icon

Tehotné so syndrómom polycystických vaječníkov

zdenin
31. mar 2012

ako to mate vy z PCOS isli ste na rizikove alebo nie. Podarilo sa vam prve tehotenstvo uspesne do konca?

majka661
14. dec 2015

Ahojte, pochvalim sa, ze aj mne vysiel minuly tyzden pozitivny test. Podarilo sa prirodzene. Ale vela som pre to spravila, zmena zivotneho stylu, stravy, viac pohybu. Takze nechat to na prirodu to ano, ale treba jej aj pomoct. 😀

eninka27
10. jan 2016

Dievčatá, moja skúsenosť.... roky rokúce každá jedna prehliadka u gynekologičky s diagnozou PCOS, neustale posielanie na IVF, no ja som odmietala, vymenila som lekárku za lekára a nakoniec sa nam to podarilo prirodzene , nasadila som Inofolic, Macu a otehotnela som ( pri udajne anovulacnych cykloch ) sama nechapem a pri druhom ultrazvuku ( už tehotenskom ) vravím doktorovi len tak medzi rečou , že to je aký zázrak pri mojich polycyst. vaječníkoch... a on že.... *TOTO nie sú polycysticke vaječníky, uplne máte všetko čisté.... AKO je to možné???????

nikuska888
8. mar 2016

@eninka27 aj mne po 8 rokoch povedal doktor gynekolog podotykam ze som ich 3 vystriedala a az vcera mi na porodnickom oddeleni povedal ze mam Pcos som kukala jak puk ze co to ked mi to nikdy nikto nepovedal?takze nie si sama Eni.a tiez beviem comu a hlavne komu verit

eninka27
8. mar 2016

@nikuska888 ved zas aled komu budes verit, ak už nie odborníkom a lekárom, vsak na to sú ... hm 🙂 ale niekedy sama nechapem

nikuska888
8. mar 2016

No ja tiez neviem teraz kde je pravda.uz len obehat vysetrenia. Nic ine mi neostava

eninka27
9. mar 2016

@nikuska888 v každom prípade Ti velmi držím palce 🙂

nikuska888
9. mar 2016

@eninka27 dakujem krasne 🙂

kasei666
21. apr 2016

Dievcata mam rovnaky peoblem PCV a k tomu obratenu maternicu. Zatial sa nesnazim o babo ale v priebehu roka by som sa do toho chcela pustit kedze uz mam 30 rokov.

