icon

Tehotenstvo s epilepsiou. Sú tu takéto budúce maminy?

chaarliizee
7. feb 2010

otváram novú tému na tehotenstvo s epilepsiou. dúfam, že tu nájdem mamičky alebo budúce mamičky s touto chorobou a vymeníme si navzájom skúsenosti, ako predísť problémom s touto chorobou 🙂 . Teším sa na vás 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

juranka
21. jan 2013

@drobec8888 drzim palce nech sa vam potom co najskor podari mimco 😉

lea1333
21. jan 2013

@akynka2312 ahoj ano som aj na fb ja som akurat dnes bola na neurologi a napisali mi prirodzeny porod 😉 co mam aj strach trosku napis mi ip poslem ti kontakt

jajulienka18
22. jan 2013

@juranka ahojcek ja som nad tym nikdy nejak neuvazovala,ze by lieky ktore beriem mali nejaky vplyv na otehotnenie...babatko sme chceli,ale nechali sme tomu volny priebeh... pred tym ako som dostala prvy epi zachvat som si uzivala zivot naplno dovolenky,diskoteky,grilovacky, no proste som sa snazila si uzivat zivot na plno....keby prislo babo aby som bola dost vyjasena 😀 ako som napisala to ze mam epi viem uz rok aj nejake mesiace....takze poznate to urcity denny rezim a bla bla bla....no tak skoncilo moje bujacenie,praca domov a zabava v ramci moznosti 🙂 v oktobri som dostala na narodeniny diagnozu epi a v juli sme pocali to nase male skvrna.... 😅 (9-10m)takze nebud smutna ani sklamana a neboj sa brat lieky tymi to urcite nie je...dietatko pocnes, len sa zbytocne nestresuj potom to pojde tazsie,hlavne psychika zohrava dost velku ulohu.... 😉

chiara55
22. jan 2013

baby a neviete nejaky iny liek vhodny pri tehotenstve ako lamictal ja som totiz na neho alergicka nesedi mi...diky

amali
22. jan 2013

@chiara55 ešte je keppra a plexxo

chiara55
22. jan 2013

no fajn, dakujem ti amali 🙂 lebo vsetci len lamictal lamictal....ja som myslela ze vsetky ostatne obrovske riziko....ja som na ten lamictal alergicka mala som exemy vsetky mozne neziaduce ucinky...no ved kazdemu to nemusi sediet no nie 🙂

amali
22. jan 2013

@chiara55 ano máš pravdu, ja beriem lamictal ale brala som aj orfiril ktorý mik neurologička vysadila lebo sa snažíme o bábo, lamictal beriem už 12 rokov, ale vieš o liekoch musí rozhodnúť tvoj lekár tak neviem akého bude názoru...

chiara55
22. jan 2013

amali tak pozrela som pribalovy letak toho plexxa ale to tiez obsahule lamotrigine....takze to nula bodov takze mi zostava ta keppra

amali
22. jan 2013

@chiara55 zloženie týchto liekov nepoznám ale viem že sa možu v tehotenstve...

amali
22. jan 2013

@amali a teraz berieš aké lieky?

amali
22. jan 2013

@chiara55 a teraz berieš aké lieky?

chiara55
22. jan 2013

hej lebo v tom plexxe je lamotrigine vies to je to iste ako lamictal to sa vola ta zlozka lomotrigine to je len nazov firmy plexxo rozumies....keppra ma levetiracetam s tym este nemam skusenost vies tak dufam ze mi bude sediet

amali
22. jan 2013

@chiara55 no to už budeš musieť konzultovať so svojim neurológom 😉

chiara55
22. jan 2013

no sodium valporate beriem neviem jak to je na slovensku to je znova zlozka ako v orfirile nemala som zachvat 4r ale teraz chceme babo a ten liek nie je vhodny vies....a lamictal mat nemozem lebo som na neho alergicka...zajtra idem neurologovi a som zvedava za aky liek mi vymeni....

