Tehotné so syndrómom polycystických vaječníkov
ako to mate vy z PCOS isli ste na rizikove alebo nie. Podarilo sa vam prve tehotenstvo uspesne do konca?
@jane3300 ahoj, ak mas instagram, odporucam sledovat profil the.pcos.nutritionist tam najdes vsetky informacie o jedalnicku, doplnkoch vyzivy, cviceni, mierneni priznakov atd. Ja sa toho drzim a zatial ok, mam jedného syna, prirodzene som otehotnela na prvy cyklus a bez problemov donosila. Teraz sa snazime o druhe po dvoch rokoch, zatial od januára hapruje cyklus, kym som kojila som nemala vobec ms, ale lepší sa to.
Mne môj lekár predpísal triregol a povedal ze mam schudnúť a uz som dala dole 20kíl a až teraz mi vlastne povedal o polycistickych vaječníkov,ale nijak inak to uz neriesil
Dakujem za radu ale to uz poznám a napomáha cvičím zdravo sa stravujem a menstruacie som uz nemala vyše roka tak už vážne neviem co robím zle
@jane3300 no strava a cvicenie je jedna cast, nema nahodou chronicky nedostatok vit. D alebo zinku? To je velmi casty problem.
@marvin1234 zistili mi iba ze draslík mam strasne nizky
@jane3300 Ahoj, tiež mám diagnostikované PCOS, bez antikoncepcie alebo duphastonu som menštruáciu nemala, maximálne raz za rok, a ovulácia to som ani nevedela čo je lebo som ju nikdy nemala, potom moja gynekologička mi dala clostilbegytom 3 mesiace, len raz som mala ovuláciu a nepodarilo sa, užívala som na podporu inofolic a nič nezabralo, tak nás dr. poslala do centra, absolvovala som kopec vyšetrení, hormóny som mala úplne rozhádzané, nakoniec som v januári absolvovala vyšetrenie na diabetologickej ambulancii a zistili mi inzulínovú rezistenciu, nasadili mi lieky metfomín a mali sme ísť vo februári na insemináciu ale Korona nám to všetko prerušila 😔
Bola som nešťastná ale však tých pár mesiacov počkám ešte než začnú v centre pracovať, tento mesiac už začali oridinovať tak s manželom sme sa dohodli že tento mesiac pôjdeme na tú insemináciu, lebo už mám doma infekcie a sú len do 7 mesiaca tohto roku, tak nech ich nemusíme vyhadzovať a bolo mi ľúto peňazí, ale včera som mala dostať menštruáciu, ale mala som také zvláštne tušenie, už celý týždeň že sa niečo deje, tak ráno som si odložila moč do skúmavky a že keď mi nepríde menštruácia doobeda tak si spravím test, lebo pri duphastone mi chodí ako hodinky, a bolo poobede a menštruácie nikde, tak som si spravila test a tam pekné // čiarky 😍, tak v pondelok volám a dúfam že všetko dobre dopadne
Nakoniec si myslím že mi pomohla kombinácia duphaston, až 20- deň cyklu som si ho nasadila, plus som užívala metfomín, obyčajnú lacnú kyselinu listovú a pila som mesiac čaj Kotvičník zemný, takže zázraky sa dejú, len sa teraz modlím 🙏 nech je všetko v poriadku

@malinoismum Tak vám veľmi gratulujem z maličkej vela zdravicka vám obom prajem❤