Tehotenská cukrovka po pôrode
Ahojte. Ako to js s tehu cukrovkou po porode? Teda mozem si uz potom dat nieco sladke(hned na sestonedeli🤣)? Ci pokracovat v diete? Nevravim, dieta mi dala vela urcite si budem davat pozor na to co budem jest aj po porode, aale uz ma prenasleduju chute na cokoladu alebo normalne dat si ovocie aj par krat za den bez toho aby som vazila vsetko🙈 termin mam o 3 tyzdne. Dakujem
Mne doktorka povedala ze dietu treba drzat az do kontrolneho testu (ze ci tehu cukrovka zmizla), a ten sa ma robit pol roka po porode 🤷♀️
@stanzi mne úplne iné povedala moja doktorka🤷♀️
Ja som mala cca po 10 týž. po pôrode prísť na tu kontrolu a dokonca už v nemocnici ma po pôrode brali ako nediabetičku, čo do pôrodu mi dávali diabetická diétu na gyn.odd.
Mne robili 48 hodin velky glykemicky profil a ten bol v poriadku, takze dietu zrusili a mohla sim co chcem. Ale 2 roky po porode sa vratila ale uz normalna cukrovka.
No mne po porode doniesli na ranajky sladku buchtu. A kontrola po skonceni laktancie. Na krv som cakala 3 mesiace po
@horalka1986 dobrý deň prosím vás aká cukrovka typu 2?lebo aj umná sa vrátila beriete aj nejaké lieky alebo rovno inzulín?
@adzy nie, typ 1. Mam na sebe nonstop inzulin.
@horalka1986 a ako sa zisťuje prosím Vás typ 1 ja mam cukor vysoký vždy po nejakom sacharidovom jedle alebo po nejakej čokoláde po 2 hodinách keď si zmeram
@adzy to, ze ide o cukrovku zistili, podla priznakov s ktorymi ma priviezla sanitka a potom je na to vysetrenie, ktore ukaze o aky typ ide.
@horalka1986 ďakujem za odpoveď tam mam ísť septembri na vyšetrenie tak už musím vydržať

Ja uz som jedla vsetko 🙂 v nenocnici som mala cukor ok.