Tehotenstvo, žlčníkové kamene a iné zdravotné problémy. Máte skúsenosť?
ahojte maminky 🙂 Som v 11tt mam zlcnikove kamene a platnickovu herniu ☹ mate niektora s takymto tehotenstvom skusenosti?
fuuuu ahojte mamicky, tak ako citam , nie som jedina, ktoru trapia bolesti so zlcnikom, som v 24 tt a stale ked sa prejem🙂))alebo zjem nieco mastnejsie tak sa len krcim a neviem si nijak raz najst ulavovu polohu.......ale ako jedna mamicka pisala ked si lahne tak vsetko je ponatahovane a bolest polavi.......tak mozno je to aj tym ze dietatko tlaci🙂))))uvidime, ale nic prijemne to nie je. mohli by ste mi prism nieco na to odporucit? 😝 dakujeeeeem
halooooooo,potrebujem surne radu pre kamosku (34 r.) ......dlho nemohla otehotniet a teraz sa jej to konecne podarilo 🙂 no lekari jej objavili miom 😢 😒 bola na viacerych vysetreniach u 3 dr.a kazdy jej dal inu odpoved...tak sa pytam,ci nahodou niekto nemal podobny pripad...ci sa da miom bez problemov odstranit....ci neposkodi plod atd... prosiiiiiiim odpoved...dakujem
ahojte,tak nie som sama so zlcnikovymi problemami. hrozne by ma zaujimalo,ked ste sa zdravo stravovali a obmedzili vsetky nezdrave a mastne jedla,ci sa to nejako odzrkadlilo na vahe babatka pri porode. ja mam totiz nakazanu zlcnikovu dietu a uz teraz sme s vahou pozadu 😕 nejak sa tym netrapim,kedze viem,ze mne je lepsie,len ma zaujima,ci je nejaky problem pri porode.
@komisakpd ja som mala v predoslom tehotenstve zlcnikove zachvaty, asi od 7. mesiaca. Vraj to mohlo byt menej typickou polohou babatka, ktore mi okopavalo pecen aj zlcnik. Bolesti trvali niekedy celu noc az do rana, potom ma uz brala sanitka. Dava sa na to Guajacuran, ale ten na mna rychlo prestal fungovat, tak mi manzel pichal Buscopanove injekcie, ale aj tie neskor nestacili... posledne tyzdne pred porodom som jedla uz len 1 suchar denne, a aj tak som mala zachvaty. Doktor sa nado mnou zlutoval a povedal, ze mi vyvolaju porod asi tyzden pred terminom, lebo som uz bola v dost zubozenom stave. Oproti zlcnikovym zachvatom boli porodne bolesti uplna pohodicka. Ked som porodila, bola som o 5 kg lahsia ako na zaciatku tehotenstva.
Mate niekto skusenosti s tym, ci sa to pri druhom opakuje? velmi sa bojim
Ahojte, vidim ze niesom sama s bolavym zlcnikom. PO druhom porode sa mi spustili problamy sa zlcnikom ,priserne zachvaty,bolesti a vracanie.Zistila som na sone ze tam mam mnohopocetne kamene,kedze som chcela kojit tak som fungovala na dietach,no na nieco to bolo dobre aspon som schudla 🙂 Malinka ma 15 mes. a chcela by som ho dat prec, pretoze by som chcela este otehotniet a lekerka mi povedala ze sa to meze s tym zlcnikom skomplikovat. Neviete Za aky cas sa moze otehotniet po laparoskopii zlcnika?Dakujem 🙂
@tehua
@annanatalia ahojte baby chcem sa spytat ako vam dopadli tie druhe tehotenstva a zlcniky? Mne sa ozval tiez teraz 2 roky po porode ale chceli by sme tak o rok druhe len bojim sa co bude so zlcnikom
@miska333 ahoj, mna boli pod pravym rebrovym oblukom, ci dietujem ci nie stale ma to boli, na sone mi nasli piesok v zlcniku ale sama som na 100% neni presvedcena ze ma to boli zlcnik, kedze bolest je trvala a stale rovnaka 😕 sama neviem, krv mam ok tak uz som z toho mierne zufala,, daj potom vediet ako si dopadla na gastre.. A teba to ako boli?
@miska333 zaludok, podla mna reflux alebo nieco podobne, ak je to dlhsie mozno aj vred ale daj vediet, zaujima ma ;) kam ti to vyzaruje... smerom hore? dole? alebo len jeden bod ta boli? boli ta to po jedle, alebo ked si hladna alebo vzdy?
@simca06022011 mam to dlhsie ale odkedy som tehotna tak ma to boli stale.
Povacsine na lavej strane mam take citlive miesto alebo v strede nad pupkom. Ked lezim tak je dobre. Boli ma to niekedy po jedle inokedy aj ked som hladna
@miska333 Ja mam toto stale a mam duodenogastricky reflux... cize nemam palenie zahy vacsinou ale zlc reps. kyselina ci co sa mi vracia do zaludka.. boli ma brucho niekedy na umretie. Tiez to nemam viazane na jedlo... no uvidis 🙂 Niekdy ma ani na zatlacenie to brucho neboli a inokedy je to hroza :/
@miska333 teraz nie... Ale davaju na to bud prokinetika alebo blokator protonovej pumpy 🙂)) podlA mna v tehu nic. Ale lekar ta vysetri a uvidis.. Moze to byt aj nieco ine
@zabka888
@simca06022011 baby dnes som bola na to gastro. Vsetko v poriadku , na sone vsetko bolo ok. Akurat mi brali krv na potravinové alergie. Moholi brat este aj na helikobactera ale kedze som tehotna nemohol by mi dat atb tak to zatial ani neriešil
@simca06022011 ahoj chcela by som sa ta spytat,nakolko pises o duodenog.refluxe,ako ti ho liecia?..ja ho mam tiez a mam neskutocne bolesti zaludka.,dakujem
@zlatica3510 Omeprazol mám ale neberiem, inak nič. Najviac robí stres a jedlo.

raz urcite pojdeme 😀
no som zvedava ako nam to dopadne,tebe sa to uz blizi 🙂 uz buds mat miminkoooo
ja idem zajtra do poradne 🙂 hadam uz uvidi pohlavie :D mohla by