Tehotná s covidom
Prosím, buduce maminky zaockujte sa, predídete tak ťažkému priebehu, ak dostanete deltu a vyzerá to, že si tým prejdeme túto zimu naozaj vsetci(ocko aj neocko). Ze to nemusí mať u vás ľahký priebeh je príklad jednej neocko mladej mamina, ktorá aktuálne leží v nemocnici a je na tom veľmi velmi zle :( Je na umel.plucnej ventilacii a musia, je žiaľ spraviť SC v 27 tt. Prosím, neverte konšpir. ale vede. Ideálne je dať sa očkovať v 2.trim. kedy stihnete obe dávky. Prosím o modlitby pre obe
@pataja ja poznám toľko očkovanych ľudí ktorí majú silnú koronu ze az.. A hlavne nákazu roznasaju hlavne očkovaní, ktorí labzujú kade tade, a netestuju sa lebo vsak oni nemusia.. Pritom kto zo zahraničia doniesol deltu? No nezaockovani co sedeli doma určite nie.
Cize očkovať som sa nedala ani sa nedám! Ani neviete čo si dávate pichať aký hnus... Fuj
u nas v nedalekom dss, smrtnost 11,5% a umrtnost 7% ( vychadzajuc z pozitivnych o ktorych sa vedelo, no niekolkym desiatkam z nich nikdy neprisli vysledky, cize ak b sa nasli dalsi, smrtnost by bola este nizsia ), vsetci neockovani.
v inom okrese, kde robi znama, umrtnost 6% a neviem smrtnost ( lebo neviem kolko bolo pozitivnych), vsetvi nezaockovani
v inom DSS niekde na vychode, ktory vlastni dalsia znama, umrtnost 0%, smrtnost teda tiez 0%. tiez nezaockovani.
a teraz v Ubli na vychode, umrtnost neviem presne ( lebo neviem kolko maju dochodcov), no mali by mat 30 lozok, cize ak yb som ratala, ze boli plne obsadene, tak je u nich umrtnost 10% a smrtnost 23% - podstatne vyssie cisla u zacokovanych, zaujimave.
aby som vysvetlila:
Umrtnost - je to pocet umrti na celkovy pocet, v tomto pripade u dochodcov v DSS
Smrtnost - pocet umrti na pocet pozitivnych, tiez v tomto pripade v konretnom DSS
Každý nech sa s následkami svojho konania vyrovná sám....v našej nemocnici v druhej vlne v istom čase ostával jediný voľný plúcny ventilátor,nechávali ho pre tehotnú ženu v 7.mes. ktoré ležala v nem. s covidom a jej stav sa zhoršoval...nechcela by som byť tá,ktorá takto blokuje posledné voľné lôžko a dookola ľudia umierajú
@pataja Ja už som z toho mimo, a to úplne....normálne sa.mi nedá už ani triezvo myslieť...môj ocko umrel po očkovaní, v mojom okolí samé NÚ po očkovaní, po Covide ziadne....nechcem samozrejme zlahcovat situáciu, viem že aj Covid.je.hrozba, ale naozaj mám.dat.do seba vakcínu, ktora nevieme.ako sa. Zachová o pár rokov v našom tele? Veď už teraz hlásia veľa NÚ ..samozreejme Šukl všetko neuzná ...ale čo je správne? A čo nesprávne? Kto vám dá odpoveď v dnešnej dobe? Kto sa zaručí za vakcínu? Nikto....ja verim že.nas všetkých Pán Boh ochráni
@magaret7 chcela by som vidiet tych ockovanych so silnou koronou..Co je silna korona? Ze maju horocku a je im zle? Silna korona je, ked skoncis v nemocnici a musia do teba pumpovat desiatky litorov kyslika Ked mas stastie, nemusia ta.intubovat (rozrezat hrdlo a napchat donho hadicuz ventilacie) niektorym daju tu hadicu do pluc cez usta, ale nemoze to tak zostat dlho, lebo by im poskodili ustnu dutinu, pazerak...a to maju ststie, ked im ten pazerak a hlasivky neroztrhnu, ked im zavadzaju hadicu. Moia mama robila desiatky rokov na operacke, vie ako to vyzera. A teraz robi v psychiatrickej ambulancii, kde je v poslednych mesiacoch velmi vela pacientov - patdesiatnikov s jazvou na krku po intubacii, co si chodia po antidepresiva. Osobne so poznala 3 ludi, co zomreli na covid. To je tazky priebeh.
