Test na tehotenskú cukrovku - rady
Zdravím Vás. 😊
V utorok budem mať test na tehotenskú cukrovku, doma si to mám vypiť a dve hodiny po tom prísť do ambulancie.
Tak sa chcem spýtať v koľko dcl vody má byť ten cukor rozpustný? Ak ho náhodou vyvraciam čo je dosť pravdepodobné tak ho budem musieť vypiť znova? A poznáte nejaké triky ako to vypiť bez trápenia? Za každú radu veľmi pekne ďakujem.
@mess123 Suhlasim s nazormi vyssie, ze najprv ti maju vziat krv a az potom mas vypit glukozu, aby sa zistilo ako telo zareagovalo. Inak je ten roztok dost sladky, ale tak da sa to..po duskoch, ale co najskor. Ja som po vypiti cakala 2 hodiny v aute uprostred leta 🙈 lebo v cakarni nebolo kde sadnut a poslali ma prec.
@ailiba
@mess123 toto je oveľa ťažšie na žalúdok, ja som to prvýkrát vyvrátila, doktor aj sestrička ma zvozili, že to je oveľa horšie ako ten klasicky prášok. Neviem čo je na tom pravdy, zloženie som neštudovala ale je pravda, že ten prášok som dala v pohode pri oboch tehu. Inak si to môžeš aj dochutiť citrónom, mne to sestrička dovolila a bolo to ako presladena citrónada. Ja som to dala rýchlo, ani som to moc nechutnala, inak neviem či by som to po troškach vypila. A tiez som bola ráno najprv na krv ako tu píšu viaceré.
Bola som tuto stredu....rano nalacno mi zobrali krv a vypila som ten malinovy zarobeny napoj z lekarne...po hodine mi zobrali znovu krv a po dalsej hodine zas...pocas celej doby som musela sediet v cakarni, bez akehokolvek pohybu, nesmela som nic jest ani pit...tam je dolezite vidiet ako telo zaregovalo na glukozu.
tiez som prekvapena, ze ti to kazali robit doma... ja tiez ako kocky vyssie pisali: rano prist nalacno ku gyndosovi, zobrali mi krv, potom som vypila ten sirupcek a isla do cakarne sediet a tusim 2h som cakala s tym, ze nic jest, nic pit, potom bol opat odber. a teda sestricka ma chodila kontrolovat, ci mi nie je zle. viem, ze vela zien na to reaguje velmi zle, ze im je azna odpadnutie a tak, preto sa to robi ambulantne a je mi fakt divne, ze si to mas sama doma.
@ailiba ja Len ze mi pride divne, my to v Rakusku mame ako povinny Test a vzdy sa to robi ako som opisala. Cize trosku nechapem vyznam toho, ked sa to zacne vsade robit inak. Tak potom nech sa to nerobi vobec a hotovo. Lebo nepresne vysledky su asi tak dobre ako ziadne. Hlavne ked cukor moze telo pohybom aj rychlo spalovat.
Baby som ja jedina perverzna, komu ten roztok chutil? U nas to dali s prichutou pomaranca, chutilo to presne ako ked mi teta malej zarobila sankvik. Proste sladka pomarancova zbrnda. Ja by som pytala hadam este 😂🙈
Ja som si kúpila tú modrú fľaštičku, ráno o 6tej nastúpila do služby, kolegyňa mi vzala krv, po vizite som vypila, o hodinu vzala krv a o hodinu zas. Sám primár gynekológie bol pri tom, keď som sa pýtala gynekologičky, či môžem byť pri tom v službe a povedali, že to nie je problém (bola nedeľa, nebol frmol). Hlavne si to poriadne vychlaď!! 🙊

@erika707 tak z toho mi vyplyva, že doma robia tie ženy, kotrym test robi gynekolog a v ambulacii na diabetologii....