andreaspringel
22. máj 2016

Ahojte dievčatá... po dlhom zvažovaní som sa rozhodla sem pridať príspevok aj ja... kde začať.... ako 12ročnej mi diagnostikovali adenóm hypofýzy a problémy s hormonmi .... ako najhoršie z toho vyviazol prolaktín... MENŠTRUÁCIA NIKDY U MŇA NEPRIŠLA - samé vyšetrenia na endokrinológii, magnetické rezonancie, gynekológ už v 13tich...neurológia - pre puberťačku nič moc..... pchali ma liekmi na zníženie prolaktínu a zastavenie rastu adenómu, no z nich prišli také migrény že dovidenia... lieky som vysadila ...to sa stalo asi v 15tich rokoch. Na kontroly som sa vykašľala nikam som nechodila až do 24 rokov kedy som vysadila antikoncepciu, ktorou mi umelo naprávali menštruáciu a rozhodla som sa riešiť svoje budúce materstvo. Po všetkých možných odkladačkach a presvedčovaniach že mám na dieťa ešte čas (od mojej gynekologičky) som si povedala dosť - vzala som svoju kartu a našla si nového gynekologa. Ten si pozrel moju kartu a šli sme krok po kroku. Po odobratí hormonálneho profilu zistil, že mám stále mierne zvýšený prolaktín a odporučil mi opäť endokrinologické vyšetrenie. Tak som si povedala super opäť ten kolotoč. Po obvolávaní všetkých endokrinologov v MT a v ZA som sa ani k jednému nedokázala objednať lebo ma nechceli vziať, buď mali plno alebo nemali čas. Napadla ma jedna vec. Jediná endokrinologia ktorá na Slovensku stojí za to je v Ľubochni. A tak som sa objednala. Na objednanie som čakala 3 mesiace až do marca tohto roku. Keď som tam prišla urobili mi základné vyštrenia - krv a sono čtítnej žľazy. Štítna žľaza v poriadku a prekvapujúco z krvi mi zistili že mám prolaktín v absolútnom poriadku a problém je niekde inde - zvýšený testosterón. Samozrejme v momente som sa prestala cítiť ako žena. Lekár mi odporúčil hospitalizáciu u nich aby mi urobili blokačné a stimulačné testy. Takto som si poležala 7 dlhých dní, kde som si tak oddýchla od toho všetkého ako ešte asi nikdy. Pri poslednej vizite mi lekárka povedala že pravdepodobne jej to vychádza na PCO Syndróm, ale že sa to potvrdí až po všetkých vyšetreniach ktoré budú hotové o 3 týždne.... o bábätko sme sa neúspešne snažili rok a najviac ma mrzelo ked mi lekár povedal že bez menštruácie nemôžem otehotnieť, kedže pravdepodobne nemám ovuláciu a odporučil mi CAR Helios v MT. Depka samozrejme opäť doľahla, ale naspäť do Ľubochne. Ako náhle mi povedala nejaké PCO tak som otvorila google a preštudovala všetko čo sa len dalo. Keďže som vždy mala ako dieťa aj v puberte problém s hmotnosťou začala som sledovať jedálniček pri PCO a prešla som na striktnú stravu. Len ovocie, zelenina a ryby. Žiadne pečivo, biela múka, cukor proste nič. túto stravu som dokázala držať asi 3 týždne. Jediný kvázi liek ktorý som si nasadila bol Inofolic, keďže som sa dočítala že rozhýbe menštruačný cyklus... potom som zrazu z ničoho nič začala opäť žrať. Nedokázala som sa ovládať.... trvalo to týždeň... ďalší týždeň prišla neskutočná bolesť hlavy... také migrény že som nedokázala normálne fungovať ....tretí týždeň z ničoho nič strašná mykóza hrozná bolesť pŕs a bolesť vajčníkov....tak som šla za gynekologom. Poprosila som ho niečo na mykozu a či by mi nepichol vyvolávačku aby som sa už netrápila prsia mi zalialo ani do podprdy som ich nedala...nehovoriac o tom, že mi šlo roztrhnúť vaječníky .... pichol mi injekciu a išla som domov....menštruácia mi neprišla ani po týždni tak som už nevedela čo to môže byť .... môj budúci manžel mal 16. mája narodeniny.... neviem prečo, dodnes je to pre mňa nezodpovedané ale kúpila som si tehotenský test. Aj ked som vedela že nemôžem prirodzene bez menštruácie otehotnieť..... na teste do 3 sekúnd dve // ..... rozplakala som sa ako malá a šla som hned kúpiť ďalší a ďalší a ďalší .... 5 pozitívnych testov... predstavte si tú radosť 🙂 v momente som volala gynekologovi a on mi povedal že to je nemožné predsa. Tak som na druhý deň v utorok šla k nemu ...ked som vyšla na kreslo a na ultrazvuku som uvidela tú malú guľôčku v mojej maternici ... bol to pre mňa zázrak .... nemožný zázrak .... lekár povedal že za 20 rokov praxe sa nestretol s tým, že toto je možné ... ale ono je ...a navyše sme boli v 6 tt + 2d .... dokonca mi povedal že pred dvoma mesiacmi som mala tak nízko sliznicu že to nebolo ani na menzes...viete čo je na tom všetkom najväčší paradox? V pondelok na obed mi prišila prepúšťacia správa z Ľubochne a potvrdené PCO .... po tomto všetkom už lekárom neverím ... za celý život som prirodzene bez vyvolávačiek a HAK nedostala menštruáciu a vďaka Inofolicu, zdravej strave a modlitbám k Bohu mám dnes v brušku drobčeka s ktorým to verím že dotiahneme do úspešného konca ...troška som sa rozpísala ale to je môj príbeh ... všetko je možné ...len treba vedieť ako na to .... ak by ste potrebovali radu napíšte rada poradím 🙂

