Tehotenstvo s epilepsiou. Sú tu takéto budúce maminy?
otváram novú tému na tehotenstvo s epilepsiou. dúfam, že tu nájdem mamičky alebo budúce mamičky s touto chorobou a vymeníme si navzájom skúsenosti, ako predísť problémom s touto chorobou 🙂 . Teším sa na vás 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@lea1333 Pri oboch som mala mať cisárske, pri oboch som rodila spontánne, keďže to šlo rýchlo... prvú som porodila za 3 hod., druhú za 6, ale pri druhej som mala epidurálku a myslím si, že to trošku oddialilo, ale nevadí, bolo to super... je aj dôležitý prístup doktorov a pôr. asistentiek... na čo sa nemôžem vôbec sťažovať... 🙂
@nikita308 no ja som mala mat svoju dr pri porode ale ak neporodim do 3.3 tak nebudem ju mat pretoze ide na dovolenku :-/ a ona je velmi dobra no ona mi odporucila epiduralku tak mam spravene poucenie ale nemam to este zaplatene!!!ona mi povedala ze koli epilepsi je lepsia epiduralka no uidim ze kolko bude trvat porod a ako to pojde 😉
Ahojte.
Som tiež epileptik a s manželom uvažujeme o bábetku. Záchvat som nemala už takmer 11 rokov, cítim sa velmi dobre.
Máme nasadené lieky, Depakine ale priznam sa že beriem tak 1 tabletku za 3-4 dni. Aj ked ádvkonie mam 1 ráno a 1 večer, citim, že je to zbytočne, pretože sa cítim dobre a nemam ani žiadne mikanie. Moj neurolog je otrasny, 11.marca sa chystam zmeniť, ale zaujíma ma to, či ak by som sa rozhodla otehontnieť bude možne v 2- 3 mesiacoch, alebo až o rok. A ako obvykle ženy s týmto ochorením rodia. Počula som, že cisarkym ale vraj aj klasicky. Tak neviem no, vhlave mam zmatok , tak ak by ste mi niektora z vas vedela poradiť, prípadne ste mali podobnu skusenosť, bola by som velmi rada ak by ste mi poradili. Dakujem
@lea1333
Ja viem že nie :( musim najsť sobfreho neurologa. Ja beriem lieky od 2 rokov a furt ma nimi napchávali lebo sa potrebovali uistiť. raz mi dokonca dali vyššiu dávku a bolo mi zle. Tak som sa nehnevala a začala som vysádzať sama 🙂 a nič mi nie je. Verím, že bude všetko oki a že ma neurolog neprizabije ked mu to poviem 🙂
Ahojte mamičky a budúce mamičky. Našla by som tu niejaké už mamičky alebo ešte len budúce mamičky ktoré sú choré na chorobu ktorá sa volá Epilepsia? Potrebovala by som sa otom porozprávať
@slniecko1311 sú tu aj také aj také...ja sa napr. snažím o bábo 😉
@amali Ale si chorá na epilepsiu a snažiš sa pritom o bábätko??
@slniecko1311 áno
@amali A si niekde tak napr. na FB alebo napr. na pokeci aby sme si mohli lepšie otom popísať a lepšie sa spoznať? Rada by som si otom popísala a spoznala sa s budúci mamičkami a aj tak ako Ty že sa snažiš o bábätko. Rada by som s Tebou bola kamarátka 🙂
@lea1333 Ahoj nečítala som tvoje članky celkom od začiatku. Ale vidim a myslím si že si asi tiež chorá na epilepsiu kedže si tu davala príspevky.
