icon

Tehotenstvo s chlamýdiou trachomatis

tiimka
16. apr 2015

Ahojte, dovolila som si zalozit tuto diskusiu, pretoze sice som nasla podobný názov na tuto diskusiu no reakcie neboli od tehuliek ci mamiciek. Som v 12. tyzdni tehotenstva a doktor mi zistil ze mam chlamydie trachomatis (pohlavne), velmi sa bojim ci to nemoze nejako uskodit mojmu babatku. Nikdy som nemala ziadne priznaky, preto som z toho dost zufala, ze akurat teraz ked by som sa mala najviac tesit. ,Preto by som potrebovala hlavne reakcie od tehuliek ale aj mamiciek, ktore su alebo boli v takejto situacii, ako to riesili, ci mali komplikacie a ako im dopadlo tehotenstvo. Velmi pekne dakujem za akukolvek reakciu.

trgypadl
18. apr 2015

@sasa1983 vyssie som pisala myko,urea a chlamydie....vseobecne
potom sme riesili mi dve debatu ureaplaziem

sasa1983
18. apr 2015

@trgypadl takze sa my mozne zhodnut na tom, ze chlamydie si preliecit ma a potom, bez ohladu.na ine bakterie, ktore asi kocka nema, a mojho nazoru, ze ureaplazmy v bezproblemovom tehotenstve neliecit to dalej nie je podstatne

tiimka
autor
18. apr 2015

Velmi pekne dakujem za vase nazory, preliecit sa urcite budem chciet, len neviem ci pocas tehu alebo az po nom. Uvidim ake vyslekdy budem mat, doktor mi bral ster z krcka. Este v case ked som zistila ze som tehu a potom aj to ze mam chlamydie, chcela som si urobit este presnejsie testy sukromne a takto som sa dopracovala telefonicky na jedno specializovane oddelenie bakeriologie, kde ked som vysvetlila co mi je a ze som tehu a ze by som chcela presnejsie testy k tomu, tak mi doktora oddelenia povedala, ze samozrejme ze mi testy spravia ak chcem, ale ze ona by v mojom pripade, poziadla doktora o zistenie tych hodnot ake mam (lebo dovtedy som mala len taky vysledok, ze mam nalez pozitivny) a ze ona by do atb nesla pocas tehu, pretoze je tu riziko pre plod vyssie a ze chlamydie by nemali ohrozit plod. No to slovicko "by nemali" ma aj tak neukludnuje, ale tak co s tym uz narobim.

trgypadl
18. apr 2015

@tiimka ak Ti bral ster na onkocytologiu a tam vysiel susp.nalez chlamydii,tak netreba robit este paniku....ak Ti bral uz kontrolne cielene na chlamydie,treba pockat na vysledok.drzim palce nech je to v poriadku

tiimka
autor
18. apr 2015

Myko ani ureu nemam, a ako som spominala, ani priznaky som nikdy nemala, vobec ziadne, aj teraz ked som tehu nemam zatial ziadne problemy. Kedysi by som bola nervozna, ze ako sa ich zbavit, teraz myslim len na to, ze aby bolo babatko v poriadku a potom sa to uz nejako vyriesi. Uvidim ake vysledky budem mat a potom sa rozhodne co dalej. Mne len uz ide teraz o to, ci mamicky, ktore v tehu si tymto presli, mali zdrave deticky, ci dedicky nemali nejaky zavazny problem zdravotny (ale to mi asi nikto nezaruci). Na druhej strane si zase hovorim, ze babatko pocas tehu je vystavene roznym rizikam, vraj aj chripka moze byt nebezpecna, takze clovek asi len musi verit, ze vsetko bude ok. Vzdy som sa starala o zdrav stravu, nefacila atd. tak hadam to teraz nejako dopomoze. Len ten stres je tu stale, a ja som sa tak chcela tesit z tehu a teraz sa mi neda uplne. Ale dakujem za vase rady a nazory, aj ked sa v niecom lisia, ale co som sa uz stihla informovat o tom, tak nazory sa vzdy roznili.

tiimka
autor
18. apr 2015

@trgypadl teraz mi bral cielene, tak uvidime potom co dalej. Dakujem

trgypadl
18. apr 2015

@tiimka tak drzim palce,a mysliet pozitivne,vsetko bude v poriadku 😉

sasa1983
18. apr 2015

@trgypadl onkocytologia v tehotenstve nie je najstastnejsie obdobie na toto vysetrenie, malo by byt zrealizovane pred otehotnenim. A tiez nie je pravda, ze sterom na cytologicke vysetrenie sa zisti pritomnost chlamydii, nie je to realne. Bud cytologia, alebo kultivacia.