amali
22. jan 2013

@chiara55 tak ti držím palce nech to dobre dopadne 😉

lea1333
22. jan 2013

@chiara55 ja som volakedy tiez brala orfilir ale zmenili mi to na depakine obsahuje sice valproat ale je to bezpecny liek do 600g na denu davku ja beriem 500mg som 6r bez zachvatu a som v 36tt a maly je podla vysetreni zdravy 🙂

chiara55
22. jan 2013

a ty si dakedy brala tu keppru? a teraz mas len lamictal ked sa snazite o to babo?

amali
22. jan 2013

@chiara55 to bola otázka pre mna?

amali
22. jan 2013

@chiara55 ak áno, tak kepru som nebrala, ale brala som depakine, orfiril a lamictal, teraz len lamictal 50mg 2x1

chiara55
22. jan 2013

hej amali pre teba a ked ti zmenili lieky nedostala si zachvat ked ti menili tie lieky ? dakujem lea ja som brala o nieco viac mg ako 600mg lebo to je podla vahy vies....a ja som bola jak hroch predtym :D

amali
22. jan 2013

@chiara55 ale tiež som sa bála ked mi vysadzuovali aby nebol záchvat... ☹

akynka2312
Autor odpoveď zmazal
chiara55
24. jan 2013

@vlnka81 hej aj mne povedali ze 500mg 2x denne je minimalna...ale to davkovanie zavisi aj od vahy...

misinka08
25. jan 2013

Ahojte, chcem sa spýtať , zvyšoval Vám lekár dávku liekov počas tehotenstva? Najmä v treťom trimestri?

nikita308
25. jan 2013

@misinka08 Ak to nie je nevyhnutné, s dávkou počas tehu by sa nemalo robiť nič... samozrejme, ak si to zdrav. stav vyžaduje, tak sa môže zmeniť dávkovanie, je predsa lepšie, keď je mamička v poriadku a v pohode a hlavne bez záchvatov... 🙂

petruska1212
31. jan 2013

ahojte baby nemal nahodou niekto pocas tehotenstva zachvaty?ja som bola roky bez zachvatov mozno 3 som mala do 25 rokov, teraz chceme babetko vysadili lieky a berem len lamictal ale oproti tomu ako casto som mavala zachvaty teraz je to casto a mam strach aby to takto nepokracovalo dnes som mala zachvat a som si fenovala vlasy a dopadlo to tak ze na ruke mam druhy stupen popaleniny achhh ja mam obavu y tehu ale tak strasne chceme....myslim slabe je na mna lamictal

vlnka81
31. jan 2013

@petruska1212 to mi je luto ☹ ja som mala keppru, maly ma 7 mesiacov a vsetko OK. dokonca kojim. pisala som tim ip

ataz
8. feb 2013

@katuska268 Mne neurologička schválila dojčenie aj s Lamotrigínom ( 4tabl. denne) 1. záchvat som dostala v šestonedelí. Teraz som tehu a stále som na lamotrigíne ( 2tabl. denne) a že sa nemám nechať odhovoriť od dojčenia. Že prospech materského mliečka pre bábätko prevyšuje účinky Lamotrigínu.
( inak...neviem či je to Lamotrigínom, pretože mi to nikto nepotvrdil, ale keď som kvoli iným liekom aj tak musela vtedy prestať dojčiť po 2mesiacoch, tak malý mal od vtedy -cca- nočné desy...až do 2rokov. Bolo to veľmi zlé...

ataz
8. feb 2013

@misinka08 Mne bude zvyšovať v 3 trimestri. ( že je to potrebné, aj kvoli stúpajucej váhe aj kvoli záťaži) Teraz beriem 2x 50mg Lamotrigín...

misinka08
8. feb 2013

@ataz mne už zvýšila teraz v druhom trimestri.. lebo že sa mi znižuje hladina toho lamotriginu alebo niečo take :D a možem sa spýtať? budeš rodiť normálne alebo cisárskym?