz neriešila nikdy a lekári len čakať a čakať, poradila som sa tu, pretože možno je niekto kto si tým prešiel.. lekárka mi povedala ze mam ten hlbín oddotit a keď bude ordinovat jej to ukázať, lebo na základe fotky vie určiť ci je to krv čerstvá, alebo neviem co všetko, ja lekar nie som

@jearptal je to normálne také jasne že ťa duši lebo máš zahlienene pľúca a kašeľ je prirodzený proces čistenie. Nerozumiem slovu,, plnohodnotna matka,, 😆 prepáč som sa natom zasmiala a vari my ostatné matky co tu aj v horuckach fungujeme a neletime na pohotovosť vari nie sme? ... To si nikdy nebola chorá či čo? Keby si videla ako som natom ja a ja som ešte astmatik a mne keď sa zahlienia pľúca tak akoby mi niekto sadol na hrudník je to na umretie nedokážem normálne dýchať. Astmatici to majú o stokrát horšie ako ty a neletia na pohotovosť

anonym_dbc4a8
30. aug 2025

Prepac ale ty vykasliavas sople a nie krv... vsak zeny pozrite si dodatocne tu fotku 🤢

Ked kasles a este si aj tehotna tak ti mohla dakde v nose prasknut zilka a leze ti to do krku. Viem kolkomrat mne tieklo z nosa pocas tehu?

jearptal
autor
30. aug 2025
@anonym_67eab1

@jearptal je to normálne také jasne že ťa duši lebo máš zahlienene pľúca a kašeľ je prirodzený proces čistenie. Nerozumiem slovu,, plnohodnotna matka,, 😆 prepáč som sa natom zasmiala a vari my ostatné matky co tu aj v horuckach fungujeme a neletime na pohotovosť vari nie sme? ... To si nikdy nebola chorá či čo? Keby si videla ako som natom ja a ja som ešte astmatik a mne keď sa zahlienia pľúca tak akoby mi niekto sadol na hrudník je to na umretie nedokážem normálne dýchať. Astmatici to majú o stokrát horšie ako ty a neletia na pohotovosť

@anonym_67eab1 netreba ma chytať za slovíčka, ja som veru chorá bola a fungujem tak veľmi veľakrát, pracujem popri malickej a taktiež robím všetko čo domácnosť vyžaduje, jedine co som chcela, bolo poradiť sa, niekedy stačí keď niekto napíše že to mal tiež, a nebolo to to, a počkám na svoj termín v kľude, ako keď iba čítam o tom a mam stresy, to bolo všetko.. ocino je silny astmatik takze áno, viem čo astma obnasa, nie raz som ho brala k lekárom keď ani po spreji nevedel dýchať.. netreba útočiť, prišla som sa len opýtať a poradiť, snáď aj na to tu je . 🙂
Prajem pekný deň

anonym_ae3ced
30. aug 2025
@jearptal

@anonym_ae3ced ale povedala som ze to nie je čerstvá xervena krv, ale ze je to ako vlások, pani sestrička mi povedala, že pri akejkoľvek vykaslanej krvi mam volať 155ku, takže nebudem určite volat a zneužívať pohotovost, blbá niesom, len som to chcela skúsiť riešiť riadne cez urgent , lebo som si myslela ze tam sa na to zamerajú viac.. keď nie, nič sa nedeje..ale.myslim si ze veľakrát to tak žiaľ je, že obvodný lekári do poslednej chvíle tvrdia ze to nič jie je až pokým je horsie

@jearptal videla som aj tvoj druhy prispevok kde pises ze aj dcera kasla. Ze mala anginu. Obom vam zatekaju hlieny a preto kaslete. Sinupret si mozes kludne dat aj ty a davaj ho aj dcere. Mozete este obe skusit inhalovat vincentku. Kaslat ani nie 2 tyzdne je este v poriadku. Dcerka uz kaslala aj mesiac po obycajnej viroze, tiez tak prehltala ako tvoja lebo vykasliava hlieny a este nevedela co s tym tak ich prehltala naspat. Preto to mas nadranom horsie lebo tie hlieny stagnuju a zatekaju. Zajdi v pondelok k vseobecnej a necakaj do stredy.

jearptal
autor
30. aug 2025

Nechcem aby sa to tu zvrtlo iným smerom, neprišla som sa sem ani hádať,ani útočiť na zdravotníctvo, žijem len v tomto meste krátko, nepoznám tu lekárov, a predtým nez robím paniku a čakám, kým ma obvodná niekam pošle, som sa chcela poradiť.. to je všetko 🙂 tým ktorým ste mi povedali co a ako a poradili ďakujem, ostatným sa ospravedlňujem, ak som vás pohorsila.. prisla som sa len opýtať, to je všetko..
Pekný deň a prajem veľa zdravia každej z vas

jearptal
autor
Autor odpoveď zmazal
jearptal
autor
30. aug 2025
@anonym_ae3ced

@jearptal videla som aj tvoj druhy prispevok kde pises ze aj dcera kasla. Ze mala anginu. Obom vam zatekaju hlieny a preto kaslete. Sinupret si mozes kludne dat aj ty a davaj ho aj dcere. Mozete este obe skusit inhalovat vincentku. Kaslat ani nie 2 tyzdne je este v poriadku. Dcerka uz kaslala aj mesiac po obycajnej viroze, tiez tak prehltala ako tvoja lebo vykasliava hlieny a este nevedela co s tym tak ich prehltala naspat. Preto to mas nadranom horsie lebo tie hlieny stagnuju a zatekaju. Zajdi v pondelok k vseobecnej a necakaj do stredy.

