Tehotenstvo, žlčníkové kamene a iné zdravotné problémy. Máte skúsenosť?
ahojte maminky 🙂 Som v 11tt mam zlcnikove kamene a platnickovu herniu ☹ mate niektora s takymto tehotenstvom skusenosti?
ahoj 🙂 kamaratka mi hovorila ze jej sestra mala tiez a v poslednych mesiacoch bola pod kazdou chvilou v nemocnici na infuziach,inekciach ktore nemozu tehotne zeny 😒 dost sa toho bojim ☹ ale citala som uz aj o zenach ktore s tym nemali problemy tak uvidime 🙂 dufam,ze nam to rychlo a hlavne bezproblemov ujde 😅
ahoj, ja mám žlčníkové kamene a pred tehu som fungovala na algifene...čo teraz samozrejme nemôžem, ale nejaké veľké problémy nemám...nevoľnosti boli do 16tt....samozrejme dodržiavam stravovací režim 🙂
ja som uzivala nospu,vraj niektore zeny si ju davaju aj v tehotenstve...nevolnosti fuuu o tych mozem hovorit cele dni 😀 pri prvom cele tehotenstvo a teraz to vyzera rovnako 😝 a nenaordinoval vam lekar nejaky dietny rezim?
ahojte, ja mám žlčník plný kamienkov (0,5 - 1 cm). Cez tehu som nejaké problémy nemala, akurát ma pálila záha, ale je pravda, že som ani nejedla mastné, vyprážané... No od pôrodu som mala už 4 záchvaty, mesiac dozadu som bola v nemocnici na infúzii. Včera sa žlčník ozval zasa, no zvládla som to no-spou . Mne povedali, že v tehotenstve a aj pri kojení sa no-spa môže, algifen nie. Pôjdem na operáciu, no snažím sa to čo najviac oddialiť keďže kojím a malinký odstriekané mliečko cez fľašu vypiť nechce.
😀 ja som operaciu oddialovala kym som kojila a stale kojim moju 2r dcerku 😀 ale znovu som tehotna takze operacia v nedohladne 😅
ani mne mala nechcela flasu vobec
ahojte, tak ja sa pripojim mojou skusenostou,
som v 27 tt, mam vela drobnych kamenov, a zachvaty ktore trvaju od jednej noci, aj tri dni v kuse, raz som uz skoncila v nemocke na infuzkach, ale najradsej by som sa tomu vyhla, ale ako vidim, neminie ma to zas a zas...
"obycajne" lieky - nospa a buscopan, ktore tehotne vraj mozu mi vobec na tie moje bolesti nezaberaju... uz sa asi zblaznim...
neviete ake su moznosti v tehotenstve zbavit sa tych hnusnych kamenov?
no mne zatial "tuk tuk " nic este nema co tlacit na zlcnik...
zbavit sa ich asi neda operovat sa to boja v tehotenstve iba v najhorsom pripade ze by uz bolo naozaj zle... asi nam nepomoze nik :(
jajavany, obdivujem ta, ja by som s tymi hnusnymi kamenmi do dalsieho tehu nesla, pre mna je to priserne utrpenie... neviem si predstavit este raz to absolvovat, a to este dost vela potrebujem prejst, zachvaty mam uz skoro kazdy druhy den..
no mne to zacalo, teda som zistila ze sa nieco deje okolo 12 tt, mi skoncili nevolnosti a zacali problemy so zlcnikom, som za tym sla a zistili mi tie kamene
ale to sa vtedy dalo este vydrzat, v podstate som si len vylucovala co mozem a co nemozem jest, kazdy omyl sice strasne bolel, ale vtedy aj celkom rychlo presiel,
ale posledny mesiac uz bol dost brutus, a raz po vikendovke som skoncila na infuzkach v nemocke, a tento vikend ma asi len bozie vedenie zachranilo... mi bolo zle od stvrtka vecera do pondelka rana... uz som bola zbalena do nemocky, ale vtedy ma napadlo, ze som pocas tych dni jedla len suchare..... ☹ a tak som asi odhalila dalsiu pricinu zachvatov.... ano suchare.... 😠 😒
zelam ti vela stastia, aby sa ti zachvaty vyhybali cele tehu... aby si si to mohla uzivat, nie ako ja... ☹ takto som si ho nepredstavovala ani v najhorsom sne... a nezelala by som to ani najhorsej nepriatelke.....
ty sa pekne drzkaj
co sa tyka jedal, ze by som jedla vyprazane mastne a ine nezdrave veci sa neda povedat, lebo som stale kojila a stravovala som sa dost dietne... aj som bola na dietke... takze tak nejak...
fuuha no pekne 😒 ja sa zatial nevyhybam ziadnym jedlam 😀 na co mam chut to si doprajem,no ale to asi len zatial 😒
a zevraj ked ides do nmocnice takti davaju nieco co vraj tehotnym nesmu??? ci je nieco take? ja sa toho bojim
ahoj, to mas teda stastie, mozno ho budes mat pocas celej tehu a vyhnu sa ti zachvaty...
