Tehotenstvo s chlamýdiou trachomatis
Ahojte, dovolila som si zalozit tuto diskusiu, pretoze sice som nasla podobný názov na tuto diskusiu no reakcie neboli od tehuliek ci mamiciek. Som v 12. tyzdni tehotenstva a doktor mi zistil ze mam chlamydie trachomatis (pohlavne), velmi sa bojim ci to nemoze nejako uskodit mojmu babatku. Nikdy som nemala ziadne priznaky, preto som z toho dost zufala, ze akurat teraz ked by som sa mala najviac tesit. ,Preto by som potrebovala hlavne reakcie od tehuliek ale aj mamiciek, ktore su alebo boli v takejto situacii, ako to riesili, ci mali komplikacie a ako im dopadlo tehotenstvo. Velmi pekne dakujem za akukolvek reakciu.
Velmi pekne dakujem za vase nazory, preliecit sa urcite budem chciet, len neviem ci pocas tehu alebo az po nom. Uvidim ake vyslekdy budem mat, doktor mi bral ster z krcka. Este v case ked som zistila ze som tehu a potom aj to ze mam chlamydie, chcela som si urobit este presnejsie testy sukromne a takto som sa dopracovala telefonicky na jedno specializovane oddelenie bakeriologie, kde ked som vysvetlila co mi je a ze som tehu a ze by som chcela presnejsie testy k tomu, tak mi doktora oddelenia povedala, ze samozrejme ze mi testy spravia ak chcem, ale ze ona by v mojom pripade, poziadla doktora o zistenie tych hodnot ake mam (lebo dovtedy som mala len taky vysledok, ze mam nalez pozitivny) a ze ona by do atb nesla pocas tehu, pretoze je tu riziko pre plod vyssie a ze chlamydie by nemali ohrozit plod. No to slovicko "by nemali" ma aj tak neukludnuje, ale tak co s tym uz narobim.
Myko ani ureu nemam, a ako som spominala, ani priznaky som nikdy nemala, vobec ziadne, aj teraz ked som tehu nemam zatial ziadne problemy. Kedysi by som bola nervozna, ze ako sa ich zbavit, teraz myslim len na to, ze aby bolo babatko v poriadku a potom sa to uz nejako vyriesi. Uvidim ake vysledky budem mat a potom sa rozhodne co dalej. Mne len uz ide teraz o to, ci mamicky, ktore v tehu si tymto presli, mali zdrave deticky, ci dedicky nemali nejaky zavazny problem zdravotny (ale to mi asi nikto nezaruci). Na druhej strane si zase hovorim, ze babatko pocas tehu je vystavene roznym rizikam, vraj aj chripka moze byt nebezpecna, takze clovek asi len musi verit, ze vsetko bude ok. Vzdy som sa starala o zdrav stravu, nefacila atd. tak hadam to teraz nejako dopomoze. Len ten stres je tu stale, a ja som sa tak chcela tesit z tehu a teraz sa mi neda uplne. Ale dakujem za vase rady a nazory, aj ked sa v niecom lisia, ale co som sa uz stihla informovat o tom, tak nazory sa vzdy roznili.
@sasa1983 bezne sa v zaciatkoch tehu este cytologia odobera,na TK musis mat napisanu poslednu cytologiu.ak otehotnies v 4 /15 a mas cytologiu staru rok mala by byt odobrata aktualna cyzologia.
ked patolog posudzuje ster onkocytoloficky,tak z neho Ti posudzuju aj MOP...a mozu Ti napisat,ze je pritomny susp.nalez chlamydii a,ze doporucuju cieleny odber.
bezne Ti takto v cytologii poslu MOP-6 co znamena co/?
Ja sa v tom akosi stracam, je to pre mna viac odborne. Len neviem ako mi moze robit doktor biopsiu ked som tehu 😒
Ale viem, ze mi robil prvu cytologiu, lebo bolo tomu vyse roka co som ju nemala, okrem to mam na vysledku ze vysetrenie z cevix a tam ma ze chlam. nalez pozitvny, ale niesu tam hodnoty Igm. atd. Ale teraz co mi robil, tak len viem ze mi odstikol kusok z krcka, vysledky este nemam, ja som isla s tym ze mi zoberie krv, ale robil nakoniec toto

@sasa1983 vyssie som pisala myko,urea a chlamydie....vseobecne
potom sme riesili mi dve debatu ureaplaziem