@anonym_ae3ced omylom som zmazala komentár, sinupret mam, tak si ho aj dám, ďakujem pekne.. aj za vysvetlenie, prečo je to ráno horšie..pondelok pôjdem k lekarke a nebudem čakať...ďakujem pekne, dcérka je už dnes kúsok lepšie, mala to len raz pri spánku dnes, tak som rada..ďakujem ešte raz 🙏

martinuccia
30. aug 2025
@anonym_ae3ced

@jearptal toto nie je na pohovotost. Toto je normalne pri dlhotrvajucom silnom kasli. Podrazdena sliznica, praskne nejaka vlasocnica. Bola si u svojej dr, popocuvala ta. Stopkasel ti evidentne nepomaha. Dlhotrvajuci silny kasel nie je ani pre tehotenstvo dobry. Vrat sa v pondelok k dr. Bud nech vezme vzorku zo sputa a posle na kultivaciu, alebo nech ti da ine lieky. Povedz jej ze ten kasel je neunosny a uz ta to vysiluje. To ze si tehotna neznamena ze nemozes normalnu liecbu

@anonym_ae3ced ja som tiež podobne vykasliavala keď som bola že riadne chorá,neriešila som to a prešlo to našťastie.ale ak máš pocit,že sa ti to zhoršuje a si tehotná, asi by som išla niekam na kontrolu pre istotu

jearptal
autor
30. aug 2025
@martinuccia

@anonym_ae3ced ja som tiež podobne vykasliavala keď som bola že riadne chorá,neriešila som to a prešlo to našťastie.ale ak máš pocit,že sa ti to zhoršuje a si tehotná, asi by som išla niekam na kontrolu pre istotu

@martinuccia nebudem čakať a pôjdem radšej aj ja v pondelok, ďakujem za odpoveď

mircalla
30. aug 2025
@jearptal

@martinuccia nebudem čakať a pôjdem radšej aj ja v pondelok, ďakujem za odpoveď

@jearptal Ja tam krv nevidim, taketo hlieny vykaslavam bezne, ked som zahlienana a mam chytene dutiny a priedusky. Ked si tehotna na RTG ta neposlu aj tak. Normalna pohotovost, ja som kaslala az ma boleli rebra 2 mesiace a nic nezaberalo, nic nakonec nezistili, robili mi testy na plucne chlamydie a este daco, uz neviem, co. Vsetko negativne

bielasovicka
30. aug 2025
@mircalla

@jearptal Ja tam krv nevidim, taketo hlieny vykaslavam bezne, ked som zahlienana a mam chytene dutiny a priedusky. Ked si tehotna na RTG ta neposlu aj tak. Normalna pohotovost, ja som kaslala az ma boleli rebra 2 mesiace a nic nezaberalo, nic nakonec nezistili, robili mi testy na plucne chlamydie a este daco, uz neviem, co. Vsetko negativne

@mircalla nevidíš? Ved je tam. Daj si brile 🤣🤣

marlent
30. aug 2025

Mala som pri covide.
Bola to podráždená sliznica z toľkej námahy.

weronika171717
30. aug 2025
@jearptal

Ja sa len bojím, minulý rok mi umrela kamarátka na rakovinu pluc, nikdy nefajcila, nemala.ziadne priznaky, len kasel, po 4 týždňoch jej prišli na to ze je to najagresivnejsi druh rakoviny pľúc, nejaký novy, a ze nevedia pomôcť.. a ako som tehotná, evidentne hormóny robia svoje, tak sa bojím omnoho viac..
Tak sa zbehnem na tu pohotovost ukázať, ďakujem vám, držte mi prosím palce

@jearptal najagresívnejší typ rakoviny je z toho bordelu ktorý na nás každý deň sypú.

anonym_623b4c
30. aug 2025
@weronika171717

@jearptal najagresívnejší typ rakoviny je z toho bordelu ktorý na nás každý deň sypú.

@weronika171717
Čo na nás sypú?

weronika171717
30. aug 2025
@anonym_623b4c

@weronika171717
Čo na nás sypú?

@anonym_623b4c prečo nepíšeš pod svojím prihlasovacie menom? Sa hanbíš za svoju otázku? Sypú na nás chemickú zmes, ktorá nám ničí zdravie každý deň, ale ľudia sú slepí a sprostí, lebo nevidia tomu čo vidia.

tamitamitami
30. aug 2025

Kľudne choď na pohotovosť, pozrú ťa poriadne, spravia vyšetrenia. Pohotovosť slúži na zastúpenie obvodného lekára v čase keď neordinuje. Je úplne vporiadku ísť tam ak sa cítiš zle a stav sa to zhoršil.