mahulienka1
28. feb 2017

@adela76 mam taky isty problem ako ty, tiez mam PCO a inzulinovu rezistenciu. Minuly mesiac som podstupila hormonalnu liecbu gonalom, pred IVF, no nezareagovala som na lieky, folikuly boli male, tak sme nepodstupili ani odobratie vajicok. Chcem sa opytat, ci si aj ty mala podobnu skusenost, ze si nezareagovala na lieky. A ako sa ti podarilo nakoniec otehotniet, ci si tomu nejak pomahala napr. čajmi, alebo niečo ine. Ďakujem

mahulienka1
28. feb 2017

@andreaspringel ahoj, tiez mam problem aj s vahou, samozrejme tym padom aj s otehotnenim, pco, inzulinova rezistencia...nemam ovulaciu, takze ziadne otehotnenie, Ako si si upravila jedalnicek, pila si aj nejake caje? dakujem

majka661
28. feb 2017

@andreaspringel ako som aj ja pisala vo svojom prispevku a suhlasim s Andrejkou. Lekari nevedia vsetko a prirode viete aj same pomoct. Ziadne hormony ale upravit stravu, vyhodit na cas cukor (akykolvek), muku a snazit sa nestersovat. My sme boli tesne pred rozvodom a dnes mame 7 mesacnu princeznu, nas maly zazrak

innather
12. apr 2017

Ja mam PCO (anovalucia) a som v 5tt po stimulacii Clostilbegytom 🙂

mahulienka1
12. apr 2017

bohuzial mne nezabral clostilbegyt, dokonca ani injekcie gonal- nevytvorilo sa mi ani jedno vajicko. Teraz musim cakat minimalne 3 mesiace a neviem co dalej, lebo podla doktora je Gonal to najlepsie na trhu, tak uvidime.

lazikova
5. júl 2017

Ahoj pridám môj príbeh 🙂
S manželom sme veľmi túžili mať dieťatko a tak rok po svadbe sme sa začali o to aj snažiť...vedela som že mám polycysticke vaječníky... išlo to ťažšie keďže veľa krát ovulácia nenastala poprípade som bola odcestovana za prácou keď by sme sa o dieťa mohli snažiť
Po roku a 3 mesiacoch snaženia mi dr predpísal clostylbegit brala som ho iba dva mesiace a potom som prestala (pred tým som skúšala inofolic ale nezabralo) Povedala som si že už sa nejdem trápiť a dáme so snaženim pauzu....o mesiac na to mi meškala menštruácia brala som to športovo keďže mi meškala často
Ale tento krát bol test pozitívny prvý krát po roku a pol 👌
Tehotenstvo bolo na šťastie bezproblémové krásne a žiadne ťažkosti ani komplikácie nenastali ;) dnes mám krásneho 7 mesačného synčeka ❤ držím palce každej nech je vaše tehotenstvo bezproblémové a užite si ho 🙂 (aj manžel bol na vyšetrení a bral nejaké vitaminiky 2 mesiace ...je dôležite aby aj manžel bol vyšetrený )

innather
6. júl 2017

my uz sme v 18tt a bez nejakych vacsich problemov zatial, takisto nam pomohol clostilbegit, velmi sa tesime 🙂

tina705
21. dec 2017

Ahojte,chcem sa spýtať na váš názor.Mam pco,beriem progesterón bol mi nasadení clostylbelgit na 3mesiace.Dr tvrdil že folikuly nerastú tak ma poslal do Centra.Poslednu mrchu som mala 12.11...Včera som si robila test keďže meškajú dlhšie a neobvykle ma bolia prsia a trochu pobolieva brucho a po chvíli hneď vysli dve //.Neviem či teda môžem dúfať že sa možno zadarilo alebo test vyšiel pozitívne z iného dôvodu.

