Dnes - v 24. tt - mi zistili gestacny diabetes, tehotensku cukrovku - hladina glukozy po dvoch hodinach od vypitia glukozy - 9,27 mmol/l. (maximalna pripustna hodnota je 7,8). 😒
Moc som mala cistu. Ketolatky negativne.
Musim zacat s dietou (znizit musim dokonca aj prijam ovocia, jedla som aj kilo nektariniek denne), a hlavne si sedem krat za den merat glukozu v krvi. Kazdych 14 dni budem chodit na kontrolu ku diabetologicke. ☹
Musim sa snazit znizit hodnoty glukozy na cca. 3,4 mmol/l. 😒 Inak hrozi: velke dieta (zatial ma normalnu velkost) rizikovy (predcasny) porod, pripadne hypoglykemia u mojho dietatka: znizene svalove napatie, drazdive alebo apaticke spravanie, novorodenecka zltacka az po nepravidelne dychanie a krce. ☹
Chcela by som sa opytat zien, ktore mali tehotensku cukrovku (pripadne ak poznate niekoho, kto mal tehotensku curovku)... ake mali problemy pocas tehotenstv, pri porode a ako su na tom ich deti. Dakujem
@pejullka tak to je super. Já mám na lačno pořád kolem těch 4,5. Jenže i po bramborovém salátu, řízku a kousku čokoládovomáslové rolády mi to vyskočilo po hodině na max 7,8 (to jsem dělala pokus u dědečka, má glukoměr). Já myslím, že mě to tak moc vyskočilo i tím, že by bylo tak moc zle
Tak koukam, ze nejsem v hreseni jedina, dneska jsem volal kvuli vysledku dlouheho cukru, byl dobry, tak jsem si na oslavu dala jeden vetrnik, cukr po hodine OK a ja si tak pochutnala 🙂
Ahojte,ja som bola tento tyzden na teste. Na lacno cukor ok, po hodine ok , ale po dvoch hodkach hranicna hodnota 7,7. Dr poslala vysledky diabetologicke. Jej vyjadrenie budem mat zac tyzdna. Neviete,co so mnou bude? 😕
přiznám se, taky jsem dneska zhřešila, protože jsem byla na svatbě. Sežrala jsem dva svat., koláčky, k obědu toho bylo dost ( svíčková, snědla jsem 1,5 knedlíku), pak kus dortu, no ale radši jsem si cukr neměřila.
Spíš mě překvapilo, jednou jsem měla k obědu bramborové šišky se špenátem, a po něm cukr 5,9, takže ok, A asi za dva týdny ten samý oběd a hodnota 7,6. Po pěti minutách jsem to zkusila znova a hodnota 6,9 to to tak rychle klesá? je mi to nějaký divný.
@martuli já právě čekala na výsledek toho dlouhého cukru. Hodnota byla 28 z 40, tak jsem to oslavila 🙂
@pejullka já jako prvorodička se toho bojím, že už se to blíží 😉
@zuzanka26 tak to jsi měla super den 🙂
@luly13 zřejmě dostaneš dietu. Ale není to tak hrozné, jen prostě funguje princip zakázaného ovoce 😉 (já sladké moc nejím, ale jak ho nesmím tak bych ho chtěla furt)
Baby,nemate pls link na cesku stranku o tehu cukrovke od lekarky/gynekologicky ,ktora sa na to specializuje?
Jinak já na dia včerejší hodnoty: 4,5 nalačno, 6,1 po snídani, 6,0 po obědě, 5,1 před spaním. Ale upřímně jsem čekala katastrofu, protože ráno jsem zaspala a vzbudila se 40 minut před tím, než mi kamarádka přišla pomoct s odběrem, takže snídaně byla fakt fofr a cca 0,5 hod před odběrem. A obědový odběr je 1 hod po jídle (normálně chtějí 1,5-2 hod). Takže jsem čekala, že to vyskočí a ono nic 😵
Ještě jsem objednaná na 19/6. To už bude poslední odběr a kdyby už k němu nestihlo dojít (TP 30/6) tak po šestinedělí mám naběhnout
Děkuju moc holky. 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mochenkaa jo aha, tak to já mám. Ale stejně říkal doktor, že v tomto týdnu už by měla cukrovka pomalu odcházet a nedělat tak problémy