Teraz ma koronu jedna znama rodina - dcera doniesla z jasliciek, nakazila brata aj rodicov. Rodicia su ockovani - maju trochu sople a 37.5 teplotu. Najhorsie to znasa ta mala. Ma vysoke teploty, ale doatane sa z toho.
Cisla z nemocnic hovoria jasne. Ci antivaxeri chcu alebo nie.
@scorpionflower1 "rozrezane hrdlo" je tracheostoma. Ked uz silou mocou chces strasit ludi, aspon pouzivaj spravne vyrazy. Intubacia je celkovo.zabezpecenie dychacich ciest, ci uz cez nos, usta, alebo tracheostomu. Neplanujem vystavit moje nenarodene dieta ani vakcine, ani moznych NU. Nepoznam nikoho kto by sa nakazil udajnou deltou, zato poznam vela ludi, co budu.mat dozivotne nasledky kvoli ockovaniu.
@sasa1310 ako očkovana som sa bola testovať takže asi toľko testuje sa veľa ľudí a testujú sa najviac ty čo sú s niekým v kontakte kto bol pozitívny
Nech su oby dve v poriadku oby dve až to dajú najviac maličké aby bojovalo
@pataja a ako môžete vedieť, že budete mať ťažký priebeh? V mojom okolí našťastie, tuk, tuk, nikto nemal... Aj tehulka mala covid (blízka osoba) a len ľahký priebeh... Ani nebola v nemocnici. Samozrejme, môže sa stať všeličo. Aj očkovaný človek môže mať ťažký priebeh. A následky očkovania na tehotných?... Tie sa ešte len uvidia. Samozrejme je mi tej tehulky ľúto a želám jej vyzdravenie... Ale nechápem načo to cele?
ja viem, ze si to (autorka) myslela dobre, na druhej strane sme ale dospeli ludia, ktori snad maju schopnost rozmyslat, pouzivat zdravy rozum a rozhodnut sa podla najlepsieho vedomia a svedomia, na co stale taketo temy? nech si kazdy so svojim telom nalozi ako uzna za vhodne a nech potom znasa dosledky svojho rozhodnutia, ci uz sa zaockovat da alebo sa neda 🤷♀️
Po tomto príspevku sa určite každá jedna tehotná, čo si to prečíta, dá zaočkovať, možno aj napriek tomu, že jej to lekár neodporučil. Dokonca môže aj gynekológovi povedať, že je rada za jeho názor a doteraz ho aj rešpektovala, ale jedna písala na koňa že.... Určite by nevyzerala ako sprostá. Áno, je smutné ak niekto skončí kvôli chorobe zle, ale my vieme, že taký by bol priebeh u každej? Sú naozaj len dve možnosti? Očkovanie alebo ventilácia? Ako môže niekto založiť takúto diskusiu, poznáš všetky tehotné? Ich zdravotný stav? Očkovať hlava nehlava, áno lebo to je múdre a anonymne to tu odporúčať cudzím ľuďom. Kam sa potratil zdravý rozum?
Nechápem na co takéto sprosté témy vôbec zakladás, si myslíš ze teraz hrrrrr všetci sa ideme očkovať.. Jaj boze ľudská sprostosť nemá hranice
V žiadnom prípade som touto témou nechcela vyvolávať hádky. Dnes som sa dozvedela túto smutnu správu. Tehotná je silná antivax. bez diagnóz,mladá baba. Viem, že vase názory sú rôzne, každá sa môže rozhodnúť sama. Môj zámer bol hlavne, ak môžete, aby ste sa za ne pomodlili. DAKUJEM
Doteraz si sa nemohla ako tehotná očkovať ani oproti chripke....prečo teda proti covidu sa zrazu môžeš???...
@pataja pozri... ja nie som tehotná a som očkovaná... ale priamo ti napíšem môj názor... načo to tu riešiš ty za inú osobu? zbytočne tu vyvoláš takouto diskusiou hádky a nezhody. tvoja známa sa rozhodla nezaočkovať sa. nech sa páči, bolo to jej rozhodnutie. je tehotná a je na tom veľmi, veľmi zle (tvoje slová)... nuž, poručeno pánu bohu, ako sa hovorí. ona sa rozhodla, ona leží v nemocnici, ona sa z toho buď dostane alebo nie. ty sa tak akurát môžeš za ňu pomodliť (ak si veriaca) alebo dúfať a držať palce (ak si veriaca/neveriaca), že sa z toho dostane a zároveň, že dieťa bude OK. osobne rozumiem tvojmu príspevku, avšak som názoru, že zbytočne budeš víriť vášne...