no mne prvykrat na pohotovosti pichli buscopan+novalgin, ustupila mi hned bolest, co trvala tri dni, takze asi to bola nejaka konska davka, a potom druhykrat, ked ma aj hospitalizovali, tak som dostala buscopan+algifen... a potom do infuzky mi davali asi buscopan cely cas jak som lezala... cca 4 dni
je to otazne, a aj mna by zaujimalo, ci viac miminu skodi ked sa trapis s ukrutanskou bolestou alebo si das alebo ti daju algifen...
co je lepsie... horsie... ☹
joj kiez by si mala pravdu ze ma to obide 🙂
no ja som pocula ze ten algifen sa nema a to druhe neviem 😒
ale hadam by nam nesli skodit ani babetkam no ani operacia nieje to najlepsie ...
no ja som tiez pocula, ze sa nema, ale ked mi bolo zle na umretie, tak nerozmyslas, a aj tak zastavam nazor, ze taka velka bolest pre babatko je horsia... nasla som niekde, ze moze vyvolat predcasny porod, a to by som teda nechcela...
no ved hadam by nenechali zenu trpiet takto ved zachvat sam o sebe je hnusna bolest,a to este v tehotenstve 😒 ja hned po porode ako dokojim bezim na operaciu... nech su tie hlupe kamene von.ale poznam ludi,ktorym sa to po operacii zase vratilo 😢 a inak ti tehu prebieha ok? 🙂
ahoj, inak zijeme len tym zlcnikom... na zaciatku sme krvacali... kludovy rezim, popritom sme mali nevolnosti a ked sa skoncili nevolnosti, zacal sa zlcnikovy pribeh... medzitym kasel dvojmesacny, podozrenie na toxoplazmozu, kontrola stitnej zlazy... ale inak prebieha ok 🙂 tesime sa, ze sme inak zdravi, aspon tripple test bol tentokrat ok... na 3d skomentoval dr, ze vsetko je asi ok... takze tak sa tesime, a jeden zlcnik blby nas nenas....... len aby uz bol vonku 😀 😝
ja tiez poznam pani, co jej chvilu bolo dobre, a teraz ma zas obrovske problemy...
ty sa len drzkaj, a treba mysliet optimisticky, 😉
mne sa celkom dari, ked prave nemam zlcnikovy zachvat... 😎
ahoj tak to sme na to trosku podobne ja tiez na zaciatku trosku krvacala 😒
a ty tiez si vracala zlc? ja kazde rano 😝
tiez kaslem to asi tym oslabenym organizmom 😅
pri prvom tehu ziadne problemy okrem vracania a teraz to sa neda porovnat ☹
ahoj, ja som pri prvom tehu krvacala, toto som mala rovnake s tymto, ale ked sa tamto ukludnilo, tak som si to tehotenstvo tak krasne uzivala...... no proste najkrajsie obdobie v zivote, a mozno to vyznie ako klise, ale tak to bolo...
teraz akoby sa na mna zviezlo vsetko co sa da.. ☹ ale musime to vydrzat...
ja som zlc az nevracala... takto az nie...
uzivat si tehotenstvo 🙂 to by som chcela 🙂
neviem si to ani predstavit ☹ tak to som potom zvedava co bude za par tt cakat mna ked uz vracam zlc 😖
ahoj, uz ta nestrasim..... 😉
len si to uzivaj.., venuj sa vaneske...., muzickovi.... lebo nie je nic dolezitejsie, len aby ste drzali pokope...
hmmm, a bude dobre, ked zle pominie, neboj 😝
ahoj jajavany, ako sa mas? davno si sa nehlasila... dufam, ze si ok a zlcnik pocuva...
my od noci trapime... nic nepomaha... trosku je to uz teraz lepsie, ale uz sa bojim noci..
ahooj 🙂 my sme boli prec 🙂 neboli sme doma. no zatial pocuva
a si bola aj na inekcii???
ahoj 🙂 takze dovolenka? joooj, v dobrom zavidim, ja sa bojim ist aj chvilku autom...
nebola, doma som sa dopovala, lebo som nechcela ist lezat do nemocky, inac by to neskoncilo ☹
ahoj 🙂 len u rodiny sme boli ale isla by som niekam k moru 😉
joj moja to ti nezavidim 🙂 bojim sa ze aj mna to cakaaa
zatial nic niekedy len trosku ma popicha chvilocku
tebe sa to uz krati uz 30tt aj ja chceeem 🙂
ahoj, neboj aj k moru pojdes...
chvalabohu, ze ta zatial nebolieva, len dodrziavaj dietku...
ja by som asi s tebou hned menila tie tyzdne, keby ze som v poriadku... 🙂
niekedy ma uz zacinaju chytat hysaky, ako to budeme zvladat... ☹
no pojdem ale kedy 😀
no ti verim ja uz teraz rozmyslam lebo prvy som mala cisarsky,bojim sa ako to bude s jazvou ze niekomu sa aj trha 😒
a urcite zase druhy cisarsky budem mat zase ten otrass 😖
a nemali by aj tebe dat cisarsky koli tomu zlcniku?
ahoj, ja sa tiez nadejam, ze raz pojdem k moru urcite....
ten cisarak neviem, to kedy sa riesi, zatial sme sa o nicom takom nebavili, idem na poradnu, asi v piatok alebo v pondelok, tak mozno budem mudrejsia..

ahoj, ja mám tiež žlčníkový kameň-1cm 😖 ale zatial bez problémov a veľmi dúfam ,že sa tak skoro neozve 😵