Tehotenstvo s epilepsiou. Sú tu takéto budúce maminy?
otváram novú tému na tehotenstvo s epilepsiou. dúfam, že tu nájdem mamičky alebo budúce mamičky s touto chorobou a vymeníme si navzájom skúsenosti, ako predísť problémom s touto chorobou 🙂 . Teším sa na vás 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@chiara55 Lamictal - liek je na trhu už tak 15 rokov minimálne. časom však začal byť drahý, a tak sa vymyslela lacnejšia verzia Lamotrigin. Ano, je to od jednej firmy. Neurologička mi raz tento liek predpísala s tým, že zaň nebudem nič doplácať. Tak som ho teda vyskúšala. Ten mi však vôbec nesadol a bola som po ňom ospalá, malátna a bolela ma z neho hlava. A kedže som už v tom čase plánovala dieťa, tak som za nou asi po dvoch týždnoch išla a povedala som jej, že si radšej budem platiť drahší liek a budem mať istotu, že ma nebude nijako obmedzovať. Tak sme sa teda trošku s doktorkou pohrabali v rôznych krabičkách a variantách Lamictalu a našli sme balenie, za ktoré sa dopláca teraz po novom už len 7 centov. V tom čase, ked sme sa v tom vrtali sa doplácalo okolo 10 €. A dalšia vec je, že tým, že bola Lamotrigin nový liek, nebola pri nom robená žiadna štúdia na vývojové chyby plodu pri tehotenstvách. Takže brať niečo neznáme a nevedieť, čo sa môže stať bol dosť veľký hazard
@amali neboj, všetko bude dobré. hlavne treba pozitívne myslieť a papať kyselinu listovú. mne ju neurologička odporučila 3 x denne počas celého tehu. a tento týždeň na poradni mi gynekolog povedal, že už to brať nemusím. tak ale ja budem aj tak pokračovať. bábu tým nijako neublížim
@januska1104
@zuzana723 Ja som istý čas brala Lamictal, ale nerobil mi dobre, tak mi neurológ predpísal Lamotrigin a ten beriem stále... a tiež povedal, že je to v podstate to isté... ale beriem to v kombinácii aj s Kepprou...
nikita308 čo je to za liek?kedˇsa môžem opýtať? 🙂
myslím tá Keppra 🙂
@chiara55 To neviem, myslím si že Lamictal a Lamotrigin sú názvy liekov a Lamictal distribuuje firma GlaxoSmithKline Slovakia s.r.o., ktorá je držiteľom licencie s oprávnením tento liek distribuovať tu na SVK a Lamotrigin distribuuje viacero firiem tu na SVK, ktoré sú držiteľom licencie... ale to je len môj názor, po tomto som až tak do dôsledkov nepátrala... 🙂
lamotrigín je zložka lieku,ale názvy sú rôzne...ja som brala tu v Alžírsku lamotrigín pod názvom "lamogine" a dokonca teraz mám "amitral"-to je stále lamotrigín,len líšia sa názvy na krabičkách 🙂 😉
lamotrigin nie je nazov lieku je to zlozka ktoru obsahuje ten liek......samozrejme ze ten liek sa vola lamotrigin podla zlozky ktoru pobsahuje....logicke...
ked sa prestuduje pribalovy letak,urcite sa tam docita pacient,ze zlozka lieku je "lamotrigin".....distributori/vyrobcovia su iny...ako actavis,sandoz-napr. 🙂
niektori "pacienti" nemaju talent na citanie pribalovych letakov 😀
lamictal je originál lieku a lamotrigin či ako je len náhražka originálu.....
@chiara55 Tým, že som napísala firmy, ktoré distribuujú uvedené lieky som reagovala na tvoj príspevok, kde si uvádzala, že Lamictal a Lamotrigin sú názvy firiem nie liekov... samozrejme, že viem, že lamotrigin je zložka lieku a je obsiahnutý nielen v Lamictale a Lamotrigine, ale aj v iných liekoch...
V jednom príspevku v prvej vete si napísala, že Lamotrigin nie je názov lieku a hneď v druhej vete, že samozrejme že ten liek sa tak volá, podľa zložky...
A v tom poslednom príspevku tých "pacientov" v úvodzovkách si každý môže vysvetliť po svojom... nie každý má farmaceutické vzdelanie (predpokladám, že ty asi áno), preto je tu z nás tých 90% "farmaceutov" (ako si nás nazvala), ktorí sa chcú poradiť, ak niečo nevedia...
Mne si síce nič osočujúce nenapísala (ale myslím si, že v tých 90% "farmaceutov" a "pacientov" som bola zaradená aj ja), len reagujem na komunikáciu medzi tebou a @zuzana723... ak niečo viem lepšie ako ostatní, tak si aj rozmyslím ako to napíšem, aby to nevyznelo ako osočovanie... nie je to tu o hádaní ale pomáhaní si a poradení... 😉 Prajem pekný deň.. 🙂
ty to zas nechytaj za slovicka ze lamotrigin nie firma....ta firma co ho vydava ho nazvala podla tej zlozky....a o tom to bolo....to je pointa tak kto nema farmaceuticke vzdelanie aspon nech drzi hubu a netrepe somariny....a na to aby si si precitala pribalovy letak nepotrebujes farmaceuticke vzdelanie ak si inteligentny clovek a vies citat tak si aspon precitac pribalovy letak ked uz sa k dacomu vyjadrujes......tak asi tolko.....
nikita308 a ved jasne ze je to o pomahani a poradeni.....lenze ked ti poradi niekto taky ako je zuzanka tak to moja asi daleko nedotiahnes......
@chiara55 Ale ty si napísala, že Lamotrigin je firma... to ako keby si povedala, že mydlo vyrobené v Palme je firma...je to predsa výrobok firmy... a keďže ma nepoznáš, tak nesúď či som inteligentná alebo nie, tiež sa tu k tvojej inteligencii nikto nevyjadruje ani ju nerieši...
Ale táto téma tu nie je o výmene názorov, ale o úplne niečom inom... toť odo mňa vsjo... 🙂 Ešte raz želám peknú nedeľu a dobrú chuť k obedu... 😉 😎
Ja som radu nepýtala a ak niečo potrebujem vedieť ohľadom liekov resp. zdrav. stavu, poradím sa s mojim neurológom... cmuk 😀 😀 😀

@zuzana723 ved lamictal to je nazov firmy to je lamotrigin ved pise ze jej to nerobi dobre....na co by si ho dala predpisovat