@natalia137 Vygugli si. Ak si prekonala covid, mas uz v sebe protilatky a nepotrebujs ockovanie. Ak mas k tomu trombozu, zbytocne by si sa ockovala. Ked milion zaockovanych ludi bude v pohode, aj tak budu vsetci hovorit len o tych par, co mali problemy po nom.
@scorpionflower1 presne- tiez mam vlasy dupkom pri oznaceni silna korona stravena doma po podrobnejsom popise prezita ako chripka pricmtorej je tiez cloveku naprd. moj muz ako mlady a zdravy takto ted rokom v tej nemocnici bojoval zo dna na den o zivot, nastastie s mu to podarilo, zial, z toho ara kd lezal to bol v tom case kym tam bol jediny co prezil.
@pataja kamaratka mala ako tehotna kovid, prekonala ho uplne v pohode- absolutne nic.
Je to velmi individualne a strasit tu takto tehotne zeny nech sa daju ockovat, lebo niekto zomrel mi pride propagandisticke.
Ludia umieraju aj na NU po vakcine, ale samozrejme povedat to nemozu.
Kazdy mame ine telo, inu imunitu... tak nechajme ludom slobodnu volbu sa rozhodnut - bez natlaku a zbytocneho strasenia.
@lienka.7 neviem, ale my slovaci,a koby sme boli odolni 😀 comu asamozrejme neverim.
tento udaj som neoverovala, ale jeden dr. ma na nete video, kde hovori ze v Nemecku ( ci Rakusku ? ) maju priznanych viac ako 3tisic umrti po ockovani. na pocet ockovani, ktore sme vtedy mali, to u nas vychadzalo okolo 270, no my sme mali 4. ako pisem, neoverovala som ten udaj.
no co viem urcite, lebo som pozerala statistiku na nete na stranke ministerstva, ze v CR maju priznanych okolo 120 umrti a u nas stale 4. uz oproti CR to nesedi ( co oni maju oproti zahraniciu stale malo ) . podla nich by sme my mali mat urcite okolo 60 (+/- ) a my mame 4.
celkom divne.
je zaujimava aj ta rozdielnost v postupoch,
pri pozitivite na covid, ak clovek na nieco zomrie, poklada sa to aurtomaticky za komplikaciu covidu ( aj ked neikedy je to uplne za vlasy pritiahnute ) a kedze je tam casova suvislost ( cize v umrtie bolo v case covid pozitivity ), no uz sa neskupma pricinna suvislost ( ci bol skutocne na pricine covid ). jasne, infekcia organizmus zatazuje, ale to zatazuju aj ine infekty, nielen covid, vdaka tomu sialenstvu co tu je sme v takom strese, ze sa nam imuita neskutocne oslabuje.
takze este raz:
1. umrtie v obdobi pozitivity (kludne aj ked napr, prebehne infarkt ) = je tam casova suvislost = umrtie na covid , pricinna sa neskuma
2. no ak zomrie neikto kratko po ockovani = je tam casova suvislost, pricinna sa neskuma = umrtie na neico ine
preco neplatia v oboch pripadoch rovnake pravidla a nepreskumava sa, ci tam skutocne bola pricina covid, v drohom pripade, ci to nesposobilo ockovanie? trosku nerovnomern pristup
pre porovnanie:
3: umrtie pri infekte dych.ciest ( napr. komolikacia chripky ) a napr, clovek dostane infarkt = casova suvislost, pricinna sa casto neskuma ( niekedy vynimocne mozno ano ) = umrtie na infark
opat rozdielnost, jednoducho jedine pri covide sa umrtie berie na covid, aj ked sa tam vyskytuje neico ine, pri vsetkych ostatnych dg. uz sa to berie inak

Ja som sa mala isť dať očkovať, keď som zistila, že som tehotná a teraz sa obávam NÚ viac ako kovidu /ten už mám raz za sebou, v janúari tohto roku a stále nemám poriadne chuť a čuch/ 🤷♀️. Niektorí odporúčajú po 12.týždni, niektorí po 18.týždni, v Nemecku neočkujú tehotné ženy vôbec, pokiaľ mám správnu info. Takže ako sa rozhodnúť?