@slniecko1311 hej liecim sa na epilepsiu 🙂
Ahojte, chcela by som sa opytat Vas, ktore mate epi a rodili ste alebo budete rodit v Bratislave, kde ste rodili a ci ste mali zazmluvneneho lekara. Tiez by som rada vedela, ci ste rodili normalne alebo cisarskym. Dakujem 🙂
Ahojte kočky 🙂 aj ja sa liečim na epilepsiu, som v 36 týždni tehotenstva, už sa neviem dočkať kedy budeme na svete ... budem rada, keď si spolu popíšeme ... lea1333 Ty to už máš zamálo ako kukám 🙂 len sa držkaj, ja som mala už 5 malých záchvatov pri plnom vedomí, ale sme obe okej, klopi-klop ... dúfam, že to dotiahneme do úspešného konca ... už by som aj rodila, malá je ťažká a som už nemotorná 😝 😝 😝
čaute chcela som sa opitat ked berem Depakine 500 mg, či možem bit tehotná lebo s frajirom planujeme bábo tak či tie tabletky nahodu nevadia prosím vás poradte mi dakujem moc 🙂
lea1333 prosim ta poradiš mi moc dakujem 😉
ahojte,
DARUJEM 2 balenia Lamotriginu Actavisu 100x100mg, zostali mi, nakoľko mi zmenili lieky a je mi to ľúto vyhodiť a v lekárni to hádžu do koša ...
Ahoj, no ja som skusala lamictil, ale busy pals som sa z neho, cize zas depakine, dakujem za radu, 🙂
Katka
@cloe15 mne zakazali tehotenstvo na depakine preto mi zmenila na lamictal a 2x som bola tehotna a v pohode bez zachvatov
@pepedra s epi doporucuju porod len cisarskym v spinalnej anesteze
@wolfskinka to mozno ale akurat tak na Slovensku inde nie 🙂
@chiara55 mne hned povedali ze nech zabudnem na normalny porod, ze tu si to nikto nevezme na svedomie ze by sa mohlo nieco stat, pri prvom som bola v spinale, co bolo super, ale pri druhom mi dali celkovu kvoli zachvatu lebo ten druhy bol akutny tak aj brucho mi adekvatne rozparali aby ho cim skor dostali von, lebo som dostala zachvat a 2 hodiny po epizachvate bol maly na svete, sice o 3 tyzdne skor, ale aj tak vazil 3500g
aha takze to len tebe kvoli tomu ze si mala predtym zachvat ale normalne sa cisarakom nerodi......to len ty kvoli tomu ze sa ti to stalo
Ahojte neviete mi poradiť chceli sme mať už druhé babätko, ale už je to rok čo mi neurológ vysadzuje lieky.Predtým som brala depakine chrono 500mg 1-0-1.Skoro tri roky.Neboli žiadne problémy cítila som sa super žiaden záchvat ani nič.Teraz od toho decembra mám vysadený depakine.Najprv som brala medotrigín-lamotrigín len 50mg denne to bolo málo tak mi to zvýšil na 100mg denne potom mi robil EEG vraj si mám dávať 150mg denne posledne EEG bolo že som mala 4elektrické výboje tak mi to zvýšil na 100mg ráno a 100večer.Prešiel mesiac je mi z tých liekov zle klesol mi vápnik a ešte sa mi furt točí hlava.Začali mi aj tŕpnuť ruky.Dnes som bola za neurologom a povedal mi , že ten liek mám zase znížiť na 100mg denne.Už ma to prestáva baviť trvá to vyše roka tá zmena liekov.Na začiatku som z toho lieku mala svrbenie a teraz som prvý deň zase na zníženej dávke má bolesti hlavy točí sa mi hlava a dnes a nemôžem ani spať.
@januska1104 Ahoj. Každý liek je síce individuálny, ale skús sa spýtať toho neurologa, či by ti nemohol predpísať Lamictal. Treba ale pozerať, ktorú krabičku ti predpíše, pretože pri niektorých sú doplatky aj cez 25 euro. Najvýhodnejšie je balenie 99 tabliet po 50 mg. Tam za dopláca nejak okolo 7 centov. Ja ho beriem už dlho a nemala som s ním žiadny problém. Dokonca mi neurologička ani nijako neupravovala dávku. Beriem 100mg - 0 - 50mg. A ked čítam, čo s tebou robí tvoj neurolog, tak mna keby už prešla trpezlivosť a rozhodne by som ho vymenila. Aby s tebou takto mával, ved to je strašné. Ale ved jasné, on tie lieky brať nemusí a tiež sa nechystá otehotnieť.

@nikita308 ja viem mas pravdu len sem tam asi potrebujem pocut ze sa mam ukludnit 🙂