lenuska1009
21. dec 2017

@tina705 nadaj je tu vzdy ;) ale teda moje neplanovane tehotenstvo sa prejavilo bolestami prs.. Ktorym som nepripisovala az taku vahu, ked to bolo nevysvetlitelne tak som sla k lekarke a bola som v 8tt. Bez menstruacie a pod..a odvtedy som prestala verit na neplodnost ;)

lusyc
21. dec 2017

@tina705 ahoj. Treba sa objednať k doktorovi. Myslím, ze sa zadarilo 😃
Tiež mám pco, inofolic nezabral, progesteron tiez, menzes chodil ako chcel, aj dva- tri mesiace nic, aj dlhšie. Testy mi prisli vyhodene peniaze. Tiez mi nerastli folikuly, tak som dostala clostyl, ale nestihla som ho brat. A to, ze sa podarilo uplne spontanne, som nahodou zistila v praci na zaciatku 6. tyzdna, bola som strasne unavena a tehotna kolegyna, ze "ty si tiez tehu". Tak som mala sono a kuk 8mm gulicka a test rano pozitivny. Podledny menzes pred 9 týždňami, cize ovulka uplne mimo vsetkych tabuliek, pravdepodobne sa podarilo tesne predtym ako siel muzik na spermiogram.

majka661
21. dec 2017

@tina705 ja si myslim, ze je tu velka nadej, ze si tehotna. Ja som podobne tiež ostala tehu a ani som nedufala a zrazu test pozitívny. Uz som ale sipila, lebo rano mi netravilo a dost unavená som z ničoho nič bola. Ak mas test pozitívny, utekaj k lekárovi. Držím palce

tina705
22. dec 2017

Tak baby som objednana k lekárovi tak už len dúfať že to dobre dopadne 🙂to by bol najlepší vianočný darček🙂

marinko1988
7. apr 2018

Ja nie a nie otehotniet :( uz som zufala neviem co a ako mbe moj gynekolog predpisuje iba dufaston poradte co je lepsie

innather
7. apr 2018

@tina705 zabral ti clostil, aj mne az po 3 mesiacoch po dobrati ;)

martinkaq
7. apr 2018

ja mam tiež PCO , inzulínovú rezistenciu a liečim sa na zníženú funkciu štítnej žľazy. Minulý rok v septembri som navštívila Iscare kde som podstupila odstránenie polypu v oktobri a v novembri som zistila, že som tehotná. Žiaľ v januári som musela podstúpiť kyret nakoľko bábätko umrelo. Teraz uz mám po dvoch mrchách a skúšame ďalej netreba zúfať. Genetika a histologia sú ok tak verím, že čoskoro znovu otehotniem a všetko bude ok.

tina705
9. apr 2018

@innather tak mne nastastie asi zabral kedze uz som v 6mesiaci 🙂 aj ked dr. ma stale presviedcal ze to nepomohlo a uz som bola objednana do centra. Nastastie som tam uz nestihla ist.🙂

emili31
9. apr 2018

@marinko1988 ist do centra na komplexne vysetrenie...ak je to "len" pco tak skus vynechat sacharidy-pecivo a vela pohybu 🙂

marinko1988
9. apr 2018

@emili31 dakujem za radu 🙂 a co sa tika toho vysetrenia ajajajaj :( som obmedzena robotou

emili31
9. apr 2018

@marinko1988 a tak urcite bysi nasla termin nejaky...ja som sla len na konzultaciu hned bol ultrazvuk, zobrali mi potom inokedy rano o 7,20 krv a boli vysledky..

jane3300
11. máj 2020

Dobrý deň veľmi veľmi vás poprosim o radu ako otehotniet z polycistickymi vajecnikmi. Dakujem za akúkoľvek radu😿

malinoismum
11. máj 2020

@jane3300 Ahoj mne dal gynekolog lieky Vissane, po ich vysadeni som doslova hned otehotnela... PCOS mi diagnostikovali kvoli nepravidelnemu cyklu ani ovulaciu som nemala, a bola som na laparoskopii diagnostickej takze PCOS mi aj potvrdili... A tehotenstvo bez velkychproblemov, az na spinenie v cca 12tt, a kazdodennym celodennym nevolnostiam, ja som zvracala zo vsetkeho a cely den, robili si srandu ze budem aj na porodnom stole - aj tak bolo... Malinka ma v oktobri 3 roky 🙂