icon

Tlak na konečník počas tehotenstva

10. okt 2022

Zdravím, chcem sa spýtať, mali ste niektorá tlak na konečník počas tehotenstva? Som v 23.tyzdni a už 2. Deň cítim dosť tlak, dnes som bola u lekára, ten mi nič extra nepovedal, len že môžem a nemusím porodiť predčasne, povedal, že kľudne aj do rana. Inak mám krcok uzavretý, tuhý, klenby volne. Pýtala som sa ho niekoľkokrát, či len môže byť bábo zle uložené že tlačí, no nevyjadril sa. Máte niektorá podobnu skúsenosť?

Strana
z2
ivus32
10. okt 2022

Ahoj ja som mala tlaky na konečník tiez par dni ,nakoniec som isla na WC praskla plodová voda a do dvoch dni porodila no zial o dcérku som prišla nakolko to bolo v 17tt.

autor
11. okt 2022

@ivus32 to má mrzi, hádam nebudem ten priprad :/

autor
11. okt 2022

@ivus32 nejaké iné problémy,okrem toho tlaku si mala?

ivus32
11. okt 2022

práveže u mna je velky problem bolesť krížov,jeden den som na poradni vsetko oki a do týždňa porodene takze ak sa mi niečo nezdá idem k lekárovi uz mam doma dve predcasniatka plus malá.

autor
11. okt 2022

@ivus32 vďaka za info. No ja som bola vcera a tiez bolo všetko ok, ale ďalšia kontrola až budúcu stredu, dovtedy musím vydržať nejako.

zuzi0911
22. nov 2022

Ahoj ,ako sa držíš?dufam,že je všetko v poriadku .

autor
22. nov 2022

@zuzi0911 ahoj, no už začínam 30.tyzden, tie tlaky mám stale, vlastne odvtedy ani nikdy neprešli, občas lepsie, keď pochodim tak horšie. Nikto nevie z čoho to vzniká, bábo vraj už netlaci na krcok vobec, ustalilo sa to. Krcok drží. Takže v.podstate dobre 🙂 ďakujem za opýtanie

zuzi0911
22. nov 2022

Tak to sa tesim ,že je všetko v poriadku .😊 držte sa 🥰

autor
22. nov 2022

@zuzi0911 ďakujem, hádam to už dobre dopadne, tie týždne strach boli priserne

zuzi0911
22. nov 2022

To ti verim..
Hlavne ta neistota,ze co cakat ke hrozna ...
Už to máš zachvilocku ...určite bude všetko v najlepsom poriadku 😊

autor
22. nov 2022

@zuzi0911 no dúfam, už hlavne som vo vyššom týždni, už to začína vyzerať reálnejšie,že by to dobre dopadlo. Keby ak náhodou porodim teraz 🙂 dúfam, že.to už nejako dáme.

majka879742
29. jan 2023

Ahoj prosím ťa ako si dopadla? Ja som dnes akurát išla s tymto na pohotovosť, plus aj bolest krížov a brucha a dali mi infuziu...ale, že mám všetko zavreté a neskracuje sa mi kŕčok no ak mi takto bude stale tak mám prísť a nechajú si ma tam... Tak mám obavy

autor
29. jan 2023

@majka879742 ahoj, no ja som aktuálne v 39.tyzdni, ešte budem aj prenasat 😁 ani kludovy režim nedodrziavam, všetko je v poriadku. Ten tlak mam stale, niekedy tak príšerný ze mam pocit ze nemozem stát na nohách. Bolesti brucha a krížov mam už asi od 28.tyzdna. neboj, myslím na teba. Ak všetko drží, nemaj strach. Aký si týždeň?

majka879742
29. jan 2023

Som len 23 týždeň, tak mám obavy, nariadili mj Kludovy režim ale pri 2 ročnej to je ťažké 🤷 takéto som nic nemala pri dcére a teraz som z toho uplne mimo ...

autor
29. jan 2023

@majka879742 ja som mala len ležať s panvou hore, ja mam 2 deti, 2roky a 3,5 roka. Asi dva týždne som lezala, potom som mala kontrolu a už mi Dr.povdsla len ze sa mam setrit. Úplne rozumiem čím si prechadzas, zažila som to presne v tom istom týždni. Nemáš náhodou hemoroidy?

majka879742
29. jan 2023

Neviem, doteraz som s tým problém nemala, ako nie je to uplne že bolestivý tlak ale taky skor s prepáčením na prdnutie... 🤷 A rano som bola na toalete tak zápcha to byť nemôže

autor
29. jan 2023

@majka879742 ja mam presne presne to iste, stále som behala na WC, ze mi treba a nič. Tiež som zápchu nemala. Nikto vlastne doteraz nevie z čoho to je, hlavne ze všetko drží ako ma 🙂

majka879742
29. jan 2023

To je hlavne 🙂 och dúfam že budem mať všetko v poriadku

autor
29. jan 2023

@majka879742 neboj, pokiaľ babo nie je nízko a netlačí na krcok, bude to ok. Mňa strasili s predčasným pôrodom nakoniec nie a nie porodiť 😁

fiirsttiime
30. jan 2023

Kocky pred mesiacom som mala 2 porod počas oboch tehu stále len tlak na konecnik cele tehu... toto ma toez stratilo ze bude predcasne nakoniec som prenasala... ale tak mi tlačila hlava dole ze ja som nevedela spraviť krok bez toho aby som sa nedrzala medzi nohami 😃 moje kontrakcie nakoniec vyzerali aj tak ze ma vôbec nebolelo krize ani nič iba čisto stále tlak na konecnik... takže pokym sa žena neotvara je to nepríjemné ale je to asi ok... držím vám palce ..ja som tam snáď bola naposledy 😄

soni91
15. feb 2023

@majka879742 Ahoj ja to citim podobne uz par tyzdnov. Teraz som v 26. Neviem ani identifikovat niekedy ci ide o kostrc alebo konecnik. Lebo ten pocit necitim priamo na konecniku ale niekde medzi konecnikom a kostrcou. Mam sedavu pracu a ten neprijemny pocit citim pri sedeni a aj pri lezani. Paradoxne ked stojim tak tlak sa podstatne znizi. Dokonca aj rano necitim ziadny tlak. Bola som pred 2 tyzdnami u lekara a povedal ze dieta je vysoko a ze to maternica tlaci na nervy....ale popravde som z toho celeho nervozna a ratam dni do dalsej poradne. Niekedy sa to prejavy aj ako pichlava bolest hlavne pri chodzi.

ivkav5
5. jan 2024

Ahoj autorka, chcem sa opýtať, aké si mala konkrétne tráviace ťažkosti? Netrpela si zastavenými vetrami? Mám to isté, tlak na stolicu neustále, z toho vzniká dosť nepríjemná bolesť podbruška a krížov. Tiež som bola 2x na pohotovosti už, vždy všetko ok. Maternica ok, krčok, plodovka, placenta..proste všetko dobre. Tiež mam dosť tŕaviace ťažkosti, mala som aj pred otehotnením a preto by som si to rada spojila s niečim.

terezia323
5. jan 2024

@ivkav5 keď máš problém so stolicou, tak môžeš glycerínové čipky používať

autor
6. jan 2024

@ivkav5 ja som mala len obcasne bolesto brucha. Tlak som mala az do konca tehotenstva, na konci uz fakt extrem. Nikto mi nikdy nepovedal z coho to mohlo byt, nakoniec som este prenasala

Strana
z2