Urgent slúži na akútny stav ohrozujúci život.

glade22
30. aug 2025
@weronika171717

@anonym_623b4c prečo nepíšeš pod svojím prihlasovacie menom? Sa hanbíš za svoju otázku? Sypú na nás chemickú zmes, ktorá nám ničí zdravie každý deň, ale ľudia sú slepí a sprostí, lebo nevidia tomu čo vidia.

@weronika171717 aku chemickú zmes???

mircalla
30. aug 2025
@bielasovicka

@mircalla nevidíš? Ved je tam. Daj si brile 🤣🤣

@bielasovicka Dam si bryle, ked sa naucis pravopis

bielasovicka
30. aug 2025
@mircalla

@bielasovicka Dam si bryle, ked sa naucis pravopis

@mircalla ok 🤦🏻‍♀️

simona20201309
30. aug 2025
@luliu

@simona20201309 v pondelok k obvodnej, v pondelok na pľúcne.....

@luliu ved už pri obvodnej bola niekoľko krát a vždy ju odbila sirupcekmi

jearptal
autor
30. aug 2025
@simona20201309

@luliu ved už pri obvodnej bola niekoľko krát a vždy ju odbila sirupcekmi

@simona20201309 bola som dvakrat, prvýkrát mi odporučila stopkasel sirup, potom druhýkrát ze mam skúsiť pastilky, med citron a takú domácu liečbu a čakať, lebo ak je to jieco vírusové, tak to môže nejaký čas trvať.. len preto som sa pýtala, lebo naozaj niekedy nad ránom ma chytil taky zavhvat ze je mi ťažko nadychnut sa.. ale dúfam, že to prejde a nebude nič vážne

V pondelok ju poprosím ci by ma neposlala na nejaké vyšetrenie, čo by som mohla ako tehotná, tak snáď bude dobre

simona20201309
30. aug 2025
@anonym_67eab1

@anonym_67eab1 wau ty si normálne hrdinka. Matka roka. Za toto by si si naozaj zaslúžila cenu. Ty nepôjdeš k lekárovi keď sa dusis ale zvládaš aj cez bolest fungovať a starať sa o celú rodinu.
Ženy berme si z tohto anonymu priklad💪
Odteraz žiadne lutovanie! Trpieť a vydržať!

simona20201309
30. aug 2025
@jearptal

@simona20201309 bola som dvakrat, prvýkrát mi odporučila stopkasel sirup, potom druhýkrát ze mam skúsiť pastilky, med citron a takú domácu liečbu a čakať, lebo ak je to jieco vírusové, tak to môže nejaký čas trvať.. len preto som sa pýtala, lebo naozaj niekedy nad ránom ma chytil taky zavhvat ze je mi ťažko nadychnut sa.. ale dúfam, že to prejde a nebude nič vážne

V pondelok ju poprosím ci by ma neposlala na nejaké vyšetrenie, čo by som mohla ako tehotná, tak snáď bude dobre

@jearptal vidím ze si sa rozhodla čakať do pondelka. Ak by bolo horšie určite nečakaj.
A v pondelok sa nenechaj odbiť! Minimálne odber na pľúcne mykoplazmy a chlamýdie. Nechce sa mi veriť ze ani toto ti neurobila?

jearptal
autor
30. aug 2025
@simona20201309

@jearptal vidím ze si sa rozhodla čakať do pondelka. Ak by bolo horšie určite nečakaj.
A v pondelok sa nenechaj odbiť! Minimálne odber na pľúcne mykoplazmy a chlamýdie. Nechce sa mi veriť ze ani toto ti neurobila?

@simona20201309 nie, nie, takéto mi ani nespomenula vôbec...len ja som jej spomenula ze sa bojím, tak mi povedala ze na také nemám ani myslieť.. nič takéto žiaľ nespomínala

jearptal
autor
30. aug 2025
@simona20201309

@simona20201309 ak by som ale niečo také mala, nemala by som v krvi zapal? Lebo to mi brala a zapal tam nebol

luliu
30. aug 2025
@simona20201309

@simona20201309 ty neskutočné prehanas a stresujes. Ona kašle, nezomiera. To nie je na pohotovosť ani náhodou. Kašeľ sa rieši bežnými liekmi a u svojho lekara. Je zahlienena a ten hlien treba zriedit a vykaslat

janickadr
30. aug 2025
@jearptal

@simona20201309 ak by som ale niečo také mala, nemala by som v krvi zapal? Lebo to mi brala a zapal tam nebol

@jearptal Nemusi byt vtedy v krvi zapal... Treba tie odbery, pripadne aj na cierny kasel, dobre popocuvat... Ak treba, aj na rtg poslat... Kedze obvodna dr.sa zjavne boji dat antibiotika, treba ist bud na pohotovost, kde ich napisu skor, alebo sa pytat na odborne vysetrenie...