tiimka
autor
18. apr 2015

@sasa1983 tak potom neviem preco ma na to doktor neupozornil pretoze mi zrejme robil cytologiu (pri cytologii sa odstikne kusok z krcka predpokladam) potom ake vysetrenie je najlepsie na zistenie pritomnosti chlam.

sasa1983
18. apr 2015

@tiimka serologické vyšetrenie krvi metódou PCR, čo je ale šialene drahé a neviem, či Ti to Tvoj lekár spraví, skôr nie. TAkže zostáva ster z cervixu, resp. ster z uretry a možný aj odber moča.

trgypadl
18. apr 2015

@sasa1983 bezne sa v zaciatkoch tehu este cytologia odobera,na TK musis mat napisanu poslednu cytologiu.ak otehotnies v 4 /15 a mas cytologiu staru rok mala by byt odobrata aktualna cyzologia.
ked patolog posudzuje ster onkocytoloficky,tak z neho Ti posudzuju aj MOP...a mozu Ti napisat,ze je pritomny susp.nalez chlamydii a,ze doporucuju cieleny odber.
bezne Ti takto v cytologii poslu MOP-6 co znamena co/?

trgypadl
18. apr 2015

@tiimka pri cytologii Ti zobere len ster z vnutornej casti krcku a z vonkajskej z krcka sa nic nestika,to je uz bipopsia co pises

trgypadl
18. apr 2015

@sasa1983 a z krvi zo serologie sa bezne daju zistit chlamydie tr. IgM,IgG

sasa1983
18. apr 2015

@trgypadl ale nemala by byť v tehotenstve najlepšie hodnotená a už v§bec nie v 10-11-12tt. a predpokladám, že podorzenie na Chlamýdie boli na základe steru z cervixu.

tiimka
autor
18. apr 2015

@sasa1983 tuto metodou som si chcela urobit sukromne v labaku, co som pisala uz predtym. Po tom co mi povedali, som si povedala, ze pojdem na to az po tehu.

sasa1983
18. apr 2015

@trgypadl presne tak. ale najskôr sa baktéria diagnostikuje kultivačne, nie serológicky.

sasa1983
18. apr 2015

@trgypadl a MOP VI je nález kvasiniek vo vagíne

trgypadl
18. apr 2015

@sasa1983 lenze cytologia sa bezne odobera aj v tehu,
autorka pisala,ze jej odoberal cytologiu potom kontrolnu kultivaciu

niekedy Ti gyn.moze odobrat aj kultivaciu aj rovno krv

ked patolog dokaze posudit aj MOP,moze posudit aj susp.infekciu,cize chlamydie

sasa1983
18. apr 2015

@trgypadl viac než teoreticky. Ale kočka písala, že na oddelení bakteriológie, čo je mimochodom to infekčné, čo som spomínala) sa pýtali na konkrétne hodnoty, t.j. asi z krvi, teda buď to PCR, alebo len na imunoglobulíny

tiimka
autor
18. apr 2015

Ja sa v tom akosi stracam, je to pre mna viac odborne. Len neviem ako mi moze robit doktor biopsiu ked som tehu 😒

trgypadl
18. apr 2015

@sasa1983 na hodnoty IgM a IgG

trgypadl
18. apr 2015

@tiimka Ty si napisala,ze predpikladas,ze pri cytologii Ti odstikli kzsok z cervixu a to sa pri cytologii nerobi...
a kam si to presne volala?

tiimka
autor
18. apr 2015

Ale viem, ze mi robil prvu cytologiu, lebo bolo tomu vyse roka co som ju nemala, okrem to mam na vysledku ze vysetrenie z cevix a tam ma ze chlam. nalez pozitvny, ale niesu tam hodnoty Igm. atd. Ale teraz co mi robil, tak len viem ze mi odstikol kusok z krcka, vysledky este nemam, ja som isla s tym ze mi zoberie krv, ale robil nakoniec toto

tiimka
autor
18. apr 2015

@trgypadl on mi robil asi oboje ten prvy krat

petra7777
18. apr 2015

@trgypadl ... @sasa1983 ....to čo je toto ??? súboj Titanov ??? 😠 😠 😠

tiimka
autor
18. apr 2015

@trgypadl a volala som do centra vola sa to HPL

trgypadl
18. apr 2015

@tiimka no to by bolo dobre vidiet ten vysledok realne

trgypadl
18. apr 2015

@petra7777
@petra7777 hm asi to tak vyzera,len trosku vymiename poznatky 😉

trgypadl
18. apr 2015

@tiimka takze Ty si volala do labaku,predpokladam,ze priamo na mikrobiologiu

tiimka
autor
18. apr 2015

@trgypadl asi ano, kedze sa do toho nevyznam, poviem potom ked budem mat vysledky